Een ijsje op een warme dag is heerlijk, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Maar ijsjes zijn lang niet allemaal even gezond. Zoek jij een gezond alternatief of wil je een lekkere snack als tussendoortje op je werk eten? Dan zijn deze frozen yoghurt repen ideaal. Ik ga je in dit artikel vertellen hoe jij ze zelf kunt maken. Enjoy!
Ingrediënten
- 250g havermout
- gedroogde vijgen (5 stuks)
- medjoul dadels (6 stuks)
- 450g Griekse yoghurt
- blauwe bessen (voor de versiering)
- aardbeien (voor de versiering)
- 1 zakje bolero limonade, in de smaak aardbei
Zo maak je het:
- Doe de havermout, gedroogde vijgen en de medjoul dadels in de blender en mix het totdat het een soort deeg wordt.
- Bedek een dichte bakplaat met bakpapier.
- Druk het deeg plat met de onderkant van een lepel totdat je een gelijke, dunne laag van ongeveer 2 cm dik krijgt.
- Doe de Griekse yoghurt in een bakje en meng beetje bij beetje het Bolero limonade poeder totdat je de gewenste smaak krijgt. Doe dit niet te gulzig, want het is best wel sterk van smaak. Je hebt dus niet veel nodig van het poeder.
- Doe de yoghurt op het deeg en verdeel het totdat je een gelijke laag krijgt.
- Versier de bovenkant met wat gesneden aardbeien en blauwe bessen.
- Doe de plaat onbedekt in de vriezer voor ongeveer 2 uur.
- Snijd het geheel met een mes in gelijke stukken en geniet van je gezonde frozen yoghurt repen!
Tip: wil je graag wat vaker gezond ontbijten of meer gezonde snacks maken voor tussendoor? Laat je dan ook inspireren door mijn recepten voor deze gezonde ontbijtrepen of deze heerlijke gevulde dadels met een laagje chocolade er overheen!
One Comment