Skip to main content

Garnalen worden vaak met pasta gegeten, maar heb je weleens parelcouscous met garnalen op tafel gezet? Het is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg voedzaam. En dankzij de frisse toevoeging van citroen kun je dit ook op warme dagen prima eten. Laat mij je vertellen hoe je zelf deze lekkere parelcouscous met garnalen kunt bereiden! You can thank me later!

Ingrediënten

  • 80 gram garnalen
  • 1/2 courgette
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 20 gram rucola
  • 85 gram parelcouscous
  • 1/2 rode ui
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Kook 200 ml water en los het groentebouillon blokje op in dit water.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Rasp ongeveer 1/4 gedeelte van de citroen schil met een fijne rasp en knijp 1/4 van de citroen uit in een apart bakje.
  4. Snijd de courgette in blokjes.
  5. Bak nu de parelcouscous in een beetje olijfolie. Doe dit al roerend, gedurende 1 minuut op middelhoog vuur.
  6. Doe de groentebouillon bij de parelcouscous en laat het ongeveer 15 minuten koken op laag vuur met de deksel erop.
  7. Roer daarna de couscous los en (indien nog aanwezig) kan je de resterende bouillon afgieten.
  8. Bak de garnalen in een beetje olijfolie en bewaar ze even apart.
  9. Bak in het vocht van de garnalen ook de ui en knoflook.
  10. Voeg daarna de courgette, citroenrasp en peper en zout (naar smaak) toe en bak dit samen voor ongeveer 5 minuten.
  11. Voeg de garnalen toe en breng het geheel nu op smaak met het citroensap. Laat het nog 1 minuutje koken.
  12. Scheur de rucola klein en voeg dit toe. Meng het allemaal nog even goed door elkaar en je kunt aan tafel!

Tip: Als visliefhebber kan ik je vast blij maken met nog meer lekkere recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lekkere zalmpasteitjes of van mijn recept voor zalm teriyaki uit de oven? Ze zijn allebei om je vingers bij af te likken, dat beloof ik je!

Leave a Reply