Skip to main content

Wil je je fitter, gezonder voelen en een betere conditie opbouwen? Dan is starten met sporten een goed idee. Sporten in de sportschool of personal training vinden mensen vaak nog een te hoge drempel. Wat je dan kunt doen? Een springtouw kopen! Touwtje springen kan je namelijk gemakkelijk doen vanuit je eigen tuin en je kunt hiermee in een korte tijd veel calorieën verbranden. In dit artikel lees je wat een goed touwtje springen schema is, krijg je antwoord op de vraag ‘waar is springtouwen goed voor’ en ontdek je waarom Meltazo het beste springtouw is! Lees dus snel verder.

SportSport

Waarom een springtouw kopen?

springtouw kopen

Is een springtouw kopen goed voor je? Ja, zeker. Touwtje springen is supergezond. Met touwtje springen verbrand je razendsnel calorieën. Het is daarom slim om dit toe te voegen aan jouw workout of ga touwtje springen met een schema. Of pak elke dag een springtouw en ga 10 minuten springen. Dat staat namelijk gelijk aan 45 minuten hardlopen volgens de Britse Springtouw-Association.

Waar is springtouwen goed voor? Met een springtouw schema train je je hele lichaam. Met jouw buikspieren stabiliseer je, met jouw lichaam spring je én je gebruikt je armen en schouders om het touw te draaien. Dat is ook de reden dat een springtouw aan CrossFit wordt toegevoegd. Touwtje springen kopen loont, want het is een minder ernstige belasting voor je knieën, dan bijvoorbeeld hardlopen.

Elke dag springtouwen kan in het begin lastig zijn om toe te voegen aan je routine, maar het is aan te raden om dat echt te doen! Regelmatig springtouwen zorgt namelijk voor een betere conditie, maar ook voor versteviging van spieren, waardoor de shape van je lichaam ook verandert. Daarnaast is het goed voor de hartspier, want die train je ook met het springen. Hoe sneller je springt, des te hoger je hartslag wordt!

Touwtje springen schema

Wil je fitter worden en ga je als beginner een springtouw kopen? Start dan met een springtouw workout voor beginners. Er zijn online verschillende springtouw workout schema’s te vinden. Het gemakkelijkste is om te beginnen met 10 intervallen van een minuut. Na die minuut neem je een pauze van één minuut. Spring dan één keer per seconde.

Een touwtje springen schema kan je zelf gemakkelijk samenstellen. Zo kan je het voor jezelf elke dag een beetje zwaarder maken, door een paar keer extra te springen. Een workout/sport waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van het springtouw, is CrossFit. Daar doen ze een warming-up van 10 minuten door gebruik te maken van een touwtje springen schema.

Maar wat is nu het beste springtouw? Een springtouw waarmee je jouw springgegevens heel gemakkelijk kunt bijhouden, natuurlijk. En dat is het Meltazo springtouw!

springtouw kopen

Alles over het Meltazo springtouw

De Meltazo is een slim springtouw dat je kunt koppelen aan jouw smartphone. Via een app kan je het aantal calorieën dat je verbrandt bijhouden. Daarnaast houd je de tijd en het aantal sprongen gemakkelijk bij. Door dit springtouw te kopen zorg je ervoor dat je fitter wordt. Via de app kan je namelijk springtouw schema’s downloaden en het helpt je met intervaltrainingen.

Door de mobiele app te gebruiken, kan je je focussen op je ademhaling, lichaamshouding en techniek, want de app houdt het aantal sprongen bij. Je kunt de trainingen analyseren en met vorige trainingen vergelijken. Hierdoor weet je in één oogopslag of je progressie maakt. In de handvaten van de Meltazo zitten 3 magnetische sensoren, die precies bijhouden hoeveel activiteiten jij uitvoert.

Voordelen van een slim springtouw

Er zitten verschillende voordelen vast aan een springtouw kopen van het merk Meltazo. Ik heb ze voor je opgesomd!

✅ Je traint je hele lichaam met dit full body workout springtouw Meltazo;

✅ Je verbrandt razendsnel calorieën met verschillende workouts als je gaat touwtje springen;

✅ Aantal touwtje springen kcal dat je verbrandt zijn er ongeveer 1.000 kcal per uur;

✅ Touwtje springen zorgt voor meer balans, flexibiliteit en coördinatie;

✅     Er is een volledige focus op ademhaling, techniek en de workout;

✅ De Meltazo en bijbehorende app hebben een makkelijke werkwijze;

✅ Door die werkwijze is het ook zeer geschikt voor beginners en kinderen;

✅ De app telt het aantal calorieën, de tijd en het aantal sprongen;

✅ Met behulp van de app kan je gemakkelijk een intervaltraining kiezen;

✅ De app houdt een scoreboard, geschiedenis en competitie bij;

✅ Snelle verzending: vandaag besteld is morgen of overmorgen al in huis;

✅ Je krijgt 30 dagen bedenk- en garantietijd;

✅ Je betaalt geen verzendkosten boven op de verkoopprijs;

✅ Je raakt nooit meer de tel kwijt tijdens het springen.

Hoe werkt de app?

springtouw kopen

De app van Meltazo heet Wozuil App. Hij is gemakkelijk te bedienen via je mobiele telefoon. Je installeert deze eerst en registreert je daarna met Bluetooth in de app. Na de aanmelding via de app kan je een intervaltraining kiezen. Jij kunt dan springen met het springtouw en jouw telefoon geeft dan aan of je juist sneller of langzamer moet springen. Voor beginners is dit ideaal, want je begint langzaam en het helpt je om langere sessies te maken en natuurlijk een betere conditie te krijgen.

De app houdt heel nauwkeurig het aantal sprongen bij. En daarnaast houdt het de tijd en het aantal calorieën bij wat je verbrandt. Je kunt voor jezelf elke dag een dagdoel instellen, om jezelf extra te motiveren. Een dagdoel begint bijvoorbeeld al bij 30 sprongen. Dat doel wordt elke dag een klein beetje verhoogd, zodat je jezelf steeds meer uitdaagt.

De aantallen die je springt, worden per dag, maar ook per week en maand opgeslagen. Zo kan je je eigen progressie bijhouden. Maar je kunt je resultaten ook vergelijken met andere gebruikers. In de app kan je al je vrienden gemakkelijk uitnodigen om een competitie met hen te starten. Een kijken wie er het snelste is én de meeste punten verdient! Touwtje springen wordt zo een teamsport waarbij je samen actief bezig bent. Zelfs als je niet fysiek samen bent.

Mijn ervaring met Meltazo

Het Meltazo springtouw kopen, is erg interessant. De app is supermakkelijk om te gebruiken. Ik ben zelf een beginner, dus ik wilde een springtouw kopen dat bij me paste, dat niet te zwaar was en geen materiaal bevat dat snel kapotgaat. Daarnaast was ik op zoek naar een springtouw met een app, waarin ik resultaten kan bijhouden. En waarin ik met touwtje springen het aantal kcal kan bijhouden dat ik heb weggesprongen. Gelukkig kan dat allemaal met deze app, dus het heeft al mijn verwachtingen waargemaakt!

In het begin vond ik het lastig om een ritme te vinden. Maar de app helpt je met het bedenken van een intervaltraining, waardoor je eigenlijk alleen hoeft te springen. Het helpt je echt om van beginnersniveau naar gevorderd te gaan. Ik vond het fijn dat ik alleen op mijn ademhaling en techniek hoefde te letten en dat de app de rest bijhoudt. Daarnaast is het een ideaal springtouw voor CrossFit. Ik heb thuis korte trainingen gedaan, maar toen ik het springtouw meenam naar mijn CrossFit training, waren ze erg enthousiast en hebben ze het voor de warming up gebruikt.

Voordelig jouw Meltazo springtouw kopen

Je kunt het Meltazo springtouw kopen voor een bescheiden prijs van €29,99. Je hebt hiervoor geen Meltazo springtouw kortingscode nodig. Als je je bedenkt dat je voor zo’n kleine investering zóveel voor je gezondheid en conditie kunt doen, dan rest je natuurlijk nog maar één ding: bestellen!

Meest gestelde vragen over een springtouw kopen van Meltazo

Heb je nog vragen over het slimme springtouw van Meltazo? Ik heb de meest gestelde vragen hieronder voor je beantwoord. Ik weet zeker dat je er iets aan hebt. Lees maar mee!

1. Hoe lang moet je springen om af te vallen?

Springtouwen is zeer effectief. Als je dus wilt afvallen, is het zeker aan te raden om een springtouw te kopen en dit toe te voegen aan jouw sportroutine. In een korte tijd is het al mogelijk om er veel calorieën mee te verbranden. Als je rond de 70 kilo weegt en je springt ongeveer 10 minuten, dan kan je met het touwtje springen ongeveer 100 kcal verbanden.

2. Hoe kun je het juiste springtouw bestellen dat bij jou past?

Ben je beginner of gevorderd? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Als je een springtouw uitzoekt, dan is het ook nodig om naar je lengte te kijken. Daarnaast zijn het materiaal en de greep van het handvat belangrijk. Deze bepalen namelijk het comfort. Houd ook rekening met je budget. Een duurder springtouw is vaak duurzamer en heeft een app, waardoor je slim kan springen. Dit is de investering zeker waard!

3. Waar let je op bij een springtouw kopen?

Het aanbod aan springtouwen is groot. Het goed om rekening met te houden met het materiaal. Plastic springtouwen zijn lichter en slijten sneller bij intensiever gebruik. Springtouwen van nylon en rubber zijn wat slijtvaster. Springtouwen gemaakt van roestvrijstaal zijn van goede kwaliteit en slijten het minst snel. Daarnaast is het gewicht belangrijk: hoe zwaarder het touw, hoe lastiger je kunt touwtje springen met schema of zonder schema.

springtouw kopen

 

Verbrand nu razendsnel calorieën met het Meltazo springtouw!

Leave a Reply