Wie dol is op zalm, zal onderstaand recept voor zalm teriyaki vast kunnen waarderen. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar dat maakt het niet minder lekker of bijzonder. De volgende keer dat jij je zalm bereidt, doe het dan met het volgende recept. Ik weet zeker dat niet alleen jij, maar ook je partner/gezin/huisgenoten ervan zullen smullen!
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van 150gr
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 75ml sojasaus
- 50ml water
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar om er een saus van te maken.
- Leg de zalmfilets gespreid over de schaal.
- Giet de zelfgemaakte saus over de zalmfilets.
- Doe de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
- Let op: er kunnen nog graatjes in de zalmfilets zitten, dus wees voorzichtig tijdens het eten.
Tip: om het zalm teriyaki gerecht af te maken, kun je nog wat groenten naar keuze in blokjes of stukjes snijden. Broccoli, bloemkool, paprika, wortels, en ga zo maar door. Alles wat jij lekker vindt, kan erbij. Leg de gesneden groenten in de schaal naast de zalmfilets en maak je maaltijd extra gezond.
PS. Wil je inspiratie voor nog meer lekkere zalmgerechten? Probeer ook mijn recept eens voor zalm pasteitjes. Lekker als snack en om op tafel te zetten wanneer je visite hebt!
2 Comments