Skip to main content

Wil je iets lekkers, maar ook origineels op tafel zetten? Deze zalm pasteitjes (of zalm koekjes) zijn heel verrassend. Wedden dat jouw visite deze nog nooit geproefd heeft? Of in elk geval geen zelfgemaakte? Ik leg je uit hoe jij ze ook kunt maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk!

zalm pasteitjes

Ingrediënten

  • 200gr zalm in blik (uitgelekt)
  • 100g gekookte aardappelen (gestampt)
  • 50gr fles pompoen (gestampt)
  • 1 el peterselie (gehakt)
  • 1 el bieslook (gehakt)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl citroen rasp
  • peper
  • zout
  • eiwit van 1 ei (zachtjes opgeklopt)
  • 1 el meel
  • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Doe de zalm in een kom, verwijder de graatjes en maak het klein met een vork.
  2. Voeg de aardappelen, de pompoen, de peterselie, bieslook, chilivlokken en citroenrasp eraan toe. Doe er wat zout en peper bij voor de smaak.
  3. Meng alles goed door elkaar.
  4. Doe er ongeveer 1 eetlepel eiwit in, totdat het een soort deeg wordt. Het mag niet te plakkerig worden.
  5. Bedek de kom met plastic folie en doe het in de koelkast voor ongeveer 30 min.
  6. Leg het deeg op een vochtige snijplank, verdeel het in 4 gelijke stukken en strooi wat meel over beide kanten.
  7. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm pasteitjes gedurende 4 minuten aan beide kanten gaar/krokant.

PS. Ben je dol op zalm, dan vind je mijn recept voor zalm teriyaki vast ook lekker. Ik raad je aan om het eens te proberen. Simpel, maar écht de moeite waard!