Skip to main content

Makkelijke en snelle pompoensoep maken? Soep is de ideale maaltijd wanneer je weinig tijd hebt of gewoon even geen zin hebt om uitgebreid te koken, zoals in het weekend. Je maakt met gemak een pan vol, die je vervolgens in kleine porties kunt bewaren in de koelkast en/of vriezer. Bak een stokbroodje af en beleg deze óf besmeer hem met (zelfgemaakte) kruidenboter en je zal smakelijk eten!

pompoensoep

Ingrediënten

  • 3 knoflooktenen
  • 1 1/2 ui
  • 3 bospenen
  • 1 kleine pompoen van ongeveer 1100gr
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Snij de knoflooktenen en de ui grof.
  2. Bak de uien en de knoflooktenen in een grote soeppan goudbruin met een beetje olijfolie.
  3. Wanneer de ui en de knoflooktenen goudbruin zijn, voeg je er 700ml warm water aan toe.
  4. Laat het zachtjes koken gedurende 5 minuten.
  5. Voeg de pompoen en de wortel (in blokjes gesneden) toe aan de pan.
  6. Voeg daarna nog 1 liter warm water toe en laat alles koken totdat de groenten goed gaar zijn.
  7. Laat het even afkoelen en pureer alles fijn met de staafmixer.
  8. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Tip: Wil je de pompoensoep extra vullend maken? Doe er wat gerookte kip en kikkererwten in. Doe dit wel pas nadat je de soep gepureerd hebt. De kip en kikkererwten mogen namelijk heel blijven. Zo geven ze een lekkere bite aan je pompoensoep!

PS. Heb je meer trek in een quiche tonijn en broccoli of rode linzen wraps vandaag? Ontdek dan die recepten op mijn website!

3 Comments

Leave a Reply