Skip to main content

Wil jij vaker een momentje rust inlassen? Tijd voor jezelf nemen? En in contact komen met je hartsverlangen(s)? Rauwe cacao schijnt hiervoor heel geschikt te zijn. En als een cacaoceremonie bijwonen je nog een stap te ver is, dan heb ik een oplossing voor je. Ik heb de rauwe cacaopoeder van Kakaw Spirit getest. En ik kan alvast verklappen dat ik enthousiast ben! Lees maar mee met mijn Kakaw Spirit review.

Wat is een cacaoceremonie?

cacaoceremonie

Een cacaoceremonie is een ritueel dat zijn oorsprong vindt in oude Meso-Amerikaanse culturen, zoals de Maya’s en Azteken. Tijdens een cacaoceremonie wordt rauwe cacao in zijn puurste vorm geconsumeerd. Het doel is om te verbinden met de helende eigenschappen van cacao en om een ruimte van introspectie, meditatie en verbinding met anderen te creëren. 

De ceremoniële cacao, vaak in de vorm van een dikke, rijke drank, wordt zorgvuldig bereid en gedronken. Dat gebeurt in een rustige, meditatieve setting. Het ritueel kan verschillende vormen aannemen, van groepsmeditaties en zang tot individuele reflecties en intentiezetting.

Wat zijn cacaopoeder voordelen?

Cacaopoeder, vooral in zijn rauwe vorm, biedt meerdere gezondheidsvoordelen. Rauwe cacaopoeder is rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Het valt dus zeker onder gezonde voeding, wanneer je het met mate nuttigt.

Daarnaast bevat het magnesium, wat essentieel is voor spier- en zenuwfunctie, en ijzer, wat belangrijk is voor de productie van rode bloedcellen. Het kan ook je stemming verbeteren door de aanwezigheid van natuurlijke stoffen zoals theobromine en fenylethylamine. Die hebben een positief effect op het serotonine- en dopamineniveau in je hersenen.

Waarom wil je rauwe cacao drinken?

Rauwe cacao drinken tijdens een cacao ceremonie thuis of op een georganiseerde plek, is een ervaring die veel verder gaat dan het nuttigen van chocolade. De cacao bevat een hogere concentratie aan gezonde stoffen. Bovendien heeft rauwe cacao een spirituele functie: het wordt vaak gebruikt in ceremonies om het hart te openen, creativiteit te stimuleren en een gevoel van verbondenheid met jezelf en anderen te bevorderen. De verbinding met jezelf kan daardoor echt sterker worden.

cacaoceremonie

Zijn er rauwe cacao bijwerkingen bekend?

Hoewel rauwe cacao veel voordelen biedt, kunnen er bijwerkingen optreden. Vooral als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Theobromine, een natuurlijke stof in cacao, kan leiden tot hartkloppingen, slapeloosheid en nervositeit bij gevoelige personen. 

Sommige mensen kunnen ook allergisch zijn voor cacao, wat kan leiden tot huiduitslag of andere allergische reacties. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen tolerantie en het nuttigen van rauwe cacao langzaam op te bouwen. Zeker als je nieuw bent in het gebruik van dit krachtige ingrediënt. Verder is het volkomen veilig, want het is een natuurproduct.

Cacaopoeder raw in vergelijking met pure chocola uit de supermarkt

Er is een groot verschil tussen cacaopoeder raw en pure chocolade uit de supermarkt. Rauwe cacaopoeder wordt minimaal bewerkt en verhit bij lage temperaturen, waardoor de meeste voedingsstoffen intact blijven. In tegenstelling tot pure chocolade, die vaak intensief bewerkt en verhit wordt. Dat leidt tot verlies van veel gezonde ingrediënten. 

Bovendien bevatten veel commerciële chocoladeproducten toegevoegde suikers en ongezonde vetten. En dat, terwijl rauwe cacaopoeder puur is en geen toegevoegde ingrediënten bevat. Dit maakt rauwe cacaopoeder een veel gezondere keuze voor zowel fysieke als spirituele doelen.

Cacao ceremonie thuis doen? 5 Tips!

cacaoceremonie

Een cacao ceremonie thuis kan een diepgaande en verrijkende ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om je eigen ceremonie te creëren:

1. Zorg voor een rustige en comfortabele omgeving zonder afleidingen.

2. Kies voor ceremoniële cacao van hoge kwaliteit, zoals die van Kakaw Spirit.

3. Begin de ceremonie door je intenties te zetten. Wat hoop je te bereiken of te ervaren?

4. Neem de tijd om te mediteren en je te verbinden met de energie van de cacao en van je eigen hart.

5. Drink de cacao langzaam. Geniet van elke slok en de sensaties die het oproept.

Waarom rauwe cacao kopen bij Kakaw Spirit een goed idee is!

Rauwe cacao kopen bij Kakaw Spirit is een hele goede keuze, als je het ons vraagt. En dat komt vooral door hun toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Kakaw Spirit haalt cacao rechtstreeks bij kleine, onafhankelijke boeren die traditionele en milieuvriendelijke methoden gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een product van hoge kwaliteit, maar ondersteunt ook de gemeenschappen die de cacao verbouwen. 

Bovendien biedt Kakaw Spirit uitgebreide informatie en ondersteuning over het gebruik van hun producten. Ben je dus nieuw met rauwe cacaopoeder? Dan kan ook jij heel laagdrempelig een cacaoceremonie thuis organiseren.

Het verhaal achter Kakaw Spirit

cacaoceremonie

Kakaw Spirit begon met Anouk, die tijdens haar persoonlijke zoektocht de wereld van cacaoceremonies ontdekte. Met haar ervaring in biologische producten via haar bedrijf, ontstond het idee voor Kakaw Spirit. Anouk merkte dat traditionele rauwe cacao in brokjes zwaar op de maag lag en dat het een bittere, zure smaak had. Dat moest anders kunnen, vond zij. Zo ontstond het idee om cacaopoeder aan te bieden: lichter, zachter en met een diepere smaak, maar wel met behoud van de voedzame eigenschappen van pure rauwe cacao. 

Anouk vertelt: “Kakaw Spirit is een weerspiegeling van mijn persoonlijke reis. Het begon toen ik mezelf begon af te vragen wat het doel van mijn leven was en wat ik hier op aarde deed. Tijdens mijn zoektocht vond ik hulp bij een wijze vrouw die mij begeleidde met een zachte, vrouwelijke energie. 

Dit bracht me in contact met cacaoceremonies die diepgaand en krachtig waren, maar ik vond de traditionele drank zwaar en moeilijk te verteren. Dankzij mijn bedrijf kon ik echter de beste cacao in poedervorm verkrijgen, die lichter en zachter is en gemakkelijk te bereiden. Geniet van onze cacao dranken, geïnspireerd op de elementen van de natuur. En beleef jouw eigen unieke ervaring.”

Mijn Kakaw Spirit review

De cacao blends zijn echt een verwennerij. Ik, Ana, vind zelf de Earth en Fire blends heel lekker om in de avond te drinken. Zo heb ik even een momentje voor mezelf, voordat ik ga slapen. Deze blends geven mij een warm en fijn gevoel. De Air en Water blends vind ik juist heel fijn om in de ochtend te drinken, om mijn dag mee te beginnen. Ze zijn heel verfrissend van smaak. Ik kan mijn dagen daardoor ook fris en met energie beginnen!

Lekker cacaopoeder recept met Kakaw Spirit!

Hier is een eenvoudig en lekker cacaopoeder recept om thuis te genieten van de ceremoniële cacao van Kakaw Spirit:

cacaoceremonie

Ingrediënten:

– 2 eetlepels rauwe cacaopoeder van Kakaw Spirit

– 1 kop amandelmelk (of andere plantaardige melk)

– 1 eetlepel ahornsiroop of honing

– 1/2 theelepel vanille-extract

– Snufje kaneel

– Optioneel: een snufje cayennepeper voor een pittige kick

Bereiding:

1. Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de rauwe cacaopoeder toe en roer goed door tot het volledig is opgelost.

3. Voeg de ahornsiroop, vanille-extract en kaneel toe, en blijf roeren.

4. Optioneel: voeg een snufje cayennepeper toe voor extra warmte.

5. Schenk de cacao in een kopje en geniet bewust van elke slok.

Rauwe cacao kopen? Kies je favoriete smaak bij Kakaw Spirit!

Als je rauwe cacao wilt kopen, biedt Kakaw Spirit verschillende smaken aan. Of je nu de voorkeur geeft aan pure cacaopoeder raw, verrijkt met kruiden zoals kaneel en chili, of een mix met superfoods zoals maca en lucuma, Kakaw Spirit heeft iets voor iedereen. 

Hun producten zijn zorgvuldig samengesteld om zowel de smaakpapillen te verwennen als je gezondheid en welzijn te bevorderen. Bezoek de website van Kakaw Spirit en ontdek jouw favoriete rauwe cacaopoeder om je eigen cacao ceremonie thuis te starten.

Meest gestelde vragen over een rauwe cacaoceremonie

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het rauwe cacao en cacao ceremonies op een rij. De antwoorden hebben we ook voor je uitgezocht!

1. Is rauwe cacao gezond?

Ja, rauwe cacao is gezond! Het is rijk aan antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verbeteren van je immuunsysteem. Het bevat ook veel magnesium, ijzer, en andere essentiële mineralen die bijdragen aan een goede spier- en zenuwfunctie. Bovendien kan rauwe cacao je stemming verbeteren. Omdat rauwe cacao minimaal bewerkt is, behoudt het al zijn natuurlijke voedingsstoffen en enzymen, wat het een krachtige superfood maakt.

2. Is een cacao ceremonie thuis veilig?

Ja, een cacao ceremonie thuis is over het algemeen veilig. Zorg er wel voor dat je hoogwaardige, ceremoniële rauwe cacao gebruikt, zoals die van Kakaw Spirit. Dan weet je zeker dat je een puur en onbewerkt product gebruikt. Begin met een kleine hoeveelheid om je eigen tolerantie voor rauwe cacao te testen, vooral als je nieuw bent met het drinken van rauwe cacao. Drink niet te veel, want de theobromine in cacao kan bij sommige mensen hartkloppingen of nervositeit veroorzaken. Kies een rustige en comfortabele omgeving om je ceremonie te houden – en wees mindful van je eigen lichaam en reacties.

3. Waar kan ik de beste cacaopoeder kopen?

De beste cacaopoeder koop je bij Kakaw Spirit. Kakaw Spirit biedt hoogwaardige rauwe cacao, afkomstig van kleine, onafhankelijke boeren die duurzame en milieuvriendelijke methoden gebruiken. Hun cacaopoeder is puur, onbewerkt en rijk aan voedingsstoffen, waardoor het perfect is voor zowel culinaire als ceremoniële doeleinden. Door rauwe cacao te kopen bij Kakaw Spirit, ondersteun je niet alleen je eigen gezondheid, maar ook de gemeenschappen die de cacao verbouwen.

Bestel je rauwe cacao poeder van Kakaw Spirit, en ervaar zelf de kracht en de voordelen ervan!

cacaoceremonie

Leave a Reply