Skip to main content

Ben je verslaafd aan nicotine en wil je graag stoppen met roken? Heb je al meerdere pogingen gedaan, maar lijkt het je niet alleen te lukken? Dan wordt het tijd om stoppen met roken begeleiding te krijgen. Effectief en succesvol stoppen met roken dankzij een coach en een bewezen programma. Ben jij er klaar voor? Lees dan snel verder!

stoppen met roken programma

Verslaafd zijn aan nicotine: hoe komt dat?

We weten allemaal dat nicotine de verslavende stof is in sigaretten. Maar waarom is het zo verslavend? Dat komt doordat nicotine lijk top een stof die ook in ons lichaam voorkomt. Onze hersenen nemen nicotine daardoor gemakkelijk op en passen zich zelfs aan, om zoveel mogelijk nicotine binnen te krijgen. Op die manier raak je langzaamaan gewend aan nicotine en wil je er meer van. Daardoor krijg je trek in een sigaret.

Nicotine heeft slechts 7 seconden nodig om van je mond naar je hersenen te gaan. Die nicotine zoekt verbinding met receptoren in je hersenen, waardoor er een signaal wordt verstuurd naar het deel van je hersenen dat op beloning reageert. Dit zorgt ervoor dat dopamine wordt aangemaakt, waardoor je je goed voelt en een korte kick of roes ervaart. Toch is dit effect maar tijdelijk, waardoor het fijne gevoel ook snel wegebt. Het gevolg is dat je steeds opnieuw zin hebt in een sigaret en verslaafd raakt.

Sterker nog: hoe vaker je rookt, des te korter het effect duurt. Daardoor verandert nicotine de structuur van je hersenen. Je lichaam heeft uiteindelijk steeds meer nicotine nodig om datzelfde lekkere gevoel te krijgen. Daardoor ga je nog meer roken.

De nadelen van roken

Dat roken ongezond is, weten we. Maar welke nadelige gevolgen brengt het zoal met zich mee?

  • Je wordt sneller moe;
  • Je gaat hoesten;
  • Je krijgt geelbruine tanden en vingers;
  • Het stinkt;
  • Het kost veel geld (sigaretten worden steeds duurder gemaakt);
  • Je hebt een slechte invloed op kinderen (mentaal, maar ook op hun gezondheid);
  • Je raakt snel in paniek wanneer je merkt dat je niet voldoende sigaretten meer hebt.

Dit zijn slechts gevolgen op de korte termijn. Op de lange termijn heeft roken een negatieve invloed op de algehele gezondheid. Zo zullen het hart, de nieren en longen steeds zwakker worden, krijg je snel een grauwe huid met rimpels, wordt de bloedtoevoer naar de hersenen minder en kan impotentie optreden. Ook genezen wonden langzamer en heb je meer kans dat ze gaan ontsteken.

stoppen met roken programma

Help! Stoppen met roken lukt niet!

Ben je ervan overtuigd dat het tijd is om te stoppen met roken? Goed zo! Wanneer je stopt, zal je algehele gezondheid snel verbeteren, kun je meer genieten van het leven en zal je waarschijnlijk ook langer blijven leven. Het is net zo belangrijk als stoppen met suikers! Maar wat als het niet lukt? Wat als je niet zelfstandig kunt stoppen met roken? Dan wordt het tijd om hulp in te schakelen. Niet in de vorm van nicotinepleisters of het lezen van een zelfhulpboek, maar door stoppen met roken hulp in de vorm van een stoppen met roken programma!

Alles over het stoppen met roken programma

Het stoppen met roken programma NHC Rookvrij is een online programma dat ervoor zorgt dat je geen behoefte meer hebt aan roken. Het leert je om de knop om te zetten, zelfs wanneer je niet voldoende wilskracht ervaart. In plaats van je behoefte aan een sigaret te onderdrukken, leer je deze om te zetten en aan de kant te zetten.

Het NHC rookvrij programma is ontwikkeld door The New Health Company. Het doel is rokers te laten stoppen zonder frustratie, strijd of gewichtstoename. Dit doet zij door middel van een één op één Hypno2 methode.

Waarom een stoppen met roken coach?

stoppen met roken programma

Wanneer je niet zelfstandig kunt stoppen met roken, kost het je onnodig veel energie en tijd. Dat is helemaal niet nodig wanneer je een stoppen met roken coach in de arm neemt.

Dankzij stoppen met roken hulp kun jij ook van die nicotineverslaving afkomen. Het slagingspercentage van dit stoppen met roken programma is maar liefs 80%. Natuurlijk heb jij je slagingskans zelf in handen.

Het stoppen met roken programma bestaat uit drie eenvoudige stappen:

Neem een besluit

Besluit dat je ermee gaat stoppen en dat paniekgedachten verleden tijd zijn. Dit helpt je zelfvertrouwen te krijgen en door te zetten.

Verminder de trek in een sigaret

Zet je behoefte om te roken om in ontspannen zelfvertrouwen. Hier krijg je een eenvoudige, maar krachtige oefening voor.

Stop!

Na het programma druk jij je laatste sigaret uit en zal je geen behoefte meer hebben aan een nieuwe. Het is nu tijd voor een gezonder leven, zonder nicotineverslaving!

Stoppen met roken programma ervaringen

Mirjam is alvast enthousiast over de stoppen met roken begeleiding die zij kreeg: “Het heeft me gewoon veel meer gebracht dan alleen stoppen met roken. Ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn, maar ik ben gewoon al 3 weken rookvrij en voel me er prima bij.”

Anne Marie vertelt: “Ik was heel positief. Ik heb mijn sigaretje weggeschoten en nooit meer aangeraakt. Mijn tip is: sta ervoor open. Het is heel positief en je leert er veel van.”

Stoppen met roken: hulp gezocht!

Wil jij graag dit jaar nog stoppen met roken, er geen angstige gedachten meer over hebben en toch voorkomen dat je aankomt? Wil je stoppen vanuit je eigen, vertrouwde omgeving en echt klaar zijn met die sigaretten? Word trots op jezelf, inspireer de mensen om je heen en maak geen onnodige kosten meer aan sigaretten. Het is tijd voor verandering. Tijd om een niet-roker te worden!

Het NHC Rookvrij programma bestaat uit een community, stoppen met roken hulp wanneer jij dat nodig hebt en een stok achter de deur. Er wordt namelijk regelmatig gecontroleerd hoe het met je gaat en of je het nog volhoudt. Je houdt 6 maanden toegang tot het programma, waardoor je tijd zat hebt om met de stoppen met roken begeleiding aan de slag te gaan.

De gemiddelde tijd om verandering in je lichaam te laten ontstaan is drie weken. Begin nu met jouw stoppen met roken coach en zet de eerste stap naar een gezonder leven!

Leave a Reply