Skip to main content

Wanneer je goede voornemens hebt opgesteld, wil je ze natuurlijk wel waarmaken. Vaak gaan die voornemens over gezonder eten, meer bewegen of een paar kilo afvallen. Heb jij ook dat soort doelen gesteld? Dan is lifestyle coaching de oplossing. Aan de hand van de juiste tips en een geweldig voedingsschema ga je aan de slag met het behalen van je doelen. Het juiste voedingsschema, glutenvrije recepten en de juiste sporttips helpen je met gemak naar een nieuwe, fitte versie van jezelf. Lees maar mee!

glutenvrije recepten

Wat is een voedingsschema?

Een voedingsschema is een schema waar precies op staat wat je moet eten en wanneer je dat moet eten. Vaak is een voedingsadvies opgedeeld over meerdere maaltijden per dag, bijvoorbeeld 5 of 6. Wil je graag lifestyle coaching, maar heb je niet zo’n behoefte aan een online personal trainer? Dan kun je met een voedingsschema prima zelf aan de slag. Een voedingsschema wordt ook ingezet bij fanatieke sporters (denk aan wielrennen, voetballen of zwemmen), om het lichaam zo goed mogelijk klaar te stomen voor wedstrijden. Maar jij kunt er ook gewoon mee starten, zelfs als je nog nooit op een fitnessapparaat hebt gestaan. En blijkt uiteindelijk dat je niet ver genoeg komt met een voedingsschema alleen? Dan kun je Menuut extra begeleiding krijgen in de vorm van lifestyle coaching of een online personal trainer. Je hoeft het namelijk heus niet helemaal alleen te doen!

Voedingsschema voordelen: waarom zou je ervoor kiezen?

glutenvrije recepten

Een voedingsschema brengt verschillende voordelen met zich mee. Ik heb er een aantal opgesomd:

✅ Het is gemakkelijker om je doelen te behalen wanneer je een voedingsschema hebt. Zo weet je namelijk precies wat je moet eten en wanneer;

✅ Een voedingsschema vraagt je niet om creatief te zijn of zelf met ideeën voor een maaltijd te komen. Gemak dient de mens;

✅ Wanneer je je aan een voedingsschema houdt, zal je je doel bereiken. Dat geeft veel motivatie om ermee door te gaan en het serieus te nemen;

✅ De meeste voedingsschema’s zijn gezond en daardoor goed voor je lichaam en geest;

✅ Laat je je door de juiste persoon voorlichten, dan heb je heel veel aan het extra voedingsadvies dat je bij een voedingsschema krijgt;

✅ Een voedingsschema is slechts het begin. Je kunt nog veel meer doen voor je gezondheid wanneer je lifestyle coaching krijgt. Dan pak je echt alle vlakken aan en zal je je beter voelen dan ooit tevoren!

Een voedingsschema van Menuut: glutenvrije recepten en meer!

Bij Menuut begrijpen ze dat iedereen anders is en dat daardoor ook elk lichaam anders werkt. Een voedingsschema dat werkt voor jou, hoeft niet te werken voor een ander. Of een bepaald voedingsschema of voedingadvies werkt, hangt van verschillende dingen af. Wat zijn bijvoorbeeld je lengte, gewicht en lichaamsbouw? Hoe actief ben je? Heb je allergieën, een eetstoornis of een bepaalde beperking? Dit zijn belangrijke factoren voor een op maat gemaakt voedingsschema. Iets dat Menuut graag voor je maakt.

Bij Menuut hebben de voedingsexperts ruime ervaring met het opstellen van een voedingsschema waar mensen met een allergie ook van kunnen genieten. Glutenvrije recepten of koolhydraatarm eten? Geen enkel probleem. Van koolhydraatarme wraps tot lactosevrij ijs, bij Menuut weten ze precies welke voeding het best passend is bij jouw levensstijl. Wil je het voedingsschema aanpassen met recepten uit je koolhydraatarm kookboek? Helemaal goed, het gaat er namelijk om dat de voeding bij je past en dat je er van geniet. En dat kan ook met een koolhydraatarm gerecht of wanneer je glutenvrij lunchen gaat!

Bij Menuut heeft men ook jaren ervaring op het gebied van lifestyle coaching, en sportvoeding advies, maar ook op andere vlakken. Bovendien weet men daar hoe je een sportvoedingsschema maakt, maar ook een voedingsschema voor iemand die niet zo graag sport. Bovendien vindt de één een online personal trainer heel fijn, terwijl de ander hier helemaal geen behoefte aan heeft. Iedereen is anders en het is belangrijk dat er geluisterd wordt naar je wensen bij het maken van een plan.  

Dus zie je een schreeuwerige aanbieding met ‘snel afvallen dieet schema gratis’? Ga er dan maar van uit dat deze partij jou niet verder kan helpen. Een gedegen voedingsschema afvallen vraagt echt even wat meer informatie en inspanning. Net als een uitgebalanceerd voedingsschema spieropbouw realiseren, waarvoor je flink aan de bak moet.

Waarom voor een Menuut voedingsschema kiezen?

Menuut pakt elk voedingsschema met glutenvrije recepten serieus aan. Dit leidt tot een hogere weerstand, een gezond lichaam, meer energie, een verbeterde hersenfunctie én beter sportprestaties. Daar heb je je hele leven iets aan! Zie het voedingsschema daarom echt als voedingadvies of sportvoeding advies en niet als een dieet. Dat is het namelijk niet. Het is speciaal voor jou gemaakt en bevat veel variatie, waardoor het niet snel saai wordt. Bovendien kun je altijd extra hulp of uitleg krijgen van je online coach. Die online personal trainer kauwt overigens niet steeds alles voor. Je leert echt om zelf bewust te worden en na te denken over gezond eten en een gezonde levensstijl, maar je mag ondertussen wel alles vragen. Heb je bijvoorbeeld een vraag over Menuut voedingsschema of kom je ergens niet uit? Dan merk je dat je er nooit alleen voor staat. Je doet het echt samen. Tegelijkertijd bepaal jij lekker zelf op welke tijden je sport en welke voorkeuren je verder hebt, want je moet je er wel goed bij voelen.

glutenvrije recepten

Alles over Menuut coaching!

Wil je meer energie, minder klachten en een gezond gewicht? Dan ben je bij Menuut op de goede plek voor voedings- en leefstijladvies. Je krijgt namelijk praktische adviezen die je direct toepast in het dagelijkse leven. Hoewel je je richt op je doelen, ligt de basis bij het meten van de startsituatie en tussentijdse metingen. Zo weet je precies hoe je ervoor staat en kan je concrete resultaten behalen. Hoe dat in zijn werk gaat? Bij Menuut zijn er verschillende opties om jouw gezondheid een nieuwe start te geven.

Menuut XXL Fit Check

Bij Menuut start je altijd met de XXL Fit Check. Die bestaat uit een consult, uitgebreide intake, gezondheidscheck, bloedwaardentest, advies en een plan van aanpak. De vervolgstappen worden je dus meteen duidelijk en je kan zo snel mogelijk aan de slag. Met de XXL Fit Check krijg je:

– Inzicht in je algehele gezondheid;

– Helderheid over de oorzaken van fysieke klachten;

– Duidelijke doelstellingen voor je gezondheidswensen;

– Maximale focus op jouw verbeterpunten;

– Een concreet plan.

100 Dagen FIT Formule

Op zoek naar een aanpak voor blijvend resultaat? Dan is de 100 Dagen FIT Formule de beste stap die je neemt na de XXL Fit Check. Met 1-op-1 begeleiding en een stok achter de deur om echt 100 dagen lang de weekmenu’s te gebruiken, red jij jezelf na afloop van dit programma prima zelf. Het enige wat je hoeft te doen is volhouden tot je je doelen hebt bereikt!

glutenvrije recepten

– 5 gesprekken met je persoonlijke coach;

– Een leefstijlplan afgestemd op jouw gezondheidswensen;

– Regelmatig checken van je voortgang;

– 100 dagen toegang tot de heerlijkste weekmenu’s.

100 Dagen Next Level

Krijg je het zelf echt niet voor elkaar om je gezondheid te verbeteren? Of heb je zo’n lange weg te gaan, dat intensieve coaching onmisbaar is? Dan is het 100 Dagen Next Level programma de perfecte fit voor jou. Volledig op maat en regelmatige contactmomenten helpen jou door de moeilijkste momenten, zodat je na een jaar de beste versie van jezelf kan zijn. Wat je allemaal krijgt met het 100 Dagen Next Level programma?

– Wel 15 consults waarin je coach jou intensief begeleidt;

– Elke week contact over je voortgang;

– Een perfect passend leefstijlplan;

– Een heel jaar toegang tot de Menuut weekmenu’s;

– Next Level support via app, mail of telefoon.

Meest gestelde vragen over een Menuut voedingsschema

Wil je meer weten over het Menuut voedingsschema voordat je een beslissing maakt? Ik heb hier de meest gestelde vragen voor je verzameld

Kan ik van Menuut online coaching krijgen?

Ja, je kunt naast een voedingsschema ook een online personal coach of lifestyle coach in de arm nemen om je te helpen je doelen te bereiken. Dankzij online personal coaching blijft dit laagdrempelig en betaalbaar. Daardoor is het geschikt voor iedereen die zijn of haar gezondheidsdoelen wil behalen en daar hulp bij kan gebruiken. Bezoek de website van Menuut voor de actuele prijzen voor online coaching en voor een voedingsschema.

Hoe werkt Menuut?

Hoe Menuut precies werkt? Je ontvangt iedere week koolhydraatarme recepten voor 5 volledige dagen. Dat betekent dat je precies weet wat je gaat eten bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. Met de overzichtelijke boodschappenlijst haal je eenvoudig voor de hele week boodschappen. Met praktische recepten, inclusief helder stappenplan, leer je lekkere en gezonde maaltijden klaar te maken.

Wat voor weekmenu’s heeft Menuut?

Voordat je je vastlegt, wil je vast weten wat je van een Menuut voedingsschema kan verwachten. Een voorbeeldmenu van een dag is als volgt: een ontbijtsmoothie met spinazie, dan spinaziemuffins als lunch en tot slot een pokébowl met garnalen als avondeten. Klinkt goed toch? Als je toch eerst meer wil weten, kan je altijd een gratis adviesgesprek aanvragen. In een telefoongesprek van een kwartier krijgt een coach zicht op je beginsituatie, je gewenste einddoel en wordt duidelijk hoe Menuut je kan helpen je doelen te behalen. Zo heb je op vrijblijvende basis precies in beeld hoe jouw traject bij Menuut eruit zal zien.

Begin vandaag met afvallen met een op maat gemaakte voedingsschema van Menuut!

glutenvrije recepten

One Comment

Leave a Reply