Skip to main content

Ben je een fanatiek sporter of wil je beginnen met fit worden? Dan is het van belang om voldoende eiwitrijke recepten te eten. Eiwitten zijn namelijk heel goed voor je spieren en helpen je lichaam om optimaal te functioneren. Waarom dat zo is gaan we je in dit artikel vertellen. Ook vertellen we je hoe je vandaag nog aan de slag kunt met eiwitrijke recepten!

Wat zijn eiwitten?

eiwitrijke recepten

Alle menselijke lichaamscellen bevatten eiwit. Het komt voor in spieren, organen, botten en ons bloed. Een volwassen persoon bestaat voor maar liefst 12 kilo uit eiwit. Het is dus een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Eiwitten zijn bouwstoffen die zowel in dierlijke als plantaardige producten voorkomen.

Dierlijke eiwitten vind je vooral terug in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten voornamelijk in brood, noten, peulvruchten en graanproducten. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer eiwitrijke sojaproducten.

Door eiwitten te eten, ondersteun je je lichaam in al haar processen. Ben je volwassen, dan heb je elke dag zo’n 0,83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Reken dus maar uit hoeveel dat voor jou moet zijn. Ben je echter zwanger, geef je borstvoeding of volg je een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon, dan heb je meer eiwitten nodig. Dit geldt ook voor fanatieke sporters. Het is daarom belangrijk om eiwitrijke recepten op te volgen en zo voldoende eiwitrijke voeding te eten.

Waarom heb je eiwitrijke voeding nodig?

Slechts 70 procent van de eiwitten die je door voeding binnenkrijgt, wordt opgenomen door het lichaam en gebruikt voor de aanmaak van lichaamseiwit. De overige 30 procent wordt als energie gebruikt of plas je uit. Dat je met eiwitrijke recepten spieropbouw stimuleert, is wetenschappelijk bewezen. Verder zorgen eiwitrijke recepten voor een goed functionerend zenuwstelsel en om enzymen en hormonen aan te maken in het lichaam.

Bovendien vervoeren eiwitten stoffen in het bloed en van cel naar cel. Daardoor spelen ze ook een rol bij de overdracht van signalen. Tot slot zorgen eiwitten voor energie in het lichaam en zijn ze nodig om gezond botweefsel op te bouwen. Eiwitrijke voeding eten kan je lichaam enorm ondersteunen in haar dagelijkse processen.

Eiwitrijke Recepten: hét boek voor maximale spieropbouw

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het binnenkrijgen van voldoende eiwitten? Dankzij Eiwitrijke Recepten – hét boek voor maximale spieropbouw – wordt dat een makkie! Wellicht heb je niet zoveel tijd op een dag, maar wil je wel eiwitrijke voeding eten om je spieren te ondersteunen.

Zonder een goede planning ga je snel de mist in. Met het Eiwitrijke Recepten boek hoef je niet na te denken over wat je gaat maken en kun je van het ontbijt tot het diner bewuste keuzes maken. Er staan tal van heerlijke, eiwitrijke recepten in dit boek die jou helpen om je doelen te behalen.

Je kunt met deze eiwitrijke recepten spieropbouw mogelijk maken én behouden. Zo komt jouw droomlichaam steeds dichterbij en zal niets je nog tegenhouden!

eiwitrijke recepten

Eiwitrijke recepten ervaringen

Ben je benieuwd naar de mening van anderen over de eiwitrijke voeding recepten uit het Eiwitrijke Recepten boek?

Pascal uit Leidam vertelt in zijn Eiwitrijke Recepten review dat hij heel blij is met de recepten uit het boek. “Het geeft mij veel meer structuur. Voorheen deed ik eigenlijk maar wat. De ene week lette ik heel goed op het eten van de eiwitten, de andere week kwam het er nauwelijks van. Nu pak ik gewoon het eiwitboek erbij en heb ik elke dag keuze zat.” Hierdoor merkt Pascal dat hij ook weer meer motivatie heeft om te sporten.

Erik uit Zierikzee vertelt: “Ik wist wel dat ik meer eiwit moest eten, maar het kwam er gewoonweg niet vaak van. Na het sporten wel (dan is de motivatie nog het hoogst), maar op andere momenten schoot het er vaak bij in. Ik wist ook niet dat er zoveel mogelijkheden waren voor het eten van eiwit in de ochtend en middag. Vooral dit helpt me, bij de avondmaaltijd kwam ik vaak wel aan mijn eiwit, maar overdag lette ik er eigenlijk nooit op.”

Erik vindt het Eiwitrijke Recepten boek daarom een heel fijn hulpmiddel. Hij voegt er nog aan toe: “Bedankt trouwens voor de tip van het weglaten van de aardappelen. Die at ik eerst werkelijk overal bij, in gebakken vorm of uit de oven. Nu nauwelijks meer en inderdaad: het komt het aantal eiwitten ten goede. En mijn buikvet overigens ook”

Tot slot delen we graag nog de Eiwitrijke Recepten review van Saskia uit Groningen. “Als fitnesser let ik naast de trainingen veel op mijn voeding. Aangezien ik 40-50 uur per week werk en hierna vaak nog ga sporten, heb ik weinig zin en tijd om lang in de keuken te staan. De recepten waren dus een uitkomst voor mij. Bovendien heb ik zo weer een aantal dingen die ik normaal nooit at en waarvan ik niet eens wist dat er eiwit in zat. Mijn vriend, die bodybuilder is, eet er ook graag van mee.”

Wat kun je van dit boek verwachten?

Het Eiwitrijke Recepten pakket bestaat uit een aantal waardevolle onderdelen die jou zullen helpen om meer eiwitrijke voeding binnen te krijgen. Zo wordt meer eiwitten eten niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook leuker en interessanter!

eiwitrijke recepten
  1. Eiwitrijke ontbijtrecepten t.w.v. €19;
  2. Eiwitrijke lunchrecepten t.w.v. €19;
  3. Eiwitrijke dinerrecepten t.w.v. €19;
  4. Eiwitrijke snackrecepten t.w.v. €19;
  5. Gratis bonus: eiwitrijke smoothie recepten (digitaal) t.w.v. €19;
  6. Gratis bonus: maaltijdplanner (digitaal) t.w.v. €19.

Eiwitrijke dieet recepten bestellen?

Ondanks dat de totale waarde van de eiwitrijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks €114 is, betaal jij dat niet! Wanneer je vandaag bestelt, betaal je slechts eenmalig €19 voor dit gehele pakket!

Dat betaal je nog niet eens voor een pot eiwitpoeder in de winkel. Bovendien krijg je de mogelijkheid om het pakket eerst 30 dagen uit te testen. Ben je daarna van mening dat het niets voor jou is of dat het niet werkt? Dan kun je je geld terugkrijgen. Je loopt daardoor helemaal geen risico om deze eiwitrijke dieet recepten uit te proberen!

Meest gestelde vragen over eiwitrijke voeding

Nu je meer weet over waarom eiwitrijke voeding belangrijk is voor je spieren, heb je misschien nog een aantal andere vragen. Geen zorgen, wij hebben de meest gestelde vragen over eiwitrijke voeding voor je op een rijtje gezet!

Is eiwitrijke voeding wat voor mij?

Eiwitrijke voeding is eigenlijk voor vrijwel iedereen geschikt. Dat komt doordat je hiermee kiest voor gezonde maaltijdopties die je spieropbouw stimuleren, terwijl je juist minder vet zal opbouwen. In combinatie met regelmatig sporten kan je je vetpercentage verminderen, afslanken en sterke spieren opbouwen! Je stofwisseling heeft baat bij een gebalanceerd voedingspatroon. Als sporter heb je natuurlijk voldoende energie nodig om te kunnen knallen en wil je dat je spieren na een training goed kunnen herstellen. Met eiwitrijke voeding uit het Eiwitrijke Recepten boek zal je dit doel zeker bereiken.

Is eiwitrijke voeding gezond?

De recepten voor eiwitrijke voeding uit het Eiwitrijke Recepten boek zijn steeds gezonde keuzes die je helpen lekkerder in je vel te zitten. Het gaat dus echt niet alleen om de producten die veel eiwitten bevatten. Ook is het belangrijk dat de complete maaltijd voldoende vitamines en mineralen bevat.
Door maaltijden met veel proteïne op je menu te zetten, zorg je ervoor dat je je huidige spiermassa behoudt én meer spiermassa opbouwt. En dat terwijl je vetmassa kwijtraakt. Dankzij gezonde voeding heb je meer energie en voel je je fitter. Dat is dan weer een goede basis om lekker te gaan sporten. En daarna een gezonde, eiwitrijke snack… Voor je het weet zit jij in die opwaartse spiraal naar een gezond en fit leven!

Is eiwitrijke voeding eentonig?

Eiwitrijke voeding is voor veel sporters eentonig, omdat ze niet op de hoogte zijn van de verschillende producten die bijdragen aan een eiwitrijk dieet. Het kan best saai zijn als je het alleen bij kipfilet en broccoli houdt, omdat je denkt op die manier voldoende proteïne binnen te krijgen.
Met de Eiwitrijke Recepten weet jij straks welke variaties er mogelijk zijn. Ook leer je dat je de hele dag door eiwitrijke keuzes kunt maken, ook tijdens het eten van je ontbijt en snacks. Op die manier kom je veel gemakkelijker aan je benodigde voedingsstoffen, dan wanneer je bij de avondmaaltijd drie kipfilets moet wegwerken…

Welke voeding bevat veel eiwitten?

Door op de hoogte te zijn van de hoeveelheid eiwitten in verschillende soorten voeding, kan je op elk moment van de dag de juiste keuzes maken. Sojabonen, kipfilet en eieren bevatten veel proteïne, maar daarmee heb je nog geen lekkere maaltijd. En zeker geen maaltijd die je een paar keer per dag met plezier zal eten. Naast de hoeveelheid eiwitten is ook de rest van de ingrediëntenlijst van belang. Je hebt er namelijk niets aan om een proteïne shake te nemen die bomvol verborgen suikers zit. Wat je nodig hebt zijn uitgebalanceerde maaltijden die je lichaam energie geven.

eiwitrijke recepten

Door de kant-en-klare maaltijd ideeën uit het Eiwitrijke Recepten boek, hoef je nooit meer na te denken over de vraag welke voeding veel eiwitten bevat. Sterker nog: je hoeft nauwelijks meer na te denken over wat je vandaag gaat eten! Voor elk moment van de dag zijn er vele, heerlijke opties in eiwitrijke voeding.

One Comment

Leave a Reply