Skip to main content

Steeds meer mensen stappen over op de plantaardige lifestyle. Veganisme is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit en dat is zeker niet zonder reden. Kiezen voor vegan is beter voor de dieren, het milieu én je eigen gezondheid. Maar zonder zorgen als vegan restaurants bezoeken, dat is helaas nog wel een uitdaging. Gelukkig zijn er heel veel lekkere vegan recepten te vinden waarmee je zelf aan de slag kunt. Met de e-book bundel Vlot Vegan hoef je als veganist nooit meer in te leveren op smaak en kun je blijven genieten van je favoriete gerechten. Zo wordt veganistisch koken wel heel makkelijk! Wil je ook geen vegan restaurant meer hoeven zoeken? Lees dan mee en ga lekker zelf aan de slag!

vegan restaurant

Als veganist een restaurant bezoeken

Is het je wel eens opgevallen dat veel restaurants maar een zeer beperkte keuze bieden voor vegans? Anderen valt het misschien niet direct op, maar als veganist zul je hier vast al eens tegenaan gelopen zijn. Op veel menukaarten moet je goed zoeken naar de plantaardige opties of kun je alleen kiezen voor een soepje en wat brood. Jammer genoeg zijn de meeste restaurants nog vrij ouderwets als het op bewust eten aankomt. Daarom komt het keer op keer weer op hetzelfde neer:

“Eerst even het menu checken”

Het haalt de lol van uit eten gaan er wel een beetje af als je altijd van tevoren moet checken of er vegan opties zijn. Bovendien is het onderscheid tussen vegan vs. vegetarisch niet altijd duidelijk bij restaurants. Hierdoor weet je nooit zeker of je daadwerkelijk van een plant based maaltijd zit te genieten of dat er misschien toch dieronvriendelijke ingrediënten zijn gebruikt. Een nog grotere uitdaging is vegan glutenvrij eten: dan kun je bijna net zo goed thuis blijven… Lastig!

De échte vegan restaurants die volledig dierenleedvrij zijn, zitten vrijwel alleen in de grote steden. En omdat het een vrij hip concept is, betaal je je daar vaak blauw aan je veganistische maaltijd. Zonde! Want plantaardig eten kan wel degelijk vlot, voordelig én verrukkelijk zijn. Het is namelijk heel simpel: bereid het in je eigen keuken.

Zelf aan de slag met vegan recepten

vegan restaurant

Breng het vegan restaurant naar je eigen keuken en ga aan de slag met vegan recepten. Tegenwoordig vind je er online zó veel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Een goed vegan recepten boek bevat een veelzijdigheid aan gerechten, zodat je kunt blijven genieten van alle smaken die er zijn. En het is natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf te experimenteren met vegan ingrediënten.

Wel wil je er zeker van zijn dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt als veganist. Een gevarieerd voedingspatroon kan prima plantaardig zijn. Heb je een voorkeur voor eiwitrijke recepten, glutenvrij of koolhydraatarm? Dan is het belangrijk om een goede bron van vegan recepten te vinden, samengesteld door iemand die er écht verstand van heeft.

De voordelen van veganistisch eten

Door te kiezen voor de vegan lifestyle, draag je je steentje bij aan een betere wereld en werk je aan je eigen gezondheid. Veganistisch eten is beter voor de dieren en voor het milieu, dat wisten we al. Als je duurzaam en plantaardig leeft, verklein je jouw negatieve impact op de aarde. Maar wist je ook dat vegans veel minder kans op hart- en vaatziekten en diabetes hebben? Daarnaast hebben veganisten over het algemeen een gezondere bloeddruk dan niet-veganisten. Cardiologen raden niet voor niets een plantaardig dieet voor een goede gezondheid aan!

Vlot Vegan maakt veganistisch eten makkelijk!

Het is natuurlijk extra prettig om een beetje houvast te hebben als je aan de slag wilt met veganistische recepten. We zijn nu eenmaal niet allemaal keukenprinsen en -prinsessen. En dat hoeft ook helemaal niet. Met een beetje hulp kom je al een heel eind. Die hulp is er nu in de vorm van de e-book bundel Vlot Vegan: een vegan recepten boek met meer dan 100 overheerlijke recepten die je haast doen vergeten dat je ooit dierlijke producten at.

Een bundel met vegan recepten en meer!

Vlot Vegan helpt je goed op weg als het gaat om bewuster leven en eten. Naast de vegan recepten, bevat de bundel veel waardevolle informatie voor jou als (beginnende) veganist. Daarnaast vind je er handige ingrediëntenlijsten en tips om bepaalde producten te vervangen in recepten. Zo maak je je de vegan lifestyle op je eigen tempo volledig eigen.

Maak van je eigen huis een vegan restaurant

vegan restaurant

Nodig je familie, vrienden en kennissen maar vast uit voor een heerlijke plant based maaltijd bij jou thuis. Ze zullen zich in een heus vegan restaurant wanen wanneer ze bij jou op bezoek komen! Dankzij Vlot Vegan laat je iedereen kennismaken met de wereld van vegan recepten. Bovendien hoef je echt niet urenlang in de keuken te staan om lekkere plantaardige maaltijden te maken. De vegan recepten boeken van Vlot Vegan geven je handige tips om in no time heerlijke vegan gerechten op tafel te zetten!

Ook mooi meegenomen: door je naasten kennis te laten maken met de plant based keuken, maak je de veganistische lifestyle laagdrempeliger en inspireer je anderen ook om bewuster te leven!

Je favoriete lekkernijen, maar dan vegan!

Omdat de vegan recepten in de Vlot Vegan e-book bundel met ontzettend veel liefde en zorg zijn samengesteld, zal je je verbazen over de smaak en textuur. Dingen moeten missen omdat je volgens je principes wilt eten, dat is dan ook verleden tijd. Ook je favoriete lekkernijen zijn gewoon vegan te maken. Ben je een echte zoetekauw? Denk dan bijvoorbeeld aan vegan chocolade, vegan ijs, vegan slagroom en zelfs vegan kwarktaart!

Maar ook aan de liefhebbers van hartige snacks is gedacht. Gelukkig zijn veel snacks al vegan, zoals popcorn (mits zonder boter bereid) en zoute stokjes. Maar met Vlot Vegan ontdek je nog veel meer hartige vegan snacks om je vingers bij af te likken. Met een gerust hart doe je je tegoed aan overheerlijke, hartige tussendoortjes en vegan chips. Die schaal gaat gegarandeerd leeg!

Ontdek ook hoe je verrukkelijk en vlot vegan kookt!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vegan recepten van Vlot Vegan? Bestel de e-book bundel vandaag nog en profiteer naast de overheerlijke recepten van vele extra’s:

✅ Sneller op tafel tips;
✅ Weekmenu planner;
✅ De Vlot Vegan gids;
✅ Het Vlot Vegan werkboek;
✅ Vegan abc met veganistische termen en essentiële ingrediënten;
✅ Lijst met vegan voeding;
✅ Checklist plantaardige melk maken;
✅ Checklist om eieren te vervangen.

Of je nu net kennismaakt met de veganistische keuken of juist al jaren een doorgewinterde vegan bent: met Vlot Vegan krijg je een flinke dosis inspiratie om de lekkerste vegan recepten op tafel te toveren!

Meest gestelde vragen over veganistisch koken

Zit je nog met vragen over veganistisch koken en de vegan lifestyle? We zetten de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje.

1. Wat is het verschil tussen vegan vs. vegetarisch?

Vegetariërs eten en gebruiken geen producten van gedode dieren, zoals vlees of kaas die gemaakt is met dierlijk stremsel. Veganisten zien af van alle producten die tot stand gekomen zijn door dierenleed. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook eieren, zuivel, honing, leer, dons en wol. Bezoek je als vegan een restaurant, dan is het goed om dit verschil duidelijk te maken als je een maaltijd bestelt. Het verschil tussen vegan vs. vegetarisch is niet altijd voor iedereen even duidelijk.

2. Krijg je als veganist wel alle voedingsstoffen binnen?

Mensen krijgen voedingsstoffen hoofdzakelijk via de voeding binnen, eventueel aangevuld met supplementen. Het voedingspatroon van veganisten is rijker aan de vitamines C en E, ijzer, foliumzuur en magnesium dan het dieet van niet-veganisten. Alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed en gezond te functioneren, zitten in plantaardig voedsel. Met één uitzondering: vitamine B12. Als vegan is het verstandig om hiervoor supplementen te slikken. Andere voedingsstoffen waar je als veganist extra aandacht aan moet besteden om er genoeg van binnen te krijgen, zijn omega 3 vetzuren, vitamine D, calcium, zink en proteïnen. Volg je een gevarieerd veganistisch dieet, dan hoef je je hierover meestal geen zorgen te maken.

3. Is vegan glutenvrij?

Veganistisch eten kan zeker glutenvrij zijn, maar de definitie van veganisme staat los van gluten. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in granen zoals tarwe. Als je een glutenintolerantie (coeliakie) hebt, is een glutenvrij dieet de enige manier om daarmee om te gaan. In dierlijke producten komen gluten overigens niet voor. Ben je nu veganist en heb je coeliakie? Dan is het absoluut mogelijk om de vegan lifestyle vol te houden. Er zijn genoeg vegan recepten te vinden die ook glutenvrij zijn.

4. Waar vind ik vegan recepten?

Veganisme wordt steeds populairder en dat is terug te zien in de enorme toename van vegan recepten door de afgelopen jaren. Online bestaan er talloze blogs en receptensites waar je je hart kunt ophalen als veganist. Ook de sociale media staan er bol van: volg daar je favoriete vegan influencers en sla de beste recepten op voor later! En wil je een basis met vegan recepten waar je altijd op terug kunt vallen? Dan is de e-book bundel Vlot Vegan een echte aanrader.

Vegan restaurant

Leer vandaag nog veganistisch koken met Vlot Vegan!

Leave a Reply