Eens iets anders dan bananenbrood! Wat dacht je van een overheerlijk kokosbrood met karamel saus er overheen? Ik beloof je dat het uiteindelijke kokosbrood net zo lekker is als dat het er op de foto uitziet. En ik vertel je heel graag hoe je hem zelf kunt maken. Dit recept is echt om je vingers bij af te likken. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 120g Steviala kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 6 eieren
- snufje zout
- 125g gesmolten kokosolie
- 2 el Steviala kristal sweet
- Steviala caramel crush (voor de topping)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de cakevorm in met wat boter of olie.
- Doe het kokosmeel in een kom, zeef het bakpoeder en voeg dit eraan toe.
- Voeg ook een snufje zout toe.
- Voeg de Steviala kristal sweet, de gesmolten kokosolie en de eieren ook aan het mengsel toe.
- Mix alles goed door elkaar met een garde of een staafmixer.
- Doe het beslag in de cakevorm, strijk het glad met een spatel en zet het daarna in de oven voor 40 minuten.
- Wanneer de cake gaar en afgekoeld is, doe je de Steviala caramel crush boven op de kokosbrood als topping.
Tip: bak je graag meer dan alleen een kokosbrood met karamel? Dan vind je onze recepten voor pompoen muffins met pecannoten en deze heerlijke pistache protein balls als tussendoortje vast ook leuk om te maken. En nadat je het in de keuken zo leuk hebt gehad, kan je alles natuurlijk lekker opeten. Samen met je gezin, visite of gewoon lekker alleen!
En op de receptenpagina van Doelekkergezond vind je nog veel meer heerlijke gerechten. Voor tijdens het ontbijt, de lunch, het avondeten, maar ook lekkere tussendoortjes en nagerechten. Veel bak- en kookplezier gewenst!