Skip to main content

Wil je een lekker ontbijtje maken, genieten van een zoete snack of heb je trek in een verantwoord dessert? Deze glutenvrije bananen poffertjes zijn echt om je vingers bij af te likken. Je hoeft helemaal niet veel moeite te doen om ze te maken, maar je zal daarna wel enorm genieten. Dat kan ik je alvast verklappen!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 240gr glutenvrije bloem
  • 180ml amandelmelk
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe 2 eieren in een kom en kluts ze met een vork.
  2. Voeg de vanille extract, glutenvrije bloem, amandelmelk en olijfolie eraan toe.
  3. Roer alles goed door elkaar met een vork, totdat er een glad beslag is ontstaan.
  4. Snijd de 2 bananen in plakjes van ongeveer 0,5 cm per stuk.
  5. Giet het beslag in een diep bord of kom.
  6. Dompel de bananen plakjes in het beslag en haal ze er voorzichtig uit met een vork.
  7. Bak de glutenvrije bananen poffertjes nu aan beide kanten gaar in een koekenpan en eet ze daarna lekker op!

Tip: Gebruik als topping de suikervrije stroop vervanger van Steviala. Deze is heerlijk van smaak, maar niet zo ongezond als de standaard stroop- of suikerproducten uit de supermarkt. En het maakt je glutenvrije bananen poffertjes extra lekker!

Wil je de komende tijd graag meer zoetigheid maken? Ik heb heerlijke, verrassende recepten voor je klaar staan. Wat dacht je van Worteltaart met pure chocolade als je iets te vieren hebt? Of van deze heerlijke Gevulde dadels met een laagje chocolade als tussendoortje?

One Comment

Leave a Reply