Skip to main content

Misschien herken je jezelf wel in één (of meerdere) van de volgende punten: 

mindfulness training
 • Je zit niet lekker in je vel;
 • Je hebt last van stress, een burn-out of depressie; 
 • Je piekert de hele dag door over van alles; 
 • Je kunt moeilijk ontspannen en rust krijgen; 
 • Je hebt elke dag dezelfde zorgen; 
 • Je bent het zat om je leven op deze manier te blijven leven; 
 • Je wilt meer creativiteit, geluk en een sterke focus ontwikkelen.

Wanneer je jezelf hierin kunt vinden, dan ben je niet de enige. Ongeveer 1 op de 3 mensen in de WAO heeft last van psychische klachten. Die klachten zijn vaak het gevolg van stress op het werk.

Maar liefst 10 procent van werkend Nederland kampt met een burn-out of symptomen daarvan en ongeveer 60 procent ervaart regelmatig stress.

Dit zijn best schokkende cijfers. Toch gaan we maar door en door en lijken we geen tijd te nemen om stil te staan of dingen anders aan te pakken.

Stress verminderen met mindfulness

We onderdrukken symptomen, plakken spreekwoordelijke pleisters op wonden en laten de oorzaak voor wat het is. Door de signalen van ons lichaam en onze geest te negeren, maken we de psychische klachten helaas alleen maar erger.

Maar wist je dat al die stress de oorzaak is van negatieve gedachten? En dat de meeste negatieve gedachten zich elke dag herhalen? In feite houd je je negatieve denkpatroon in stand door niet op de rem te trappen.

Terwijl op de rem trappen heel eenvoudig is en helemaal niet veel tijd kost. Met een mindfulness training breng je namelijk al veel verandering aan in je leven!

Mindfulness oefeningen; resultaat met een paar minuten per dag

Continu stress ervaren is niet goed voor je lichaam. Het kan daardoor niet goed herstellen en blijft altijd in waakstand. Wanneer je brein zich constant zorgen maakt blijft het signalen afgeven aan je lichaam alsof het in levensgevaar is.

Mindfulness oefeningen helpen je om je geest tot rust te brengen. Het is de ideale manier om te leren stilstaan in het drukke leven. Met slechts een paar minuten mindfulness online per dag maak je jezelf rustiger en gelukkiger.

De Happy With Yoga Academy biedt een mindfulness training aan die dit mogelijk maakt.

mindfulness training

De voordelen van een mindfulness training

Mindfulness brengt ontzettend veel wetenschappelijk bewezen voordelen met zich mee. Enkele voorbeelden:

 • Je ervaart minder stress en komt emotioneel beter in balans; 
 • Je bent in staat om betere beslissingen te maken; 
 • Je hebt een betere focus en concentratie; 
 • Je zal beter slapen; 
 • Je krijgt meer controle over het autonome zenuwstelsel; 
 • Je geluksgevoel neemt toe; 
 • Je wordt creatiever.

Mindfulness heeft echt alleen maar voordelen. De training geeft je vaardigheden die je de rest van je leven kunt toepassen, ook op de werkvloer. Sterker nog: het kan best zijn dat je het daar zelfs het hardst nodig hebt!

Is deze training iets voor jou?

mindfulness training

Mindfulness oefeningen zijn goed voor iedereen. Ook wanneer je jezelf niet als spiritueel beschouwt. Deze oefeningen zijn namelijk helemaal niet ‘zweverig’, zoals veel mensen onterecht denken.

Rolf, oprichter van de mindfulness training van de Happy With Yoga Academy, dacht dit vroeger ook. Hij heeft een donkere periode meegemaakt in zijn leven waarin zijn lichaam hem in de steek liet en hij zich erg ongelukkig voelde.

Hij ging op zoek naar een oplossing voor zijn problemen en ontdekte mindfulness en meditatie. Een andere methode was medicatie slikken voor de depressie waar hij tegenaan zat, maar dat zag hij niet zitten.

Mindfulness is wetenschap

“Mindfulness is wetenschap”, vertelt Rolf. “Het bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een drukke wereld. Er is niets zweverigs aan.”

Maar je hoeft niet in een diep dal te zitten om iets aan mindfulness te hebben. Ook de meest gelukkige mensen beoefenen het dagelijks met veel plezier én resultaat.

Wil je meer in het moment leven, minder op de automatische piloot handelen en de beste versie van jezelf worden? Dan wordt het tijd om met de mindfulness training aan de slag te gaan!

Mindfulness online: dit is wat je krijgt!

Wanneer je de mindfulness training van Happy With Yoga bestelt, krijg je waar voor je geld. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Dagelijkse inspiratie: 8 weken lang ontvang je elke dag een e-mail met een mindfulness oefening waar je maximaal 30 minuten per dag mee bezig bent. Zo wordt het vanzelf een gewoonte en krijg je elke dag meer grip op je leven.
 • Video’s en audiobestanden: ga lekker zitten en bekijk de video of beluister het audiobestand. Hierin wordt uitgelegd hoe een bepaalde oefening werkt en hoe je deze het beste toepast.
 • Gratis bonus – Mindfulness op het werk (t.w.v. €27,00): aangezien je veel tijd op het werk doorbrengt en daar de meeste stress en frustratie ervaart, is het belangrijk om mindfulness ook daartoe te passen. In deze gratis bonus leer je praktische tips die je helpen je hoofd koel te houden.

Online mindfulness training

mindfulness training

De meeste cursussen bestaan uit een wekelijks contactmoment op locatie, waarbij ook andere cursisten aanwezig zijn.

Door de mindfulness training online te volgen kan je zelf bepalen waar en wanneer je de oefeningen uitvoert. Je bent niet afhankelijk van een beperkt aanbod op locatie en ook wachtlijsten zijn niet aan de orde.

Wanneer je online mindfulness beoefent kan je direct aan de slag in de rust van je eigen omgeving. Je krijgt dagelijks begeleiding in de vorm van een e-mail, waardoor je automatisch een reflectiemomentje kunt inlassen.

Meteen de dag starten met een oefening? Of juist in de middag een video bekijken? Bepaal zelf wanneer je eraan toe bent!

Mindfulness training ervaringen

Deze training is door heel veel cursisten al met veel succes doorlopen. Zo vertelt Rick Maijer: “Na mijn burn-out heeft mindfulness me geholpen om beter naar mezelf te luisteren en niet altijd maar door te gaan. “Ook het piekeren van wat er straks, morgen of volgende week gaat gebeuren is een heel stuk minder geworden en ik leef meer in het moment, in het nu.”

En Melanie Verhagen zegt dat zij zich vooral bewust werd van zichzelf, de kleine dingen ging waarderen en meer schoonheid zag in alles om haar heen. “Vervolgens ging ik ervaren hoeveel rust en ruimte je kan creëren door gewoon even stil te zijn.”

Zij leerde ook om niet alles op zichzelf te betrekken en om bepaalde emoties los te laten die haar niet langer dienen. Al meer dan 2100 mensen hebben de Mindfulness training met succes doorlopen en boordelen deze met 4,7 uit 5 sterren!

Mindfulness online: bestel de training!

Niet alleen je lichaam hoort gezond te zijn, maar je geest ook. Als je je weer gelukkig wilt voelen, zal je niet alleen aandacht aan je uiterlijk moeten besteden, maar ook aan je brein.

Als de relatie met je brein stabiel en liefdevol is, merk je dat in je hele lichaam. In je hele leven. “Mindfulness voelt alsof je de HD-knop (high definition) aan hebt gezet. Alles komt meer tot leven.”

Dus waar wacht je nog op? Bestel de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’. Je bent het waard!

mindfulness training

Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over mindfulness? We hebben de meest gestelde vragen over mindfulness voor je op een rijtje gezet.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het trainen van de aandacht, zodat je je meer bewust bent van je gedachten, emoties en fysieke ervaringen. Vaak gaan we ongemerkt mee in onze gedachten of negeren we pijntjes om de dag maar door te komen. Uiteindelijk zorgt dit voor stressklachten, blijvende fysieke klachten of het gevoel dat we het contact met onze emoties kwijt zijn. Door mindfulness te beoefenen, leer je stil te staan bij alles wat er in je omgaat. Je wordt opmerkzamer en leert je eigen reacties op situaties herkennen. Op deze manier kan je beter omgaan met stress, waardoor je kwaliteit van leven verbetert.

Wat zijn mindfulness oefeningen?

Mindfulness oefeningen zijn er in verschillende vormen, van kort aandacht hebben voor momenten in je dag tot aan uitgebreide meditaties. Alle mindfulness oefeningen zijn erop gericht om je aandacht te trainen. Een bekende mindfulness oefening is de bodyscan. Hierbij loop je in gedachten al je ledematen na en ervaar je wat je voelt. Door je bewust te zijn van je lichaam zal je beter kunnen herkennen wanneer een gebeurtenis een fysiek effect heeft. Merk je spanning in je nek en schouders op? Misschien ben je toch meer gespannen voor die presentatie dan je dacht. Wanneer je meer kennis hebt over je eigen reacties, kan je bewuster ontspannen en zo de stressfactoren in je leven verminderen.

Waar komt mindfulness vandaan?

Mindfulness oefeningen zijn gebaseerd op vormen van aandachttraining die al duizenden jaren worden beoefend door boeddhistische monniken. Deze oefeningen zijn aangevuld met technieken uit cognitieve gedragstherapie voor het verminderen van depressieve gevoelens. Je zou dus kunnen zeggen dat mindfulness al eeuwenoud is. Door de combinatie met hedendaagse wetenschappelijke inzichten en technieken is een effectieve training ontstaan die het beste uit beide werelden verenigt.

mindfulness training

One Comment

Leave a Reply