Skip to main content

Ben je op zoek naar manieren om bewuster met je suikerinname om te gaan? Wil je genieten van heerlijke zoetigheden, maar zonder schuldgevoel achteraf? Dan zijn gezonde suikervervangers een must! Maar hoe vind je nu de beste en lekkerste natuurlijke zoetstoffen om je voedingspatroon mee te verrijken? Steviala biedt revolutionaire producten die suiker vervangen. In dit artikel verkennen we verschillende alternatieven voor suiker en ontdek je de voordelen en toepassingen van de heerlijke suikervervangers van Steviala. Lekker eten kan ook zonder in te leveren op je gezondheid!

Waarom suiker verminderen?

Suiker is tegenwoordig overal om ons heen en het is moeilijk om eraan te ontsnappen. Helaas heeft een overmatige consumptie van suiker veel negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het kan leiden tot gewichtstoename, tandbederf, energiedips en zelfs chronische ziekten zoals diabetes type 2. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van je suikerinname en gezonde alternatieven te vinden die je kunnen helpen suiker te verminderen, zonder daarbij op smaak in te leveren.

Steviala

Wat zijn goede en slechte suikervervangers?

Of je nu een suikervrij dieet volgt, diabetes hebt of gewoon bewust bezig bent met je gezondheid: je wilt de juiste keuze maken als het gaat om suikervervangers. Er bestaan vandaag de dag zo veel verschillende soorten suikervervangers, dat het begrijpelijk is als je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Fabrikanten verwerken talloze zoetstoffen in allerlei voedingsmiddelen en frisdranken, om ze te voorzien van hun kenmerkende zoete smaak.

Het is altijd belangrijk om te checken welke stoffen er gebruikt zijn in suikervrije producten. Niet elk zoetmiddel is namelijk even gezond binnen een suikervrij dieet. Sommige zoetstoffen wil je liever vermijden vanwege bepaalde bijwerkingen en andere kunnen juist een echte gamechanger voor je dieet zijn. Ik zet de 5 slechtste en de 5 beste suikervervangers voor je op een rij:

De 5 slechte suikervervangers [H3]

Aspartaam: deze kunstmatige zoetstof kun je het beste zo veel mogelijk vermijden. Bijwerkingen zoals buikpijn, diarree en hoofdpijn komen voor. Bovendien is deze zoetstof niet geschikt voor diabetici, omdat hij je bloedsuikerspiegel beïnvloedt;

Sucralose: een van de bekendste suikervervangers die wel 600 keer zoeter is dan suiker. Als je gevoelige darmen hebt, kun je beter geen sucralose nemen. Deze suikervervanger heeft namelijk een negatieve impact op je darmflora, doordat hij de goede bacteriën aantast;

Sacharine: deze calorievrije suikervervanger valt eveneens onder de kunstmatige zoetstoffen. Een overmatige consumptie kan maag-darmklachten veroorzaken doordat een klein deel van de sacharine niet wordt verteerd;

Sorbitol: de zoetstof sorbitol komt als polyool in natuurlijke producten voor, maar wordt sterk bewerkt gebruikt als zoetstof. Een te hoge inname kan dezelfde klachten veroorzaken als bij kunstmatige zoetstoffen;

Acesulfaam-K: uit diverse onderzoeken is gebleken dat acesulfaam-K negatieve effecten op de gezondheid kan hebben. Bij hoge doseringen zou de stof kankerverwekkend kunnen zijn en kunnen er grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel ontstaan.

De 5 goede suikervervangers

Stevia: als natuurlijke zoetstof staat stevia al jaren met stip op één. Deze suikervervanger is afkomstig van de stevia plant. Het bevat geen calorieën, je hebt er weinig van nodig en het heeft geen invloed op je bloedsuikerspiegel of spijsvertering;

✅ Erythritol: deze suikervervanger valt net als sorbitol onder de polyolen, maar is een gezondere keuze. Het wordt gewonnen uit het natuurlijke fermentatieproces van glucose. De glycemische index is 0 en je spijsvertering kan deze stof goed verdragen;

✅ Tagatose: dit is een natuurlijke zoetstof die minder zoet is dan suiker, maar ook een lagere glycemische waarde heeft. Klein nadeel voor de vegans onder ons is dat deze zoetstof gewonnen wordt uit zuivel en daardoor niet plantaardig is;

✅ Mannitol: ook dit is een polyool die valt onder de natuurlijke zoetstoffen. Het heeft een zoetkracht van 0,7 ten opzichte van suiker en heeft geen impact op je bloedsuikerspiegel. Dit maakt mannitol ook een goede keuze voor diabetici;

✅ Glycerol: deze suikervervanger is een suikeralcohol die ontstaat door hydrolyse van oliën of vetten. Het bevat evenveel calorieën als suiker, maar zorgt niet voor een piek in je bloedsuiker en tast je gebit niet aan.

Steviala: een goede, natuurlijke zoetstof

Steviala is een bekend merk dat gespecialiseerd is in zoetmiddelen van natuurlijke bronnen. Het biedt een breed scala aan suikervervangers die zowel lekker als gezond zijn. Je kunt er stevia kopen in allerlei soorten, zoals suikervrije siroop, chocola en broodbeleg.

De suikervrije producten van Steviala zijn hoofdzakelijk gezoet met extract van de stevia plant, een natuurlijke bron die al eeuwenlang wordt gebruikt. In veel van de Steviala producten zit daarnaast erythritol, wat zorgt voor een heerlijk zoete ervaring zonder gekke nasmaak. Wat Steviala zo bijzonder maakt, is dat het de zoetheid van suiker kan evenaren zonder de nadelige effecten ervan.

De voordelen van Steviala

Steviala

Het gebruik van Steviala als suikervervanger heeft vele voordelen voor je gezondheid.

  • Ten eerste heeft Steviala een glycemische index van 0, wat betekent dat het geen invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Dit is vooral gunstig voor mensen met diabetes of als je bewust je bloedsuikergehalte wilt reguleren.
  • Bovendien bevat Steviala veel minder calorieën dan suiker, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die een suikervrij dieet of een voedingsschema voor afvallen volgen.

Suikervervangers zónder zoetstoffen?

Wil je liever helemaal geen zoetstoffen binnenkrijgen? Het lijkt misschien onmogelijk, maar ook dan zit je goed met de suikervrije producten van Steviala! In het assortiment vind je een bijzondere selectie van stropen en sauzen die gemaakt zijn zonder het gebruik van zoetstoffen.

Ja, je leest het goed – zoetigheid zonder zoetstoffen! Steviala is hiermee een pionier op het gebied van suikervervangers in Europa, want het is de allereerste producent die dit soort producten aanbiedt.

Hoe dit mogelijk is? De nieuwe suikervrije siroop en sauzen worden gezoet met fructo-oligosacchariden, ook wel bekend als fermenteerbare voedingsvezels of prebiotica. Ze worden niet door de darm geabsorbeerd, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die hun suikerinname in toom willen houden. Of voor wie gewoon van lekker eten houdt, natuurlijk!

Mijn Steviala review

Voor dit artikel heb ik verschillende Steviala producten mogen uitproberen, en ik kan zeggen dat ze me echt positief hebben verrast. Net als vele anderen, had ik altijd het idee dat stevia best een bittere bijsmaak zou hebben. En dat maakt het minder aantrekkelijk als suikervervanger. Na de stroop- en suikervervangers geproefd te hebben, kan ik zeggen dat het tegendeel waar is. Hieronder lees je mijn review van deze heerlijke producten.

Stroopvervanger Supreme Strawberry

De stroopvervanger Supreme Strawberry barst van de fruitige aardbeiensmaak en is echt een aanrader om door je yoghurt of kwark te mengen. Deze suikervrije siroop kan ook heerlijk zijn om bij het bakken te gebruiken. Of gebruik hem als topping over een bolletje ijs om je dessert helemaal af te maken. Hiermee geniet je echt van zoetheid zonder schuldgevoel!

Stroopvervanger Heavenly Dark

Ben je ook zo dol op pannenkoeken? Dan is de stroopvervanger Heavenly Dark het perfecte alternatief voor de ouderwetse schenkstroop die je op je (koolhydraatarme) pannenkoek doet. Met zijn rijke en volle smaak zal deze stroopvervanger je zeker verrassen. Je kunt deze heerlijke stroop ook gebruiken om glucosestroop te vervangen in recepten.

Suikervervanger Steviala 2 Sweet

De tafelzoetstoffen van Steviala 2 Sweet bestaan uit zowel stevia als erythritol, waardoor je geen gekke bijsmaak proeft en je er alle kanten mee op kunt. Of je nu je koffie wilt zoeten of een heerlijk bakrecept wilt maken, deze suikervervanger is het perfecte alternatief voor suiker. Zo maakt het een suikervrij dieet stukken gemakkelijker vol te houden!

Steviala

Een suikervrij dieet wordt een eitje met Steviala

Als je een suikervrij dieet volgt of wilt beginnen, is Steviala een geweldige aanvulling op je voedingsplan. Door suiker te vervangen door Steviala, kun je nog steeds genieten van zoete smaken zonder je schuldig te voelen. Voeg de suikervervangers toe aan je favoriete recepten en ontdek hoe je gezonde en smakelijke maaltijden kunt bereiden zonder de toevoeging van suiker!

Meest gestelde vragen over Steviala als suikervervanger

Heb je nog vragen over de suikervrije producten van Steviala of suikervervangers in het algemeen? Hieronder lees je een aantal van de meest gestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag ertussen. Zo niet, laat dan een reactie onder dit artikel achter.

1. Wat is de beste suikervervanger?

Als je op zoek bent naar de beste suikervervanger, dan zijn natuurlijke zoetstoffen vaak de beste keuze. Ze bieden een zoete smaak zonder de nadelige effecten van gewone suiker. Een van de meest populaire en effectieve natuurlijke zoetstoffen op de markt is Steviala. Deze suikervervanger bevat minder calorieën en heeft een lagere glycemische index dan suiker, waardoor het een gezonder alternatief is voor mensen die hun suikerinname willen verminderen.

2. Is Steviala veilig voor mensen met diabetes?

Ja, Steviala is veilig voor mensen met diabetes. Deze suikervervanger heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het een minimale impact heeft op de bloedsuikerspiegel. Mensen met diabetes kunnen Steviala gebruiken als een gezond alternatief voor suiker. Het is wel altijd verstandig om advies in te winnen bij een medisch professional voordat je wijzigingen aanbrengt in je dieet. Zo kun je er zeker van zijn dat Steviala past bij jouw gezondheidsbehoeften en doelen.

3. Heeft Steviala een bijsmaak?

Nee, Steviala heeft geen bijsmaak. Het unieke aan de producten van Steviala is dat ze bestaan uit twee natuurlijke zoetstoffen, namelijk stevia en erythritol. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk smakende zoetheid, zonder de onaangename nasmaak die sommige andere suikervervangers hebben. Steviala biedt een pure en smakelijke zoetervaring zonder bitterheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een gezond én lekker alternatief voor suiker.

Bestel vandaag nog de producten van Steviala, en geniet zonder schuldgevoel!

Leave a Reply