Ben je gek op hartige gerechten? Dan vind je een quiche vast ook lekker. In plaats van voor de standaard quiche van je tante te gaan, kun je dit gerecht ook op een vernieuwde manier maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quiche tonijn en broccoli? Niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker. Ik leg je uit hoe je hem kunt maken!
Ingrediënten voor de bodem
- 1 ei
- 150gr ongezouten roomboter
- 300gr bloem
- snufje zout
- 2-3 eetlepels koud water
Zo maak je het:
- Doe in een kom, de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels koud water. Mix alle ingrediënten totdat je een mooi deeg krijgt. Indien het deeg nog te kruimelig is voeg je nog een eetlepel koud water toe.
- Rol het deeg in een stuk keukenfolie en doe deze in de koelkast voor 30 min.
- In de tussentijd maak je de vulling voor de quiche alvast klaar.
Ingrediënten voor de vulling
- 2 medium tonijn blikken (in water)
- 1 broccoli
- 6 eieren
- 1 pak geraspte kaas
- knoflookpoeder
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Was de broccoli en snij de broccoli roosjes in ongeveer 4 stukken.
- Breng de broccoli aan de kook in een pan met heet water, laat ze niet te lang koken. Ze mogen niet te zacht worden.
- Wanneer de broccoli gekookt is, laat je het uitlekken en afkoelen in een vergiet.
- Maak de tonijn blikken open en laat het uitlekken.
- Doe in een kom de 6 eieren en klop deze goed door elkaar.
- Voeg daarna de tonijn, broccoli en de geraspte kaas toe, en meng alles door elkaar.
- Voeg daarna wat knoflookpoeder, zout en peper voor de smaak.
Quiche tonijn en broccoli maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif de oppervlakte waarop je het deeg gaat uitrollen met een beetje meel. Zorg ervoor dat het iets groter is dan de vorm die je voor de quiche gaat gebruiken. Bekleed de vorm van de quiche met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Schep de zelfgemaakte quiche vulling in de vorm en doe het in de oven voor 30 à 40 minuten.
Tip: Halveer 3 à 4 cherrytomaatjes en doe ze als decoratie bovenop de quiche tonijn en broccoli.
PS. Je vindt deze zalm pasteitjes vast ook lekker, als je van vis houdt!
2 Comments