Skip to main content

Dat je veel suiker eet is niet helemaal je eigen schuld. In veel voeding zitten nu eenmaal toegevoegde suikers, omdat suiker een goedkoop goedje is om volume en textuur aan eten en drinken toe te voegen. Wil je stoppen met suikers eten? Volg dan een suikervrij dieet schema en geef je lichaam een reset. Zo zal je afvallen, fitter worden én gezonder door het leven gaan. Lees maar mee!

Waarom eten we zoveel suiker?

suikervrij dieet

Veel voedselfabrikanten voegen suikers toe aan eten en drinken, omdat het textuur en smaak geeft. Het is namelijk lekker zoet. Het zorgt er ook voor dat eten en drinken langer houdbaar blijft. Suiker heeft verschillende functies in eten en drinken.

Denk hierbij aan suiker als zoetstof, smaakmaker, conserveermiddel, vulmiddel en kleurmiddel. Bovendien is het een goedkoop goedje, waardoor voedsel voor lage prijzen aangeboden kan worden in de supermarkt.

Bovendien geldt dat hoe meer suiker, hoe onaangenamer een voedingsmiddel voor bacteriën wordt en waardoor het dus langer houdbaar blijft.

De gevaren van te veel suiker eten

In principe is suiker op zich niet slecht voor je. Het is geen gif. Je hebt suiker zelfs nodig om te kunnen functioneren. Het helpt namelijk om te denken en te bewegen. Bovendien is het niet mogelijk om suiker helemaal uit je leven te verbannen, omdat het ook in gezonde voeding, zoals groenten en fruit zit.

Helemaal stoppen met suiker is dus niet mogelijk, maar ook niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk om te beseffen wat suiker in je lichaam kan aanrichten. Een te veel van suikers kan namelijk wel schadelijk zijn en kan resulteren in allerlei lichamelijke klachten:

  • Darmklachten: fructose kan zorgen voor diarree, een opgeblazen gevoel en winderigheid;
  • Overgewicht: een te veel aan suikers kan niet gebruikt worden door je lichaam en wordt dan als vet opgeslagen;
  • Vermoeidheid: na het eten van veel suiker krijg je een suikerdip en word je erg moe;
  • Hoofdpijn;
  • Rottende tanden: suiker is slecht voor je gebit en tandvlees, omdat bacteriën het omzetten in een bepaald zuur en dat tast je glazuur aan;
  • Een overbelaste alvleesklier;
  • Opstapeling van vet in de lever: je lever kan maar een bepaald deel fructose omzetten in energie Eet en drink je te veel suiker, dan wordt het overschot als vet opgeslagen. Op den duur kan dit leiden tot diabetes type 2.

Stoppen met suikers eten; hoe doe je dat?

Wanneer je merkt dat jij te veel suikers binnenkrijgt, is het verstandig om wat beter op te letten op de dingen die je eet en drinkt. Misschien is een suikervrij dieet niet per se voor jou weggelegd, maar wil je wel gezonder leven.

Dat is mogelijk! Je hoeft je hiervoor alleen bewust te worden van hoe de voedingsindustrie het aanpakt. Enkele tips voor een suikervrij dieet:

1. Kies voor onbewerkte en verse producten

Dit zijn producten die rechtstreeks uit de natuur komen, zoals groenten en fruit. Hier worden geen extra suikers aan toegevoegd om de smaak beter te maken.

2. Bereid je eten zelf

Jij weet zelf heel goed wat je wel of niet toevoegt aan een maaltijd. Daarom is dit nog altijd de meest ‘veilige’ manier om een suikervrij dieet aan te houden.

3. Leer etiketten lezen

Er zijn allerlei benamingen (schuilnamen) voor suiker. Zo zijn aroma, glucose, fructose, dextrose, fruitextract, fruitsuiker en galactose slechts enkele van de ruim 150 voorbeelden!

suikervrij dieet

Hoe kan IK stoppen met suiker eten?

Wil je nog een stapje verdergaan en écht beter voor je lichaam zorgen? Dan wordt het tijd om te stoppen met suikers eten. Of in elk geval zo min mogelijk suikers te eten. Dit kun je doen door middel van het 20 Dagen Suikervrij Dieet.

Hierdoor ontdek je hoe je in slechts 20 dagen tijd geen trek meer zal hebben in zoetigheid. Dat, terwijl je een hele kledingmaat verliest, zonder honger te lijden!

Alles over 20 Dagen Suikervrij

20 Dagen Suikervrij is een suikervrij dieet schema dat ontwikkeld is door Ria Kamelle. Zij is de auteur van het boek en is overgangsconsulente. Zij helpt honderden vrouwen om klachten rondom de overgang te verminderen. Buikvet is een veelvoorkomende klacht waarom vrouwen mee kampen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de hormoonhuishouding en overgewicht met elkaar te maken hebben en dat suikervrij dieet recepten je lichaam kunnen helpen om overtollige suikers af te voeren en een stabiele bloedsuikerspiegel te creëren. Is je bloedsuikerspiegel stabiel, dan zal je gewicht verliezen!

Stoppen met suiker = afvallen. Dat wil jij toch ook?

suikervrij dieet

Volg je een suikervrij dieet schema, dan wordt je lichaam niet alleen gezonder. Je zal door stoppen met suiker afvallen. En dat is waar veel mensen naar snakken. Nog meer dan naar suiker ;).

Het suikervrij dieet schema ‘20 Dagen Suikervrij’ legt je stap voor stap uit hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel kunt maken, waardoor je vet zal verliezen. Het bevat meer dan 50 recepten die je gemakkelijk en snel klaarmaakt en waardoor je minder zal snacken en snaaien.

Ook leer je verborgen suikers te gaan herkennen, etiketten te lezen en ontdek je hoe je elke dag een verzadigd gevoel behoudt, zodat je geen moeite hebt om dit programma te volgen. 20 Dagen Suikervrij is een 100% gluten- en zuivelvrij suikervrij dieet schema, geschikt voor het hele gezin.

Het suikervrij dieet schema bestellen

Wil je dit suikervrij dieet schema kopen? Dan krijg je daar een aantal handige digitale bonussen bij!

1. Handige gids t.w.v. €19

De waarheid over suiker & hoe je blijvend gewicht kunt verliezen na de suiker detox;

2. 10 suikervrije dranken t.w.v. €10

Eenvoudige recepten voor heerlijke, verfrissende drankjes zonder suiker.

3. 10 suikervrije lekkernijen t.w.v. €10

Lekkere desserts, koekjes, cakes en taarten voor het hele gezin.

4. Boodschappenlijstjes t.w.v. €10

Bespaar tijd in de supermarkt en besteed die tijd aan belangrijkere dingen! Dit digitale bestand neem je altijd en overal met je mee.

5. Facebook community toegang t.w.v. €19

Ontmoet gelijkgestemden, steun elkaar, deel tips en ervaringen met elkaar en blijf met elkaar in contact.

6. Motivatie e-mails en handige updates t.w.v. €19

Voor de rest van je leven updates en motiverende e-mails ontvangen, zodat je blijvend succes behaalt.

Probeer het suikervrij dieet schema 30 dagen lang zonder risico. Niet goed? Geld terug!

3 Comments

Leave a Reply