Skip to main content

Ben jij een zoetekauw? Dan is de kans groot dat je dol bent op chocolade. Maar om nu een reep chocola uit de supermarkt op te eten, dat is niet heel verstandig. Wat je beter kunt doen is kiezen voor pure chocolade. En om je alvast een heerlijk recept voor te schotelen, vertel ik je vandaag graag meer over deze gevulde dadels met een laagje pure chocolade eromheen. Smullen gegarandeerd!

gevulde dadels met chocolade

Ingrediënten

  • medjoul dadels
  • 2 repen pure chocolade (75% cacao)
  • kokosrasp
  • walnoten
  • cashew/hazelnoot pasta

Zo maak je het:

  1. Snijd de dadels in de lengte bijna doormidden, zodat je aan één kant een opening hebt.
  2. Ontpit de dadels.
  3. Hak de walnoten fijn.
  4. Pak met een kleine theelepel een beetje cashew/hazelnoot pasta en schep dit in de dadels. Gebruik niet een te grote lepel, anders passen de walnootstukjes er niet in en gaan ze niet dicht.
  5. Duw voorzichtig wat stukjes fijn gehakte walnoot in de pasta en druk de dadels dicht.
  6. Laat wat water koken in een pan.
  7. Breek de chocolade repen in kleine stukjes en laat ze smelten in een bakje bovenop de pan met water (au bain-marie).
  8. Prik met een satéprikker in de dadels en dompel ze in de gesmolten chocola. Laat de overtollige chocolade eraf druipen.
  9. Leg de dadels op een vel bakpapier en laat ze afkoelen.
  10. Besprenkel de dadels met wat kokosrasp. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel lekker!

Tip: wil je meer lekkere gerechten maken zoals deze gevulde dadels? Op mijn receptenpagina vind je er nog veel meer. Van zoet tot hartig; allemaal gezondere varianten waar jouw lichaam veel blijer mee zal zijn. Wat dacht je van lekkere amandelmeel pannenkoeken? Of van een bananenbrood met amandelmeel als basis? Of maak lekkere zalmpasteitjes voor wanneer je dit weekend bezoek krijgt. Zeker weten dat zij zullen smullen!

One Comment

Leave a Reply