Skip to main content

Water is essentieel voor ons lichaam en een gezonde levensstijl. Het drinken van voldoende water is belangrijk. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de kwaliteit van het water dat we drinken ook van invloed kan zijn op onze gezondheid. Kraanwater bevat in veel gevallen verontreinigingen zoals chloor, zware metalen en micro-organismen. Daarom is het belangrijk om je drinkwater te zuiveren voordat je het consumeert. In dit artikel vertel ik waarom een waterfilter kopen een goed idee is, leg ik uit wat de voordelen van een waterfilter fles zijn én deel ik verschillende opties voor het kopen van waterfilters!

Waarom je kraanwater zuiveren?

waterfilter kopen

Ons kraanwater wordt behandeld om het veilig te maken voor consumptie, maar er kunnen helaas nog steeds ongewenste stoffen in zitten. Chloor wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als desinfectiemiddel voor drinkwater, maar de geur en smaak ervan zijn soms merkbaar en voor veel mensen onaangenaam. Daarnaast kunnen er kleine hoeveelheden zware metalen, zoals lood, in het water aanwezig zijn als gevolg van oude leidingen.

Het filteren van je drinkwater kan helpen deze verontreinigingen te verminderen en de kwaliteit van het water te verbeteren. Zo kun je zonder zorgen genieten van schoon en smakelijk water. Hoewel kraanwater dus over het algemeen als veilig gezien wordt om te drinken, kan het toch verontreinigingen bevatten. Je drinkwater filteren thuis, is daarom zeker geen overbodige luxe.

Voordelen van het gebruik van waterfilters

Een effectieve manier om je kraanwater te zuiveren, is door het gebruik van een kraanwater filtersysteem. Het gebruik van een waterfilter brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste verbetert het de smaak en geur van het water door onzuiverheden te verwijderen. Dit maakt het drinken van water aangenamer en moedigt je aan om elke dag voldoende water te drinken. Daarnaast helpt het filteren van water om potentieel schadelijke stoffen te verminderen, waardoor je met een gerust hart gezond water kunt drinken.

Een waterfilter kopen is bovendien een slimme keuze voor mensen met een gevoelige maag of allergieën, omdat ze bepaalde verontreinigingen uit het water verwijderen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Tot slot is een waterfilter ook een duurzame én kostenefficiënte optie, omdat je geen flessen drinkwater hoeft te kopen.

✅ Verbeterde smaak en geur;

✅ Verwijdering van onzuiverheden en schadelijke stoffen;

✅ Geschikt voor mensen met maagklachten of allergieën;

✅ Milieuvriendelijke keuze;

✅ Voordeliger dan steeds flessen water kopen.

waterfilter kopen

Waterfilter kopen: een verstandige keuze voor een gezonde leefwijze

Als je een gezonde leefwijze nastreeft, is een waterfilter kopen een verstandige keuze. Het zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot schoon en veilig drinkwater, zowel thuis als onderweg. Je kunt verschillende soorten waterfilters kopen, waaronder waterfilter kannen, kraanwater filtersystemen en waterfilter flessen. Afhankelijk van je behoeften en leefwijze kun je de optie kiezen die bij jou past.

Waterfilter kan

Een veel gekozen manier voor het filteren van water is door het gebruik van waterfilter kannen. Deze handige, draagbare kannen zijn speciaal ontworpen om je water te filteren terwijl je het in je glas schenkt. Vul de waterfilter kan en zet hem in de koelkast om de hele dag te genieten van een frisse dorstlesser. Of gebruik het gefilterde water uit de kan om extra lekkere (en zuivere) koffie of thee te maken.

Kraanwater filtersysteem

Een kraanwater filtersysteem is een andere handige oplossing om je kraanwater te zuiveren. Het systeem wordt direct op je kraan aangesloten en filtert het water terwijl het uit de kraan stroomt. Dit zorgt ervoor dat je altijd schoon en veilig water hebt om te drinken, om mee te koken, te wassen, te douchen en meer. Een bekend merk dat hoogwaardige kraanwater filtersystemen aanbiedt, is Brita.

Kraanwater filter kopen: waar moet je op letten?

Wil je een kraanwater filter kopen, dan zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten.

  • Ten eerste is het essentieel om te controleren of het filter compatibel is met je kraan. Niet alle waterfilters passen op elke kraan, dus zorg ervoor dat je de juiste maat en bevestigingsopties kiest.
  • Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de filtratieprestaties van het systeem. Hoe effectief filtert het systeem verontreinigingen?
  • Controleer ook de levensduur van de filters en de kosten voor het vervangen ervan. Dit zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een kraanwater filtersysteem.

Waterfilter fles: zuiver water on-the-go!

waterfilter kopen

Wil je overal kunnen genieten van zuiver drinkwater, zonder steeds wegwerpflesjes te moeten kopen? Dan is een waterfilter fles je nieuwe beste vriend. Een populaire keuze voor mensen die veel onderweg zijn, zijn de waterfilter flessen van Brita. Dankzij het lichte gewicht en het gebruiksgemak zijn deze fantastische flessen ideaal voor onderweg, op je werk of in de sportschool. Dankzij het ingebouwde filtermechanisme wordt je water gefilterd terwijl je het drinkt. Zo kun je genieten van smakelijk, zuiver water waar je ook bent. Een waterfilter fles helpt je om schoon water te drinken en gehydrateerd te blijven gedurende de dag.

De voordelen van een waterfles filter

Het gebruik van een waterfles filter heeft talloze voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat je altijd toegang hebt tot schoon drinkwater, zelfs op momenten dat er geen kraan in de buurt is. Dit maakt het ideaal voor op het werk, op school, bij binnen- of buitensporten of tijdens het reizen.

Bovendien is een waterfilter fles een milieubewuste keuze (en bij Doelekkergezond houden we van milieubewuste keuzes!). Zeker ten opzichte van het kopen van plastic flesjes water, omdat je een filterfles steeds opnieuw kunt vullen. Met een waterfles filter bespaar je niet alleen geld op de lange termijn, maar verminder je ook de hoeveelheid plastic afval die wordt geproduceerd.

Mijn Brita waterfilter fles review

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en handige waterfilter fles, dan zijn Brita waterfilters flessen een uitstekende keuze. Voor dit artikel heb ik de Brita Vital Lime fles mogen uitproberen. Deze waterfles met filter biedt de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Met het ingebouwde filtersysteem verwijdert de fles onzuiverheden en verbetert hij de smaak van het water. En als je eenmaal gefilterd water hebt geproefd, wil je echt niet meer terug! Het is een wereld van verschil als het gaat om de smaak.

Maar ik vind het vooral fijn dat de fles een voordelige en laagdrempelige keuze is als je je water wilt filteren. Je hoeft er niet direct een groot en duur systeem voor aan te schaffen dat je thuis moet installeren. Bovendien is de fles herbruikbaar en daarmee milieuvriendelijk. Je kunt hem gemakkelijk vullen met water uit elke kraan, en waar je ook bent genieten van een schone en verfrissende dorstlesser.

waterfilter kopen

Stap jij ook over op gezond water?

Je gezondheid is van onschatbare waarde en het begint allemaal bij de keuzes die je maakt. Door een goed waterfilter te kopen, kies je bewust voor schoon en gezuiverd drinkwater. De waterfles met filter van Brita is een handige, draagbare oplossing om je kraanwater te zuiveren. Zo geniet je van de voordelen van helder water met een verbeterde smaak, terwijl potentieel schadelijke stoffen worden verminderd. Bestel vandaag nog jouw Brita waterfilter fles en maak een slimme keuze!

Meest gestelde vragen over waterfilters kopen

Wil je meer weten over waterfilters kopen of over de producten van Brita? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

1. Hoe vaak moet ik het filter van de Brita waterfilter fles vervangen?

Om ervoor te zorgen dat je altijd kunt genieten van schoon water, wordt het aanbevolen om het filter van de Brita waterfilter fles ongeveer elke vier weken te vervangen. De frequentie van vervanging kan variëren, afhankelijk van de mate van gebruik en de waterkwaliteit in jouw regio. Door regelmatig het filter te vervangen, blijft de filtratiecapaciteit van de fles optimaal en ben je verzekerd van schoon en gezuiverd drinkwater.

2. Kan ik de Brita waterfilter fles gebruiken met andere dranken dan water?

Nee, de Brita waterfilter fles is speciaal ontworpen voor het filteren van drinkwater. Het wordt niet aanbevolen om andere dranken dan water in de fles te doen, omdat dit de werking van het filter kan beïnvloeden. Het gebruik van bijvoorbeeld vruchtensappen of koolzuurhoudende dranken kan het filter aantasten en de filterprestaties verminderen. Voor optimale resultaten en een langere levensduur van het filter, is het dus raadzaam om de Brita waterfilter fles uitsluitend te gebruiken met water.

3. Is het veilig om kraanwater te drinken zonder te filteren?

Of water uit de kraan drinken veilig is in Nederland, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Over het algemeen is ons kraanwater redelijk veilig om te drinken, omdat het wordt behandeld tegen schadelijke bacteriën en verontreinigingen. Dit betekent niet dat het kraanwater volledig vrij is van deze stoffen. In sommige gevallen is een lichte chloorsmaak merkbaar en er kunnen ongewenste metalen uit de leiding meekomen door de kraan. Het filteren van kraanwater kan helpen om resterende onzuiverheden te verminderen en de smaak van het water te verbeteren.

4. Hoe kan ik mijn Brita filter langer gebruiken?

Het is belangrijk om de vervangingsrichtlijnen van Brita op te volgen, zodat je filter goed zijn werk blijft doen. Er zijn wel een paar handige tips waarmee je je Brita waterfilter zo lang mogelijk kunt gebruiken. Spoel de filtercassette regelmatig af onder koud water om eventuele opgehoopte deeltjes en verontreinigingen te verwijderen. Blootstelling aan hoge temperaturen kan de filterprestaties negatief beïnvloeden. Vermijd daarom warmtebronnen zoals de oven of direct zonlicht.

waterfilter kopen

Kies voor gezonde zuivere water met de waterfles/filters van Brita!

Leave a Reply