Skip to main content

De koolhydraatarme versie van een standaard pannenkoeken recept: amandelmeel pannenkoeken! Het meel hebben we vervangen door amandelmeel en de melk door amandelmelk. Dit recept is niet alleen lager in koolhydraten, maar ook lactosevrij. Zelfs met een gevoeligheid voor lactose, kun jij dus nog genieten van deze pannenkoeken. Lekker als ontbijt, lunch, diner of dessert. Het kan allemaal! Laat mij je dus meteen vertellen hoe je ze precies maakt…

amandelmeel pannenkoeken

Ingrediënten

  • 75gr amandelmeel
  • 100ml amandelmelk, ongezoet
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • kokosolie om in te bakken

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de amandelmeel, het zout, de kaneel en het bakpoeder goed door elkaar.
  2. Doe in een andere kom de amandelmelk, eieren en het zout en mix het goed door elkaar.
  3. Voeg alle ingrediënten van stap 1 bij de ingrediënten van stap 2.
  4. Mix alles goed door elkaar, totdat je een mooi en egaal beslag hebt.
  5. Verwarm een pan met de kokosolie en bak hierin de amandelmeel pannenkoeken totdat ze goudbruin zijn.
  6. Je kunt ze nu opeten (mits een beetje afgekoeld) of nog beleggen met bijvoorbeeld vers fruit, honing of kokossnippers.

PS. Heb je mijn recept voor een heerlijke zalm teriyaki al ontdekt? Wie gek is van vis, zal dit helemaal lekker vinden. En ik wed dat zelfs mensen die niet zo dol zijn op vis, hier alsnog van zullen smullen.

Ook lekker om te eten én leuk om te maken: bananenbrood. Ik heb een variant bedacht met amandelmeel erin, zodat je er ook van kunt genieten als je gevoelig bent voor lactose. Eet smakelijk!

3 Comments

Leave a Reply