Skip to main content

Wil jij dit jaar eens iets verrassends op tafel zetten op je verjaardag? Of heb je iets anders te vieren en wil je graag zelf een lekkere cake bakken? Deze passievrucht yoghurt cake zal zeker goed bevallen bij je gasten. En hij is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Lees je mee? Dan ga ik je vertellen hoe je deze frisse, luchtige cake zelf kunt maken.

passievrucht yoghurt cake

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125ml arachide olie
  • 500g amandelmeel
  • 1 mespuntje zout
  • 1 kleine beker Griekse yoghurt (150g)
  • 125g Steviala 2 sweet tafelzoetstof
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje Bolero limonade, in de smaak passievrucht

Suikervrije glazuur:

  • 250g erythritol
  • 100ml amandelmelk
  • 1 passievrucht

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten voor de cake in een blender en mix het tot een glad beslag.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de beslag in een bakvorm met een gat in het midden, en zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  4. Wanneer de cake klaar is laat je hem goed afkoelen, voordat je het glazuur kunt aanbrengen.
  5. Om het glazuur te maken doe je de amandelmelk in een kom en voeg je de erythritol beetje bij beetje toe. Roer het goed met een garde, zodat je geen klontjes krijgt.
  6. Smeer met een keukenkwastje/bak kwastje de glazuur op de bovenkant van de cake en doe het vruchtvlees van de passievrucht bovenop het glazuur. Klaar is je prachtige passievrucht yoghurt cake!

Tip: Ben je een echte zoetekauw? Dan vind je deze passievrucht yoghurt cake sowieso heerlijk, maar er is nog meer lekkers om in dat geval te maken! Probeer ook eens mijn recept voor worteltaart met pure chocolade of deze overheerlijke glutenvrije bananen poffertjes.

One Comment

Leave a Reply