Skip to main content

Wil je een keer iets verrassends maken als lunch? Je kunt natuurlijk een standaard broodje kaas meenemen naar je werk, maar dat gaat op den duur wel vervelen. Afwisselen met de lunch is gelukkig heel makkelijk. Deze sandwich tonijn en avocado maak je gemakkelijk thuis al klaar. De zelfgemaakte tonijnsalade kun je bewaren in de koelkast, zodat je meerdere dagen van zo’n heerlijke sandwich geniet. Je kunt de tonijnsalade natuurlijk ook delen met je collega’s, want die zullen hem vast ook heel lekker vinden! Lees maar mee om te zien hoe je deze sandwich tonijn en avocado kunt maken.

sandwich van tonijn en avocado

Ingrediënten

  • blikje tonijn (in water, niet in olie)
  • triangel meergranen broodje (of een andere broodje dat je lekker vindt)
  • groene pesto
  • 1 tomaat
  • rucola
  • 1 avocado
  • halfvolle mayo
  • peper
  • knoflookpoeder
  • citroen

Zo maak je het:

  1. Haal de tonijn uit het blik en laat het water eruit lekken.
  2. Doe de uitgelekte tonijn in een schaaltje en voeg daar wat citroensap, knoflookpoeder, peper en mayo aan toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel.
  3. Halveer het broodje en warm beide helften op in een grill ijzer.
  4. Besmeer allebei de helften van het broodje met een beetje groene pesto.
  5. Leg op 1 helft de rucola, tonijnsalade, gesneden tomaat en avocado.
  6. Leg nu de andere helft er bovenop en eet smakelijk!

Tip: Ben je geen fan van vis? Gebruik dan bijvoorbeeld plakjes gerookte kip. Je kunt je sandwich in principe overal mee beleggen, maar vis of vlees maken dit broodje wel helemaal af! Ben je nu wel dol op vis, dan vind je mijn recept voor zalmpasteitjes en parelcouscous met garnalen vast ook heel lekker. Beide gerechten zijn om je vingers bij af te likken!

Leave a Reply