Wil je graag een gezond, eiwitrijk tussendoortje eten? In de supermarkt bevatten snacks vaak onnodig veel toevoegingen (suikers, E-nummers, enzovoort). Daarom kun je beter zelf de keuken in gaan. Het recept voor deze pistache protein balls is heel eenvoudig. En het kost je hooguit 15 minuten om deze pistache protein balls te maken. Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
- 115 gram gedroogde abrikozen
- 230 gram geraspte kokos
- 230 gram Steviala amandelmeel
- 2 el kokosolie
- 2 schepjes Whey (eiwitpoeder) naar keuze
- 2 el Steviala holy hon
- 380 gram pistachenoten
- Steviala Oh Choc! Choco pasta
Zo maak je het:
- Doe de gedroogde abrikozen, kokosrasp, amandelmeel, kokosolie, eiwitpoeder, Steviala holy hon, 75g pistachenoten zonder schil en 2 theelepels water in een blender.
- Mix het geheel totdat de pistachenoten helemaal fijngemalen zijn.
- Hak de overgebleven pistachenoten fijn, en doe ze in een kom.
- Gebruik 1 eetlepel om het mengsel op te doen en strijk dit af.
- Rol het mengsel nu tot een bal.
- Rol de bal door de kom met fijngemalen pistachenoten, zodat hij daarmee bedekt wordt.
- Herhaal dit met alle ballen, totdat het mengsel en de fijngemalen pistachenoten op zijn.
- Tip: serveer de protein balls met de Steviala Oh Choc! Choco pasta. Zo worden ze extra lekker!
Tip: Als je dan toch de keuken in gaat, probeer dan ook eens deze heerlijke frozen yoghurt repen! Of wat dacht je van een zoete worteltaart met pure chocolade eroverheen? Ik weet zeker dat je daar je visite ook heel blij mee maakt als er iets te vieren is.