Skip to main content

Wat is er nu lekkerder dan een versgebakken cake, waarvan je weet dat hij ook nog eens een stuk gezonder is dan de kleffe variant uit de supermarkt? Niets, natuurlijk! Daarom gaan we je vertellen hoe je deze heerlijke perencake van kokosmeel zelf kunt bakken. Het is helemaal niet ingewikkeld als je ons stappenplan opvolgt, maar je perencake wordt er wel onwijs lekker van (en een stuk gezonder, dus!) Lees je mee?

Ingrediënten

Zo maak je het:

  1. Schil de peren en snijd deze in kleine blokjes. Doe de kaneel en de kokosbloesem suiker erbij en meng het goed door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Smelt de kokosolie en laat het even afkoelen.
  4. Doe het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng het goed door elkaar. Dit wordt het beslag.
  5. Mix in een andere kom de 3 eieren, kokosmelk, Steviala Holy Hon!, de vanilledruppels en de kokosolie, totdat er een lichte schuim ontstaat.
  6. Doe het droge mengsel bij het natte mengsel en mix het goed, totdat er een gelijke massa ontstaat.
  7. Klop de 2 eiwitten stijf en doe 1 eetlepel van het gemixte mengsel erbij. Schep dit voorzichtig door de eiwitten.
  8. Doe de eiwitten vervolgens bij het beslag en schep dit voorzichtig door elkaar met een spatel.
  9. Tot slot schep je de perenstukjes ook door het beslag.
  10. Doe het beslag in een cakevorm en bak de perencake in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

PS. Ben je een echte zoetekauw? Dan heb je naast deze perencake met kokosmeel vast ook interesse in onze recept voor suikervrije chocoladekoekjes met amandelmeel. Of ga lekker aan de slag in de keuken en maak dit heerlijke kokosbrood met karamel! Beide baksels zijn om je vingers bij af te likken, dus veel bakplezier en eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply