Skip to main content

Ben je bewust met een gezonde levensstijl bezig en heb je aandacht hebt voor de manier waarop je voedsel en verzorgingsproducten worden geproduceerd? Dan is een natuurvoedingswinkel echt de plek waar je de beste natuurlijke producten kan vinden. In dit artikel vertel ik je graag meer over zo’n winkel met natuurvoeding, omdat je hier echt alles kunt kopen wat je hartje begeert!

Wat koop je bij de natuurvoedingswinkel?

Bij de natuurvoedingswinkel kan je terecht voor al je reguliere boodschappen, maar dan de verantwoorde varianten ervan. Dat kan betekenen dat je de standaardmerken die je gebruikt, moet inruilen voor een biologische of ecologische versie van een ander merk.

Bedenk dan dat dit juist een positieve verandering is. Als je gewoonlijke merk niet in de natuurvoedingswinkel te vinden is, kan je er zeker van zijn dat het product onvoldoende biologische of ecologische ingrediënten bevat en dus eigenlijk niet heel gezond is!

Jammer genoeg hebben de meeste natuurvoedingswinkels een beperkt assortiment. Hierdoor kan je verleid worden om toch weer naar de supermarkt te gaan. Natuurvoedingswinkel Natura Plaza heeft echter een ruim aanbod van biologisch en ecologisch verantwoorde producten. Van natuurvoeding tot aromatherapie olie en kokosolie voor de huid. Natuurvoedingswinkel Natura Plaza heeft het allemaal en ik ben persoonlijk erg fan!

Wat is natuurvoeding?

natuurvoedingswinkel

Bij de natuurvoedingswinkel kan je uiteraard natuurvoeding kopen. Maar wat is dat eigenlijk, natuurvoeding? Bij natuurvoeding wordt uitgegaan van het principe dat voedsel bewust geproduceerd wordt, met aandacht voor mens, dier en milieu. Biologische landbouw en biologische veeteelt zijn dan ook de belangrijkste leveranciers van natuurvoedingsproducten.

Natuurvoeding wordt op een natuurlijke manier geproduceerd, waarbij landbouw vrij is van kunstmatige bestrijdingsmiddelen en veeteelt vrij is van kunstmatige groeihormonen en antibiotica. Wanneer het gaat om verzorgingsproducten, zoals kokosolie voor de huid, dienen vrijwel alle ingrediënten biologisch geproduceerd te zijn.

Waarom natuurvoeding gebruiken?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor natuurvoeding? De natuurvoedingswinkel heeft niet de meest eigentijdse uitstraling, maar dat is wel aan het veranderen. Toch kan dit ervoor zorgen dat je wel even een drempel over moet voor je gaat kiezen voor natuurvoeding. Het oog wil immers ook wat, toch?

De beste reden om natuurvoeding te kopen is om je bewuste en gezonde leefstijl te ondersteunen. Je kijkt dan deels naar wat de beste voeding en verzorging zijn voor jouw lichaam. Daarnaast houd je rekening met anderen door te kiezen voor producten die het milieu sparen en onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd worden.

Verschillende soorten natuurvoeding

Bij de natuurvoedingswinkel kan je verschillende soorten natuurvoeding en -verzorging kopen: van verse groenten tot shampoo en van lokaal gebrouwen bier tot natuurlijke thee. Ik licht de meest verkochte natuurvoeding graag toe: kokosolie voor de huid en natuurlijke thee.

Kokosolie voor de huid

Kokosolie voor de huid is een heerlijk natuurlijk product om de droge huid te verzorgen. Het is wel belangrijk om te weten wat de herkomst is van je kokosolie. Niemand wil natuurlijk huidverzorgingsproducten gebruiken die geproduceerd zijn onder slechte omstandigheden.

Met biologische kokosolie voor de huid weet je zeker dat je een olie gebruikt die vervaardigd is met respect voor mens, dier en milieu.

natuurvoedingswinkel

Kokosolie baby huidverzorging

Kokosolie is niet alleen geschikt om je eigen huid perzikzacht te krijgen. Dit is ook een veelgebruikte toepassing voor kokosolie: baby huidverzorging! Kokosolie is vrij van toevoegingen en voedt de huid op natuurlijke wijze.

Perfect voor de gevoelige babyhuid die snel reageert op parfums. Gebruik de kokosolie na het baden op de armen, benen en buik. Vermijd het gezichtje van je baby, omdat je kindje kan gaan wrijven en het dan in zijn of haar ogen kan komen.

Kokosolie tegen eczeem

Kokosolie tegen eczeem gebruiken? Ja, het kan! De extreem droge huid door eczeem heeft veel baat bij het aanbrengen van een laagje vet. Omdat de huid zo gevoelig is, wil je zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen die de huid verder kunnen irriteren. 100% natuurlijke kokosolie voor de huid is dan een uitkomst.

De natuurvoedingsadviseur over kokosolie voor de huid

natuurvoedingswinkel

De natuurvoedingsadviseur van Natura Plaza vertelt het volgende over kokosolie voor de huid. “Kokosolie voor de huid is niet alleen zacht van structuur en daardoor lekker voor de huid, maar heeft ook een antibacteriële werking.” Zij voegt hieraan toe dat koudgeperste extra virgin kokosolie van Natura Plaza uit biologische kokosnoten komt. Haar tip?

“Wrijf de olie warm tussen je handen, om hem zo goed mogelijk te verdelen over je huid. Gebruik het liever niet op je gezicht, want poriën kunnen er snel verstopt door raken.” Deze olie is ook heel geschikt voor ruwe, droge plekken op het lichaam, zoals de ellebogen en knieën. “Je hoeft slechts een weekje te smeren om al resultaat te zien!”

Natuurlijke thee

Natuurlijke thee wordt geteeld op biologische wijze, zodat de werkzame stoffen niet gehinderd worden door resten van verdelgingsmiddelen. Biologische thee, zoals bijvoorbeeld Matcha, zit vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen. Omdat het ook cafeïne bevat is deze natuurlijke thee de ideale vervanger van je dagelijkse kop koffie.

Het verschil tussen natuurlijke thee en standaardmerken

Niet-biologische theeën bieden niet de garantie dat ze onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd zijn. Ook zijn vaak verdelgingsmiddelen ingezet op de theevelden. Natuurlijke thee is biologisch geteeld met zorg voor mens en natuur. Veel beter, dus!

Waar natuurvoeding kopen?

Wil je natuurvoeding kopen, dan zoek je een natuurvoedingswinkel met een groot aanbod aan voedingsmiddelen en een ruime keuze in verzorgingsproducten. Natuurvoeding online kopen doe je wat mij betreft dan ook het slimst bij Natura Plaza.

Je vindt daar alles: van superfoods tot supplementen, met wel 2000 biologische producten op voorraad. Daarbij is er het extra gemak van online bestellen, waarbij je je producten de volgende dag al in huis hebt!

Natuurvoedingswinkel korting

Nu je meer weet over natuurvoeding en de voordelen van online natuurvoedingswinkel Nature Plaza, kan ik mij voorstellen dat je daar graag een bestelling wil plaatsen. Het liefst met korting natuurlijk! Als je op zoek bent naar natuurvoedingswinkel kortingsbonnen, dan raad ik je aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Natura Plaza. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste producten op het gebied van natuurvoeding én alle lopende aanbiedingen.

natuurvoedingswinkel