Skip to main content

Ben je dol op zoetigheid, maar wil je liever niet te ongezond eten? Wat dacht je van muffins in een gezond jasje? Deze pompoen muffins met pecannoten zijn heerlijk zoet, maar een stuk gezonder dan de suikerrijke muffins van de bakker. Ik vertel je graag hoe je deze pompoen lekkernij in je eigen keuken kunt maken. Lees maar mee!

pompoenen muffins

Ingrediënten

  • 8 medjoul dadels zonder pit
  • 200g pompoen in blokjes
  • 170ml ongezoete amandelmelk
  • 1 ei
  • 3 el biologische kokosolie
  • 120g volkoren speltmeel
  • 1 tl gist
  • 1/2 tl baking soda
  • 100g gehakte pecannoten
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je het:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Week de medjoul dadels in een bakje warm water voor 10 minuten.
  3. Doe de pompoen blokjes in een kookpannetje met 200ml water en een kaneelstokje. Blijf roeren totdat de pompoen zacht gekookt is.
  4. Doe de dadels, de gekookte pompoen en de amandelmelk in de blender en mix het tot een vloeibaar mengsel.
  5. Voeg de kaneelpoeder en nootmuskaat eraan toe.
  6. Maak de kokosolie vloeibaar door deze in een pannetje te verwarmen
  7. Doe het ei en het gladde mengsel in een kom, voeg de gesmolten kokosolie eraan toe, en roer alles goed door elkaar.
  8. Doe het volkoren speltmeel erbij samen met de gist en baking soda en roer het door elkaar met een spatel.
  9. Meng de gehakte pecannoten door het deeg voordat je het deeg in de vormpjes doet.
  10. Laat de vormpjes nu voor 20 à 25 minuten in de oven staan, totdat de pompoen muffins gaar zijn.

Tip: je kunt ook wat kokospoeder over het deeg aanbrengen zodra het in de bakvormpjes zit. Lekker zoet en het staat ook nog eens leuk. Vind je pompoen trouwens net zo lekker als wij? Dan kan je het recept voor pompoensoep vast ook enorm waarderen!

One Comment

Leave a Reply