Sporten, gezond eten, genoeg slapen en elke dag een frisse neus halen: tegenwoordig doen we er allemaal zoveel mogelijk aan om gezond te leven. Lekker een ommetje maken in de buitenlucht doet wonderen voor je gezondheid. Bovendien: de hele dag binnen zitten is niet gezond. Zeker niet als je beseft hoe vervuild de lucht in huis eigenlijk is! En zo min mogelijk in je eigen huis verblijven is ook geen optie. Je wilt dat jouw woning een plek is waar je tot rust komt, waar je gezondheid niet aangetast wordt. Met een Philips luchtreiniger zorg je voor schone lucht in huis, zodat je een optimaal leefklimaat creëert voor een gezonde levensstijl. Lijkt jou dat wel wat? Lees dan mee!
Luchtvervuiling in huis: je ontkomt er niet aan
Dat de lucht in grote steden door uitlaatgassen en andere verontreinigende stoffen zwaar vervuild wordt, wisten we al. Een schokkende 1 op de 8 doden wereldwijd zijn het gevolg van ernstige luchtvervuiling. We vinden het daarom allemaal enorm belangrijk om hier iets aan te doen, zodat we buiten schone lucht inademen en zo lang mogelijk kunnen leven.
Binnenshuis wordt de luchtkwaliteit helaas nogal eens vergeten. Een luchtzuiveraar in huis klinkt in eerste instantie misschien als een overbodige luxe, maar dat is het zeker niet! Sterker nog: een luchtreiniger in huis is onmisbaar als je gezondheid je lief is. Sommige schadelijke stoffen zijn binnenshuis tot wel 5 keer schadelijker voor onze gezondheid dan in de buitenlucht. Nu begrijp je wel waarom schone lucht in huis op jouw prioriteitenlijstje zou moeten staan!
Waardoor ontstaat luchtverontreiniging binnenshuis?
De lucht in huis is vele malen ongezonder dan je misschien denkt. En het is lastig hieraan te ontkomen, omdat de vervuiling ontstaat door dagelijkse bezigheden. Denk aan koken, douchen, schoonmaken, stofzuigen, klussen, een haard stoken of kaarsen branden (en dan hebben we het nog niet eens over roken in huis!). Luchtvervuiling in huis kunnen we opdelen in drie verschillende typen: fijnstof, gassen en vluchtige organische stoffen.
Oorzaak 1: Fijnstof
Als je iets verbrandt, ontstaat er fijnstof. En we verbranden meer dan we denken in huis. Denk bijvoorbeeld aan koken op gas, een broodrooster of tosti-ijzer gebruiken of gezellig een kaarsje aansteken. Fijnstof kan na langdurig inademen zorgen voor ontstoken luchtwegen en verhoogt het risico op hart- en longaandoeningen.
Oorzaak 2: Gassen
Binnenshuis zitten er verschillende schadelijke gassen in de lucht. Die ontstaan door huishoudelijk apparatuur, maar ook door onszelf:
- Koolstofdioxide (CO2): de bekendste schadelijke stof die uitgestoten wordt door onder andere onze ademhaling. Een teveel aan CO2 in huis heeft een negatief effect op je energielevel en je concentratievermogen.
- Koolmonoxide (CO): een giftige (zelfs dodelijke) stof met een verstikkend effect die ontstaat door verbranding. Deze stof kan zorgen voor onder andere hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.
- Stikstofdioxide (NO2): net als fijnstof en koolmonoxide wordt stikstofdioxide uitgestoten bij verbranding. Een hoog NO2-level kan gevoelige luchtwegen veroorzaken, huisstofmijtallergie verergeren en de keel, neus en ogen irriteren.
Oorzaak 3: Vluchtige organische stoffen
In talloze materialen in je woning zitten ongezonde chemicaliën. Vluchtige organische stoffen verdampen bij kamertemperatuur, wat betekent dat je ze vervolgens inademt. Ben je aan het klussen in huis en ga je bijvoorbeeld met verf en terpentine aan de slag? Dan vormt dat een hoog risico. Ook sigarettenrook is een gevaarlijke factor. Mogelijke gevolgen van het inademen van deze stoffen zijn irritaties aan de ogen, neus en keel, misselijkheid en hoofdpijn. Veelvuldige blootstelling kan zelfs het centrale zenuwstelsel, de nieren en de lever aantasten.
Een gebrek aan schone lucht in huis kan zowel je fysieke als mentale gezondheid flink aantasten. Hoog tijd om hier iets aan te doen!
Het belang van schone lucht in huis
Het spreekt ondertussen voor zich dat schone lucht in huis een positief effect heeft op je gezondheid. Om de lucht thuis te zuiveren, biedt een luchtreiniger (ook wel luchtzuiveraar genoemd) de uitkomst. Met een Philips luchtreiniger geef je ongezonde, vervuilende stoffen in de lucht geen kans. Gezonde lucht is essentieel voor een lang en gezond leven.
Een luchtreiniger: essentieel bij allergie of astma
Ook bij diverse aandoeningen helpt schone lucht in huis enorm. Heb je bijvoorbeeld astma, dan zul je gauw merken dat een luchtzuiveraar de klachten flink doet afnemen. Maar kijk ook zeker eens naar een luchtreiniger bij allergie. Een goede luchtzuiveraar filtert pollen uit de lucht, wat helpt tegen hooikoortsklachten. Zo heb jij geen hooikoorts medicijnen meer nodig! Daarnaast zorgen het HEPA- en koolstoffilter ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van huisstofmijt, rook en fijnstof. Extra prettig dus, als je astma, COPD of een huisstofmijtallergie hebt.
Geavanceerde Philips luchtreiniger: essentieel voor in huis!
Er zijn al vele luchtreinigers op de markt gekomen die bijdragen een goede gezondheid. Tegenwoordig zijn de meeste uitgerust met de modernste snufjes en geavanceerde technieken om de lucht in huis optimaal te reinigen. Met een handige app blijf je continu op de hoogte van de luchtkwaliteit in je woning en zie je precies hoe jouw luchtzuiveraar zijn werk doet. Maar de luchtzuiveraar die extra handig is? Dat is Philips! De Philips luchtreiniger voorziet ruimtes met slechts één druk op de knop van zuivere lucht, door onzichtbare allergenen, verontreinigende stoffen en virussen effectief te filteren.
Luchtreiniger in de slaapkamer gebruiken? Dat kan!
Een perfecte plek om een luchtreiniger te plaatsen is je slaapkamer. Het klinkt wellicht als een utopisch beeld: een betere nachtrust, overdag meer energie en geen vervelende klachten die je slaap verstoren. Een verstopte neus en prikkelende ogen zijn vaak grote boosdoeners bij slaapproblemen. Zuivere lucht zorgt voor een verschil van dag en nacht als het gaat om je gezondheid. En juist daarom wil je een luchtreiniger in de slaapkamer hebben!
Voor een goede slaapomgeving en een optimale nachtrust wil je natuurlijk een luchtzuiveraar die niet alleen de lucht zuivert tijdens je slaap, maar die ook superstil is. Dankzij de handige slaapstand van de Philips luchtreinigers, zuiver je de lucht bijna volledig geruisloos. Zo kun je zorgeloos en ongestoord wegdromen. Bovendien heb je geen last van een oplichtend display: deze slimme luchtzuiveraar dimt het licht, zodat het lekker donker blijft in je slaapkamer.
Een luchtreiniger tegen rooklucht
Voor wie in huis rookt of in een woning leeft waar in gerookt is, is het behoud van een goede luchtkwaliteit misschien nog wel belangrijker. Een goede luchtreiniger gaat rooklucht effectief tegen. De Philips luchtreiniger wordt ook wel dé luchtreiniger voor rokers genoemd, omdat hij tot wel 99,9% van alle virussen en aerosolen uit de lucht verwijdert. Zo geniet je niet alleen weer van een fris en schoon ruikend huis, maar help je je gezondheid ook een handje! Laten we wel eerlijk zijn: stoppen met roken (binnen) zou natuurlijk nog beter zijn!
Creëer de juiste luchtvochtigheid in je woning
Ervaar je ook wel eens door droge lucht in huis klachten? Een verkeerde luchtvochtigheid kan zorgen voor vervelende kwalen en ongemakken. Denk bijvoorbeeld aan:
- Droge of geïrriteerde ogen
- Gesprongen lippen
- Droge, jeukende huid
- Ademhalingsproblemen
- Hoofdpijn
- Verstopte neus
- Hoesten en niezen (en daarmee een hogere kans op de verspreiding van virussen)
Droge lucht in huis kan ontstaan door slechte isolatie tegen kou, maar ook door de verwarming aan te zetten. Een muffe lucht in huis daarentegen, kan juist een teken zijn van een te hoge luchtvochtigheid en slechte ventilatie. Ook koken, douchen, schoonmaken en wassen zorgen voor te veel vocht.
Welke luchtvochtigheid in huis is gezond?
Maar wat is dan de ideale luchtvochtigheid in huis? En nog belangrijker: hoe zorg je daarvoor? Het beste is om de luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60% te houden. Dat kan met een luchtbevochtiger, maar een luchtzuiveraar draagt hier ook enorm aan bij. Je stelt het apparaat namelijk eenvoudig in op de gewenste luchtvochtigheid van de ruimte. Zo kun je de lucht in huis effectief zuiveren en weet je zeker dat jouw woning een gezonde en veilige omgeving is voor iedereen!
Meest gestelde vragen over Philips luchtreinigers
Wil je meer weten over de voordelen en toepassingen van de Philips luchtreinigers? Lees hieronder de meest gestelde vragen over deze luchtzuiveraars.
Een luchtreiniger draagt aanzienlijk bij aan de luchtkwaliteit in huis en daarmee is het apparaat zeer bevorderlijk voor je gezondheid. Je elimineert er schadelijke stoffen zoals fijnstof, stikstofdioxide, pollen, bacteriën en virussen mee. Dit zorgt voor een aanzienlijk schonere lucht in je woning, waar iedereen in huis van profiteert.
Het is vooral belangrijk om te kijken waar je de luchtreiniger in huis wilt plaatsen en voor welk doel je hem aanschaft. Bij sommige allergieën en aandoeningen zijn specifieke filters essentieel. Kijk daarom goed naar de werking van de luchtzuiveraar. Let ook goed op de capaciteit en het geluidsniveau. Met de Philips luchtreiniger zit je wat dat betreft altijd goed. Hij is geschikt voor de meeste woonkamers en slaapkamers. Andere belangrijke factoren bij het kopen van een luchtzuiveraar zijn de kosten en ervaringen van anderen die het product gekocht hebben.
Veel mensen kiezen ervoor om een luchtreiniger in de slaapkamer te plaatsen, vanwege de grote voordelen die het biedt. Slapen in zuivere lucht zorgt voor een betere nachtrust en meer energie overdag. Een andere logische plek voor een luchtzuiveraar is de woonkamer. Hier wordt verreweg het meest geleefd en is een goede luchtkwaliteit dan ook essentieel. Maar in principe kun je de luchtreiniger gewoon plaatsen waar jij er het meeste profijt van hebt. De keuze is aan jou!