Skip to main content

Een typisch gevalletje van lekker en ook nog een beetje gezond; deze heerlijke worteltaart met pure chocolade. Hij is eenvoudig om te maken, ziet er heerlijk uit en smaakt net zo lekker. Zeker weten dat je je visite hiermee een plezier doet wanneer jij iets te vieren hebt. Ik vertel je graag hoe je deze lekkere worteltaart zelf kunt maken. Lees maar mee.

worteltaart met pure chocolade

Ingrediënten

Zo maak je de worteltaart:

  1. Maak de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  2. Scheid het eiwit van de eierdooiers.
  3. Doe de wortels (rauw), samen met de eidooiers, olie en de zoetstof in een blender en mix alles tot een glad mengsel.
  4. Haal het mengsel uit de blender en voeg de amandelmeel beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren met een vork of lepel.
  5. Klop het eiwit met een mixer tot een schuimig mengsel.
  6. Roer het eiwit zachtjes door het deeg.
  7. Doe het mengsel voor de taart in een taartvorm en bak deze in 45 minuten gaar.
  8. Laat de taart goed afkoelen.
  9. Smelt de pure chocolade (au bain marie) en bedek de bovenkant (en eventueel ook de zijkanten) van de taart hiermee.

Tip: Hak wat walnoten grof en rasp wat wortel om de worteltaart mee te versieren. Als je dit doet wanneer de chocolade nog vloeibaar is, zal deze lekkere decoratie aan het mengsel vast komen te zitten. Eet smakelijk!

Ben je naast worteltaart ook dol op soep? Ik heb een heerlijk recept voor pompoensoep voor je klaar staan. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken, maar wel iets gezonds op tafel wilt zetten. En ik weet zeker dat je visite of gezin deze lekkere zalmpasteitjes ook kan waarderen, wanneer zij van vis houdt!

2 Comments

Leave a Reply