Skip to main content

Voel je je vastgelopen in je leven? Heb je het gevoel dat dezelfde problemen steeds opnieuw opduiken, zonder dat je begrijpt waarom? Ontdek de kracht van familieopstellingen! Dit is een effectieve methode die je helpt om verborgen dynamieken in je familiegeschiedenis te onthullen en te transformeren. Lees verder en ontdek hoe familieopstellingen je leven kunnen veranderen, en hoe je met de online cursus familieopstellingen van Carol Williams vanuit je eigen huis aan de slag kunt gaan!

Wat kun je doen als je vastloopt in het leven?

familieopstellingen

Als je vastloopt in het leven en je steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt, kan het helpen om dieper te kijken naar de onderliggende oorzaken. Vaak zijn deze oorzaken geworteld in onze familiegeschiedenis. Een familieopstelling kan je helpen om deze verborgen patronen en dynamieken zichtbaar te maken, zodat je ze kunt begrijpen en veranderen. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende problemen in relaties, werkgerelateerde uitdagingen of gevoelens van uitputting en stress die niet lijken te verdwijnen.

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een therapeutische methode die helpt om de verborgen dynamieken binnen een familie zichtbaar te maken. Deze methode, ontwikkeld door Bert Hellinger, gaat ervan uit dat veel persoonlijke problemen hun oorsprong vinden in de familiegeschiedenis. Door deze dynamieken bloot te leggen, kun je diepgaande inzichten krijgen en emotionele blokkades doorbreken. De kern van deze methode is het werken met representanten – mensen of objecten – die de rol van familieleden of belangrijke elementen in je leven vertegenwoordigen.

Hoe verloopt een familieopstelling?

Een familieopstelling begint met het onderzoeken van je familiegeschiedenis, vaak over meerdere generaties heen. De opsteller zoekt naar patronen, herhalingen en gebeurtenissen die een blijvende impact hebben gehad op de familie. Vervolgens worden representanten gebruikt om familieleden en belangrijke elementen te vertegenwoordigen. Dit kan in een fysieke ruimte met mensen of met familieopstelling poppetjes in een online setting. Door deze representanten op te stellen, worden onderliggende spanningen en verborgen dynamieken zichtbaar.

In een typische sessie zal de opsteller je vragen om een vraag of probleem in te brengen waar je mee worstelt. Vervolgens wordt je familiegeschiedenis in kaart gebracht om relevante informatie te verzamelen. De representanten worden daarna opgesteld in de ruimte of op een bord (bij online sessies), zodat de dynamieken tussen hen zichtbaar worden. Dit proces maakt vaak diepe emoties en inzichten los, waardoor je kunt begrijpen welke onbewuste patronen je gedrag beïnvloeden.

Wat levert een familieopstelling je op?

familieopstellingen

Een familieopstelling kan je helpen om:

  • Patronen en gedrag te herkennen die je belemmeren
  • Emotionele blokkades te doorbreken
  • Inzicht te krijgen in familiebanden en -loyaliteiten
  • Vrede te vinden met het verleden en relaties te helen
  • Nieuwe, positieve wegen te vinden voor je toekomst.

De inzichten die je tijdens een familieopstelling opdoet, kunnen een diepgaande en blijvende impact hebben op je leven. Door te begrijpen waar bepaalde patronen vandaan komen, kun je ze begrijpen, doorbreken en kiezen voor nieuwe, gezondere manieren van reageren en leven. Dit kan leiden tot verbeterde relaties, meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van innerlijke rust en balans.

Voordelen van een online familieopstelling!

Dankzij moderne technologie hoef je nu niet meer fysiek aanwezig te zijn om deel te nemen aan een familieopstelling. Online familieopstellingen bieden vele voordelen:

✅Je kunt deelnemen vanuit het comfort van je eigen huis;

✅Het is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je locatie;

✅Flexibele tijden en geen reiskosten;

✅Dezelfde diepgang en effectiviteit als fysieke opstellingen;

✅Ze maken het mogelijk om op je eigen tempo te werken.

Dit is bijzonder waardevol voor mensen met drukke schema’s of beperkte mobiliteit. Het gebruik van familieopstellingen poppetjes of andere representatieve objecten in een online setting kan net zo krachtig zijn als werken met levende representanten. Deze aanpak biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarin je diepgaande inzichten kunt verwerven.

Waar online familieopstellingen volgen?

Voor wie op zoek is naar een professionele en effectieve online familieopstelling, is Carol Williams een uitstekende keuze. Carol is een ervaren coach die een uniek online programma heeft ontwikkeld, waardoor je vanuit je eigen huis aan de slag kunt met familieopstellingen. Haar aanpak is gebaseerd op diepgaande kennis en praktijkervaring, en ze heeft al talloze mensen geholpen om hun leven positief te transformeren.

familieopstellingen

Veelgestelde vragen in familieopstellingen

  1. Waarom kies ik steeds de verkeerde partner?
  2. Waarom kan ik mijn bedrijf niet van de grond krijgen?
  3. Waar is de passie gebleven in mijn huwelijk?
  4. Hoe kan ik voorkomen dat ik me zo overweldigd voel?
  5. Hoe kan ik loskomen en voor mezelf kiezen?
  6. Waarom ben ik de hele tijd zo moe?

Een familieopstelling kan antwoorden bieden op deze vragen door de onderliggende dynamieken en patronen zichtbaar te maken en te transformeren. Een paar voorbeelden:

1. Een familieopstelling kan je inzicht geven in onbewuste patronen en dynamieken die je keuzes in partners beïnvloeden. Vaak herhalen mensen onbewust de relaties van hun ouders of grootouders, wat leidt tot vergelijkbare problemen.

2. Onderliggende familiepatronen kunnen je belemmeren in je professionele leven. Bijvoorbeeld, als er in je familie een geschiedenis van mislukte ondernemingen is, kan dit een onbewuste angst voor falen veroorzaken.

3. Familieopstellingen kunnen helpen bij het identificeren van de bronnen van stress en overweldiging. Door deze dynamieken te herkennen en aan te pakken, kun je manieren vinden om beter om te gaan met druk en meer innerlijke rust te ervaren. En zo kan je meer energie krijgen.

Carol Williams: Dé coach in online familieopstellingen

Carol Williams biedt een prachtig online programma aan waarin je stap voor stap begeleid wordt bij het ontdekken van je familiegeschiedenis en het doorbreken van belemmerende patronen. Haar programma combineert het gemak van online leren met de effectiviteit van traditionele familieopstellingen. Je krijgt de kans om op een diepgaande manier inzicht te krijgen in je familiedynamieken en deze te transformeren.

Zij vertelt: “Ontdek familieopstellingen: leer de dynamieken begrijpen en de banden te helen. We beginnen met het bekijken van de familiegeschiedenis van de laatste paar generaties en we gaan diep in op de oorsprong van je familie. Van daaruit zoeken we naar patronen en welke gebeurtenissen een impact hebben gehad op je familie, en zoeken we naar herhaling hiervan.

Bij een familieopstelling gaat het om het verkrijgen van inzicht. Pas als we dingen onder de aandacht brengen, kunnen we beginnen te begrijpen welke invloed het op ons heeft. We kunnen deze lessen vervolgens evalueren om nieuwe manieren te creëren om patronen en rituelen te veranderen. En om je te helpen vrede te sluiten met het verleden.”

Carol’s online familieopstellingen cursus maakt gebruik van familieopstellingen poppetjes om de verschillende familieleden en dynamieken te vertegenwoordigen. Dit visuele en praktische element helpt deelnemers om op een concrete manier inzicht te krijgen in hun situatie en mogelijke oplossingen te ontdekken. Haar familieopstelling cursus is toegankelijk, diepgaand en ontworpen om je snel naar genezing, succes en vreugde te helpen.

Even voorstellen: ik ben Carol Williams!

familieopstellingen

“Hallo, ik ben Carol Williams, en ik heb gestaan waar jij nu staat…

Ik had nooit verwacht een relatiecoach en mentor te worden. Net als veel van mijn cliënten, heb ik mijn eigen uitdagingen in de liefde gekend. Na jaren van beproevingen en professionele training, heb ik geleerd waarom sommige relaties mislukken en andere gedijen.

Als serie-ondernemer heb ik me gerealiseerd hoe relaties ons kunnen verheffen of tegenhouden. De meeste vrouwen met wie ik werk willen alles: liefdevolle families en de vrijheid om hun passies na te jagen.

Mijn passie voor coaching is ontstaan uit mijn eigen ervaringen. Ronald, mijn beste vriend en nu echtgenoot, is altijd mijn rots geweest. Onze relatie leerde me het belang van balans en het prioriteren van degenen van wie we houden.

Deze reis leidde Ronald en mij naar de oprichting van de Heart Academy, waar we cursussen zoals de Courageous Confidence Course aanbieden. Daarnaast ben ik een facilitator van familieopstellingen, waarbij ik individuen help te helen en harmonie te vinden binnen hun familiedynamiek.

Ik ben hier om je te begeleiden naar de vervullende relaties die je verdient. Klaar om de sprong te wagen? Ga dan naar mijn website!

PS. Gebruik de kortingscode Family10 tijdens het afrekenen voor 10% korting op mijn aanbod!”

Els van Steijn en familieopstellingen

Misschien denk je nu: “Maar familieopstellingen komen toch van Els van Steijn?” En dat klopt gedeeltelijk, maar zij is niet de grondlegger van deze methode. Els van Steijn is een gerenommeerde Nederlandse auteur en coach, bekend van haar boek “De Fontein”. Ze heeft familieopstellingen populair gemaakt in Nederland en geeft cursussen en workshops over dit onderwerp. 

Haar werk heeft veel mensen geholpen om inzicht te krijgen in hun familiedynamieken en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Els van Steijn legt in haar werk sterk de nadruk op het vinden van je plek binnen je familiesysteem, wat essentieel is voor het herstellen van balans en harmonie in je leven. Toch is Els niet de enige die actief is in familieopstellingen. Carol Williams is een hele fijne coach die er ook enorm veel van af weet. En daarom raden wij haar aan!

Conclusie: Familieopstellingen onzin? Absoluut niet!

Familieopstellingen bieden een krachtige manier om inzicht te krijgen in je familiedynamieken en om persoonlijke problemen aan te pakken. Dankzij de online familieopstellingen cursus van Carol Williams kun je nu eenvoudig en effectief vanuit huis aan de slag gaan. Deze methode helpt je om verborgen patronen te onthullen, emotionele blokkades te doorbreken en persoonlijke groei en heling te vinden.

Bovendien liegen de familieopstellingen ervaringen er niet om. Deze methode werkt! Wil je meer weten of direct beginnen? Bezoek Carol Williams’ website en ontdek hoe haar programma jou kan helpen om je leven positief te transformeren. Familieopstellingen kunnen je snel naar genezing, succes en vreugde leiden – ontdek vandaag nog hoe!

PS. Gebruik de kortingscode Family10 tijdens het afrekenen voor 10% korting op Carol’s aanbod!

familieopstellingen

Meestgestelde vragen over familieopstellingen

Heb je nog vragen over familieopstellingen of wil je meer weten over Carol Williams? Hieronder staan de meest gestelde vragen op een rij. Neem ook gerust een kijkje op de website van Carol, want wij van Doelekkergezond kunnen je zeker aanraden om met haar te werken!

1. Waarom een online familieopstelling i.p.v. een fysieke sessie?

Online familieopstellingen bieden tal van voordelen, waaronder gemak en comfort. Je kunt deelnemen vanuit je eigen huis, wat vooral handig is voor mensen met drukke schema’s of beperkte mobiliteit. Het is beschikbaar voor iedereen, ongeacht waar je woont. Daardoor hoef je bijvoorbeeld niet specifiek te googelen op ‘familieopstelling Amsterdam’. Je betaalt bovendien geen reiskosten en betaalt vaak lagere kosten dan voor fysieke sessies. En je kunt de sessies vaak beter inplannen in je dagelijkse leven.

2. Hoe lang duurt een typische familieopstelling sessie?

De duur van een familieopstelling sessie kan variëren, maar gemiddeld duurt een sessie ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dit geeft voldoende tijd om de familiegeschiedenis te onderzoeken, de opstelling te doen en de inzichten te bespreken. Bij online sessies kan de tijd flexibel worden aangepast aan je behoeften en agenda. Een familieopstellingen cursus duurt uiteraard langer dan een enkele sessie, maar die kan je dan ook op je eigen tempo en op een moment naar keuze volgen.

3. Wat moet ik doen om me voor te bereiden op een familieopstelling?

Voorbereiding op een familieopstelling omvat meestal reflectie (nadenken over het specifieke probleem of de vraag die je wilt onderzoeken) en informatie verzamelen (verzamel basisinformatie over je familiegeschiedenis, inclusief belangrijke gebeurtenissen en relaties). Maar wat ook belangrijk is, is een open houding. Sta open voor nieuwe inzichten en wees bereid om diepgaande emotionele processen te ervaren.

Breng meer rust en inzicht in je leven, en boek vandaag nog een familieopstelling sessie met Carol Williams!

Leave a Reply