Skip to main content

Boodschappen doe je misschien altijd bij dezelfde buurtsuper. Je hebt je favoriete producten en geniet ook wel eens van wat lekkers. Alles wordt duurder, dus je zorgt dat je je aan je boodschappenbudget houdt. Tegelijkertijd wil je wel graag blijven genieten van de lekkere dingen in het leven. Hoe zorg je ervoor dat je met minder budget toch je voorraadkast vult? Ik heb een supertip voor je. Bij Foodello koop je voordelig fijne producten in, terwijl je ook nog eens voedselverspilling tegengaat. Hoe dat werkt? Ik vertel je er alles over in dit artikel!

Wat is Foodello?

Heb je nog nooit gehoord van Foodello? Dit is een van oorsprong Fins bedrijf dat zich richt op het tegengaan van voedselverspilling. Er zijn namelijk enorm veel voedingsmiddelen die niet in de winkelschappen belanden. Hoe dat komt? Er kan een fout op de verpakking staan, het ontwerp is veranderd, het verdwijnt uit het assortiment of de tenminste-houdbaar-tot datum nadert. Dit levert restpartijen op. Deze producten worden meestal weggegooid en vernietigd. Hartstikke zonde natuurlijk en totaal onnodig.

Het klinkt bijna te gek om waar te zijn, maar: ongeveer een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt voor de Nederlandse markt, wordt verspild. Dit gebeurt deels in onze eigen keukens. Bijvoorbeeld wanneer eten niet op tijd geconsumeerd wordt en je het dus moet weggooien. Ook is het je vast wel eens gebeurd dat je ergens te veel van hebt gemaakt en je het overschot in de kliko dumpte.

Een veel groter deel komt echter niet eens in de winkels terecht. Als er van een product minder wordt verkocht dan verwacht, blijft de producent of tussenpersoon met pallets vol zitten. Of denk aan WK producten, terwijl Nederland er al in de eerste ronde uit ligt: die spullen kunnen meteen in de uitverkoop. Door opruimingsproducten en restpartijen op te kopen, zorgt Foodello ervoor dat voedselproducenten, importeurs en groothandels niet met een overschot blijven zitten. Daarnaast is het beter voor het milieu om de producten alsnog te gebruiken. En het belangrijkste voor jou: de consument profiteert van een lage prijs. Foodello Nederland geeft namelijk altijd 20-90% korting op het hele assortiment!

foodello

Voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling is niet alleen zonde, maar ook ontzettend slecht voor het milieu. Ten eerste wordt er namelijk een product gemaakt en opgeslagen, maar er zijn ook vervoerskosten en energie nodig om het te verwerken of vernietigen. Voedselverspilling tegengaan gebeurt gelukkig steeds vaker en op steeds meer plekken. Zo gaan restaurants steeds duurzamer met hun inkoopbeleid om, bieden supermarkten en de Natuurvoedingswinkel ook minder mooie komkommers aan en gaan er restvoorraden naar de Voedselbank. Toch wordt er nog veel weggegooid van producten die:

 • Niet meer verkocht worden;
 • Een productiefout in het verpakkingsmateriaal hebben;
 • Seizoensgebonden zijn;
 • Met een evenement te maken hebben;
 • Niet meer lang houdbaar zijn.

Foodello zorgt ervoor dat dit voedsel niet zomaar wordt weggegooid. En wanneer jij koopt bij Foodello, krijg je deze niet-perfecte producten tegen een zeer schappelijk prijs, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. Win-win, dus!

Voordelige topmerken bij Foodello

Bij Foodello vind je elke keer weer wat anders in het assortiment, afhankelijk van de partijen die zijn opgekocht. Dit kunnen huismerken zijn, maar ook bekendere dranken en candybars zie je regelmatig terug in de webshop. Foodello heeft vrijwel dagelijks nieuwe producten in de aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan koek, thee, sap, pizzasaus, koffie… En niet alleen voeding is constant flink afgeprijsd op deze site, ook huishoudelijke producten en babyspullen vind je hier. Een overzicht van de productsoorten die je bij Foodello zoal tegenkomt:

foodello
 • Pasta en rijst
 • Kant-en-klaar maaltijden
 • Ontbijt en beleg
 • Snoep en snacks
 • Koffie en thee
 • Sap en dranken
 • Biologische producten
 • Bewuste voeding
 • Sport en gezondheid
 • Beauty en baby
 • Huishouden en huisdier

Vrijwel alles wat je ook bij de supermarkt kan kopen dus, maar dan met hoge korting. Foodello heeft echt niet alleen huismerken in de aanbieding. Ook juist luxere merken vind je hier terug. Zo hebben ze standaard Tony’s Chocolonely in het assortiment. Met dit heerlijke chocolademerk heeft Foodello namelijk de afspraak dat zij hun restpartijen opkoopt. Die restpartijen ontstaan meestal door het stopzetten van de productie van de welbekende limited edition chocoladerepen. Of omdat er te veel voorraad is gemaakt voor een beperkte periode, bijvoorbeeld rond Pasen of Sinterklaas. Ook voorraad met een naderende houdbaarheidsdatum komt in een restpartij terecht.

THT-datum: is Foodello veilig?

Maar hoe zit het eigenlijk met de reden voor die korting? Want zijn producten nog wel goed na de ‘tenminste houdbaar tot’ datum?

De THT-datum of ‘ten minste houdbaar tot’ datum op producten geeft aan dat het product tot die datum veilig is en de kwaliteit behoudt. Deze aanduiding zie je op bijvoorbeeld spaghetti en rijst. Dit is voeding die niet bederfelijk is, wat wil zeggen dat deze producten nog maanden of zelfs jaren goed blijven. Ook na overschrijding van de THT-datum! De producten van Foodello zijn dus hartstikke veilig. Hoe je dan zeker weet of het nog goed is? Door te ruiken en te proeven kom je er snel genoeg achter of een product nog eet- of drinkbaar is.

Bespaar op je boodschappen

foodello

Als je bij Foodello bestelt, kan je tot wel €400 besparen op je jaarlijkse boodschappen. Hiermee draag je ook nog eens bij aan het tegengaan van voedselverspilling, want je kan in die periode wel 80 kilo voedsel redden van de vuilnisbelt! Deze duurzaamheid is voor veel mensen een belangrijke reden om boodschappen te doen bij Foodello. Wat je misschien nog niet wist, is dat Foodello alle CO2-uitstoot van de bedrijfsactiviteiten compenseert. Dit doen ze door bomen te planten en samen te werken met beheerders van Finse bosgebieden. Voordelig en duurzaam, dus.

Foodello ervaringen op social media

De Foodello ervaringen die terug te vinden zijn op social media zijn eensgezind: de producten die je bij Foodello bestelt zijn nog prima een langere tijd te bewaren en te gebruiken. Ook worden de bestellingen altijd snel bezorgd en scheelt het enorm in de kosten.

Foodello reviews op de site

De Foodello reviews op de site zijn lovend: vooral de snelle levering en voordelige koopjes maken Foodello tot een webshop waar tevreden klanten met regelmaat terugkomen. Hierbij is het wel belangrijk om op te merken dat Foodello geen vervanger is van de reguliere supermarkt. Voor versproducten zal je nog steeds naar de winkel moeten. Maar voor alles wat houdbaar is, loont het de moeite om de site af te speuren. Veel mensen gebruiken Foodello bijvoorbeeld om de voorraadkast aan te vullen. Zo heb je altijd voldoende voedingsmiddelen en huishoudelijke spullen in huis, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt.

Foodello voordelen

Zoals je leest, ben ik helemaal om en bestel ik regelmatig bij Foodello. Wil je de voordelen nog een keer op een rijtje hebben? Hier komen ze:

 • Voedselverspilling tegengaan;
 • Wisselend assortiment;
 • Snelle levering;
 • Lage prijzen;
 • Topkwaliteit producten;
 • Gratis bezorging vanaf €35!

Bestellen bij Foodello!

Bestellen bij Foodello is heel eenvoudig en je krijgt je boodschappen gewoon thuisbezorgd. Dat is nog eens relaxt je keukenkastjes aanvullen. Eerst vul je op je gemak je digitale boodschappenwagentje met voordelige topproducten. Kijk vooral ook even bij de superdeals! Je voert je gegevens in, rekent je bestelling af en Foodello verstuurt je pakket via PostNL. Als je op werkdagen voor 21:00 uur bestelt, heb je de volgende dag je bestelling al in huis.

Foodello korting: superdeals!

Bij Foodello bestel je natuurlijk altijd al met 20-90% korting op het hele assortiment. Maar soms zijn er extra voordelige aanbiedingen die je natuurlijk niet wilt missen. Zo heeft Foodello bijvoorbeeld superdeals, waarbij producten met een beperkte oplage voor slechts 1 cent verkocht worden!

Een Foodello kortingscode scoren?

Ga je bestellen bij Foodello en wil je daar graag een kortingscode bij gebruiken? Dat snap ik helemaal, en ik kan je precies vertellen hoe je een Foodello kortingscode kan vinden. Mijn tip is om je in te schrijven op de nieuwsbrief. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe producten en hoge kortingen. Zo zijn er regelmatig 1+2 gratis weken, waarbij je drie producten krijgt voor de prijs van één! Je krijgt de nieuwsbrief vanzelf in je mailbox, dus je hoeft er niets extra’s voor te doen. Handig toch?

Meest gestelde vragen over Foodello

1. Is Foodello betrouwbaar om bij te bestellen?

Bij Foodello bestel je eenvoudig en betaal je veilig. De voorwaarden staan helder beschreven op de website en ik ben nergens een slechte Foodello review tegengekomen. Geloof me, wanneer een bedrijf niet levert, dan staat dat binnen de kortste keren op social media. Maar bij Foodello zie ik alleen maar tevreden klanten die verrast worden doordat de levertijd veel korter is dan de 1-3 dagen die op de site staat aangegeven. Mooi toch?

2. Foodello: hoe werkt het?

Foodello koopt restpartijen van voedselproducten op waar iets ‘mis’ mee is. Neem dit niet te letterlijk. Het gaat vaak om de houdbaarheidsdatum van lang houdbare producten die nadert of er zit een drukfout op de verpakking. Deze restpartijen bieden ze met hoge korting aan op de website, waar jij eenvoudig je favoriete producten met korting aanschaft. Met PostNL krijg je je bestelling vervolgens snel thuisbezorgd.

Begin vandaag met besparen op je boodschappen bij Foodello!

One Comment

Leave a Reply