Skip to main content

Misschien heb je alles al geprobeerd. Alle diëten waar je ooit van hebt gehoord heb je al een kans gegeven en toch lukt het maar niet om succesvol en blijvend af te vallen. Wat doe je verkeerd? En waarom lukt het niet om dat overtollige buikvet kwijt te raken, je spijsvertering te stimuleren en meer energie te krijgen? Heb je weleens gehoord van het keto dieet? Het is een gemakkelijke manier om af te vallen, zonder een hongergevoel te ervaren gedurende de dag. Bovendien hoef je er niet per se bij te sporten, alhoewel dat natuurlijk wel extra resultaat zal opleveren.

Wanneer je gaat afvallen wil je geen hongerlijden. Daarnaast ziet ook niet iedereen het zitten om uren in de sportschool door te brengen. ‘Afvallen moet toch gemakkelijker kunnen?’, vraag je jezelf weleens af. En dat kan het zeker. Lees maar mee!

Wat is keto dieet?

Het keto dieet is een manier van eten waarbij je voedsel eet dat hoog in vetten is en laag in koolhydraten. Wanneer je je lichaam geen koolhydraten of suikers meer geeft, gaat het meer vet verliezen. Je lichaam wordt gestimuleerd om in de verbrandingsstand te gaan en daardoor zal je snel vet (en dus gewicht) verliezen. In combinatie met intermittent fasting (periodiek vasten) is het keto dieet helemaal een succes.

Je krijgt er meer energie en focus door, waardoor je niet te stoppen bent. Veel studies hebben aangetoond hoe effectief het keto dieet is. Je kunt er snel door afvallen, zonder calorieën te hoeven tellen. Ideaal, toch? Door veel vetten te eten, wordt je spijsvertering als het ware opnieuw geprogrammeerd, waardoor deze je vetopslag als brandstof gaat gebruiken. Hierdoor gaan vetcellen hun vetzuren loslaten en die worden door je lever omgezet in ketonen. Je lichaam gebruikt de ketonen vervolgens als energiebron, in plaats van de glucose uit koolhydraten. En dat noemen we een staat van ketose.

Deze manier van energieverbruik duurt twee keer zo lang en de energie wordt op deze manier meer geleidelijk afgegeven aan je lichaam dan wanneer je koolhydraten eet. Zo heb je minder snel honger en ga je ook vet verliezen op plekken die normaal gesproken als probleemzones bestempeld worden (buik, heupen, bovenbenen, etc).

wat is keto dieet

Wat mag je eten bij het keto dieet?

Wanneer je het keto dieet volgt, is het de bedoeling dat je vooral eiwitrijke en vette voeding eet. Geen fastfood, maar juist voeding die rijk is aan natuurlijke oliën en vetten. Verder eet je voornamelijk noten (walnoten, pecan en macadamia’s), groenten, kaas, ei en avocado. Kokosolie en natuurlijke suikervervangers zoals stevia zijn ook toegestaan.

Af en toe mag je rood fruit, pesto, mosterd of een stukje pure chocolade eten en een glas rode wijn drinken. Het is hierbij van belang dat je de maximale 50 gram koolhydraten per dag niet overschrijdt. Op den duur gaat het keto dieet een hongergevoel tegen, omdat gezonde voeding voedzaam is. Het zorgt ervoor dat je meer energie overhoudt en dat je lichaam in balans komt. Het krijgt op deze manier namelijk de benodigde vitaminen en mineralen binnen.

Wat mag je niet eten bij keto dieet?

Wat je dan niet mag eten bij het keto dieet? In elk geval geen koolhydraatrijke producten of producten die veel suiker bevatten. Daar vallen ook fruitsoorten onder die veel suikers bevatten, zoals bananen. Snoep en koek vallen ook af. Bovendien worden wraps, pasta, brood en aardappels vermeden. Als het op drinken aankomt worden ook alleen drankjes toegestaan die niet veel suikers of koolhydraten bevatten. Daardoor valt vruchtensap ook af, hoe gezond dit in eerste instantie ook lijkt.

wat is keto dieet

Voordelen keto dieet

Uit onderzoek is gebleken dat er meerder voordelen verbonden zijn aan het keto dieet en dat het een goede manier is om af te vallen. Je hebt er namelijk geen hongergevoel door, waardoor het beter vol te houden is. De eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en door het vermijden van koolhydraten blijft de bloedsuikerspiegel in balans. Daardoor krijg je minder snel honger.

Wist je bovendien dat een keto dieet helpt om epileptische aanvallen tegen te gaan? Het kan ook helpen om acne en het risico op kanker te verminderen, de lever gezonder te maken en het cholesterol te verlagen. Er worden namelijk onverzadigde vetten gegeten, die beter te verwerken zijn door het lichaam. Er wordt zelfs aangenomen dat PCOS minder heftig wordt bij vrouwen wanneer zij het keto dieet volgen en dat mensen met diabetes type 2 er baat bij kunnen hebben om hun insuline te stabiliseren.

wat is keto dieet

Nadelen keto dieet

Ondanks dat je snel afvalt door het keto dieet, zijn er ook enkele nadelen te benoemen. Je hebt niet snel honger tijdens het dieet, wat ervoor zorgt dat je het goed volhoudt.

Maar het is niet een dieet om voor de rest van je leven te volgen. Nadat je ermee stopt is de kans groot dat je terugvalt in oude gewoontes, waardoor je weer in gewicht aankomt.

In sommige gevallen haalt het lichaam energie uit het verteren van spieren in plaats van vet, waardoor er nadelige gevolgen kunnen optreden.

Af en toe ervaren mensen een te laag bloedsuikergehalte, voedings- of vitaminetekorten en problemen met de nieren door overbelasting. Ook kan de stoelgang verhinderd worden wanneer het lichaam niet voldoende vezels binnen krijgt.

Het is afhankelijk van hoe je lichaam erop reageert. Waar sommige mensen merken dat hun cholesterol lager wordt, wordt deze bij andere mensen juist hoger door zoveel vetten te eten.

Dat geldt ook voor de afname of toename van energie en het risico op kanker. Ieder mens is anders en daarom zijn de gevolgen ook voor iedereen verschillend.

Mogelijke bijwerkingen

Heb je weleens gehoord van de keto-griep? Wanneer je begint met het keto dieet is het mogelijk dat je je slap voelt, futloos en dat je last krijgt van je maag. Hier horen ook andere griepverschijnselen bij (vandaar de naam keto-griep).

Ervaar je dit, geef het dan enkele dagen de tijd. Zoals al gezegd is, moet je lichaam wennen aan deze nieuwe manier van eten en drinken.

Wanneer je hier doorheen komt, zal je merken dat je lichaam anders gaat functioneren en dat het dieet een stuk beter vol te houden is. Andere mogelijke bijwerkingen:

  • Ketoacidose: als jouw lichaam niet in staat is om genoeg insuline aan te maken en er te veel ketonen in het lichaam ontstaan, kan je ketoacidose krijgen. Dit is een vergiftigde concentratie van zuren in het bloed, wat gevaarlijk kan zijn;
  • Bloedvatschade: smokkel je te veel tijdens het keto dieet, dan breng je je lichaam te erg in de war en kan dit schadelijk zijn voor de bloedvaten;
  • Hartritmestoornis: volg je te lang een koolhydraatarm dieet, dan kun je een hartritmestoornis ontwikkelen. Het lichaam mist in dat geval een te lange tijd essentiële voedingsstoffen die uit groenten, fruit en granen worden gehaald;
  • Meer risico op darmkanker: volg je het keto dieet een te lange tijd dan zou dit ook het risico op darmkanker kunnen verhogen. Het is nogal dubbel, want ander onderzoek toont juist aan dat veel vetten en weinig koolhydraten gunstig zijn voor de darmbacteriën en daardoor juist bescherming bieden tegen darmkanker.

Is het keto dieet veilig?

Dan vraag je jezelf nu vast af: is het keto dieet veilig? Het antwoord hierop is ‘ja’, maar niet voor iedereen. Ben je zwanger, geef je borstvoeding, heb je nierproblemen of andere gezondheidsklachten?

Dan kun je het keto dieet beter overslaan of eerst contact opnemen met een arts of diëtiste. Ben je aan het keto dieet begonnen en merk je dat je je in het begin niet zo goed voelt, geef het dan even de tijd.

Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe manier van eten en zal haar processen hierop moeten aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om langzaam over te gaan op deze nieuwe manier van eten door eerst kleine aanpassingen te doen.

Bouw bijvoorbeeld eerst het aantal koolhydraten dat je op een dag eet af of kies voor onverzadigde vetten in plaats van de verzadigde varianten. Dat is beter dan in één keer een nieuwe weg inslaan.

Bovendien is het aan te raden om vitamines en mineralen middels supplementen binnen te krijgen. Op die manier kun je je lichaam ondersteunen en tekorten aanvullen waar dat nodig is.

Zie het keto dieet in elk geval niet als een levensstijl. Volg het niet te lang, maar houdt een einddatum in gedachten. Een gebalanceerd en evenwichtig voedingspatroon is namelijk heel belangrijk voor elk mens.

Keto dieet voor beginners

Toch heeft het keto dieet ook een zogenaamde ‘donkere kant’, wat inhoudt dat het niet voor iedereen werkt. Voor mensen met een drukke levensstijl is het namelijk niet altijd mogelijk om zich er strikt aan te houden.

Op de lange termijn blijken strenge diëten gewoon niet goed vol te houden. Wanneer je dan toch ‘spijbelt’ tijdens een avondje uit of een etentje, kun je de zogenoemde keto griep krijgen. Dan voel je je sloom, vermoeid en heb je weinig energie.

Daarnaast krijg je veel honger en trek in zoetigheid. Het resultaat is dat je meer (ongezond) gaat eten en dat dat eten wordt opgeslagen als buikvet. In plaats van af te vallen blijf je op gewicht of kom je zelfs aan. En dat is nu net niet de bedoeling.

De Keto Revolutie; zo kan het ook!

Gelukkig is er een methode die wel werkt en waarmee je het keto dieet wél effectief kunt toepassen: De Keto Revolutie!

Het is een alles-in-één pakket waarmee je vet verliest en meer energie krijgt en waardoor je leven eindelijk niet meer om voeding en afvallen hoeft te draaien. Dan kun je eindelijk echt gaan genieten en je tijd besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt!

Keto Revolutie review; hoe werkt het precies?

Al na drie dagen ga je resultaten opmerken van de Keto Revolutie. Zo zal je meer energie hebben en trekt dat mistachtige gevoel in je hoofd op. Ook wordt de honger minder, verdwijnt je opgeblazen gevoel en worden gifstoffen door je lichaam afgedreven.

Ben je zeven dagen bezig, dan merk je dat je spijsvertering beter wordt, dat vetten gebruikt worden als brandstof en dat eventuele huidproblemen minder worden. Daarnaast voel je dat je gewrichten en spieren soepeler worden.

Hang in there, want na 21 dagen gaat je huid al stralen en zal je er jeugdiger uitzien. Ook merk je dat je veel gemakkelijker gewicht verliest en dat je lichaam er al slanker en sterker gaat uitzien.

Had je voorheen problemen met je schildklier, dan zullen die nu ook afnemen. Bovendien gaan je darmen beter werken en zal je mentaal sterker en scherper worden.

Keto dieet ervaringen: wat mensen zeggen over de Keto Revolutie

“Afgelopen maandag begonnen. 81,5 kilo. Vandaag 78.4. Ik zit goed in ketose en voel me prima. Niet hongerig of slap. Wel droge mond. Sporten gaat ook gewoon als altijd. Heerlijk dit.”

”Ik doe al 3 jaar paleo. 30 kg afgevallen. Nu doe ik de mix paleo en keto en zelfs tijdens 3 weken Italië ben ik 3kg afgevallen.”

De Keto Revolutie bestellen met korting!

Wanneer je nu besluit om de Keto Revolutie te bestellen, krijg je extra waar voor je geld. Zo ontvang je niet alleen het boek dat alle stappen van het keto dieet uitlegt, maar krijg je ook direct tips die je kunt toepassen om de voordelen van keto snel te ervaren.

Daarbij krijg je een intermittent fasting handboek, dat je in combinatie met het keto dieet kunt toepassen om je vetstofwisseling te herstellen.

Om die vervelende keto griep te voorkomen, wordt uitgelegd hoe je ervoor zorgt dat je niet in de valkuilen van een traditioneel keto dieet stapt. Zo kun je het ook op de lange termijn volhouden.

Verder lees je in het ‘21 dagen Keto Revolutie Kookboek’ welke heerlijke keto dieet recepten je mag maken. Je zal namelijk ontdekken dat lekker eten ook echt gezond kan zijn!

Samen met de maaltijdplanningen en boodschappenlijstjes komt dit helemaal goed. Bovendien ontvang je de volledige Keto Revolutie videocursus.

Houd je niet zo van lezen, dan is dit de uitkomst! In ongeveer 20 video’s wordt alles verteld over het keto dieet en de Keto Revolutie. Just sit back and relax!

Normaal betaal je €97,- voor dit gehele pakket, maar nu slechts €37,-! Voor die prijs mag je het zelfs 60 dagen uitproberen. Niet goed? Dan krijg je je geld gewoon terug! Dus waar wacht je nog op?

One Comment

Leave a Reply