Skip to main content

Je kunt voor het dessert een standaard toetje uit de supermarkt halen, maar het is ook leuk om zelf eens te experimenteren in de keuken. Vind je pudding lekker? En ben je gek op fruitsmaken? Dan ben je vast ook dol op deze mango sinaasappel pudding. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

mango/sinaasappel pudding

Ingrediënten

  • 400ml ongezoete amandelmelk
  • 4 eieren
  • 2 el amandeel meel
  • 1 grote sinaasappel (om de schil te raspen)
  • 1 zakje bolero in de smaak mango

Saus

  • 50g honing
  • 1 grote sinaasappel (voor de sap en geraspte schil)
  • 50ml water

Zo maak je het:

  1. Begin met de saus, doe de honing, water, de geperste sap en de geraspte schil van de sinaasappel in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het koken en roer regelmatig totdat het een dikke structuur krijgt.
  2. Laat de saus afkoelen en doe het daarna in de puddingvorm.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de amandelmeel in een kom, voeg de geraspte schil eraan toe en roer het goed door elkaar.
  4. Voeg de voorgekookte amandelmelk met de bolero limonade eraan toe en mix het door elkaar met een mixer. Op het laatst voeg je de eieren één voor één toe, zonder te stoppen met mixen.
  5. Doe het mengsel in de pudding vorm waar je de saus in had gedaan en doe het in de oven in au bain marie voor 30 minuten.
  6. Controleer met een saté prikker of de pudding klaar is.
  7. Laat de pudding afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Doe het daarna op een diepe bord, en serveer het koud.

Tip: Een mango sinaasappel pudding is lekker zoet en daarom ideaal om als dessert op tafel te zetten. Wil je meer zoetigheid maken in je keuken? Probeer dan ook deze glutenvrije bananen poffertjes of mijn recept voor een passievrucht yoghurt cake. Als zoetekauw kan je die vast ook erg waarderen!

Leave a Reply