Skip to main content
happy with yoga academy

Mensen die zich ongelukkig voelen of veel stress ervaren, denken vaak dat dit normaal is. In plaats van de oorzaak aan te pakken, worden er medicijnen geslikt en tijdelijke oplossingen bedacht om je beter te kunnen voelen. Op de lange termijn schiet je daar echter weinig mee op. Daarom Daarom is het verstandig om met mindfulness van de Happy With Yoga Academy aan de slag te gaan.

Ongeveer een derde van de mensen in de WAO ervaart psychische klachten door stress op het werk en zo’n 10 procent van werkend Nederland heeft symptomen die wijzen op een burn-out. Bovendien zegt maar liefst 60 procent stress te hebben op het werk, wat meer is dan in de rest van Europa. Ervaar je een te lange tijd te veel stress, dan staat je lichaam altijd op actief. Dit betekent dat het niet voldoende rust krijgt en daardoor niet goed kan herstellen. Continu stress ervaren is daarom schadelijk voor je lichaam en kan ervoor zorgen dat je minder goed gaat functioneren.

Wist je trouwens dat je lichaam geen onderscheid maakt tussen stress over dingen die echt levensbedreigend zijn en stress over gedachten waar je jezelf mee overlaadt? Het gevolg is dat je lichaam – in plaats van zich te richten op de spijsvertering of het immuunsysteem – alle energie richt op het alert zijn en actief blijven. Door Mindfulness te beoefenen, bijvoorbeeld bij de Happy With Yoga Academy, kun je je lichaam weer tot rust brengen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een goede manier om je lichaam te ontspannen en het de kans te geven om te herstellen. Het is het vermogen om aandachtig te leven en je te richten op het Nu. Je bent daarbij bewust aanwezig bij de dingen die je doet en de situaties die je meemaakt en je probeert niet te oordelen of vooroordelen te hebben. Hierdoor word je je meer bewust van jezelf en de wereld om je heen en kun je er meer van genieten. Je krijgt meer grip op je leven en je gaat minder stress, spanning en burn-out verschijnselen ervaren. Het zal bovendien tot nieuwe ideeën en inzichten leiden, waardoor je jezelf blijft ontwikkelen als persoon.

Het is zelfs bewezen dat mindfulness helpt om minder snel geïrriteerd te raken, minder te piekeren en om meer liefdevolle relaties te hebben. Zowel met de mensen om je heen als met jezelf. Mindfulness is overigens helemaal niet zweverig. Het is simpelweg een verzameling van goed doordachte technieken en oefeningen die je helpen om te gaan met de drukte in de wereld.

Voordelen van mindfulness

Mindfulness kent nog veel meer voordelen. Deze zijn bovendien wetenschappelijk bewezen, waardoor er steeds meer aandacht voor komt en er meer vertrouwen in deze beoefening ontstaat. Enkele voordelen van mindfulness zijn:

 • Een betere nachtrust;
 • Een betere focus en concentratie;
 • Meer creativiteit;
 • Beter beslissingen kunnen nemen;
 • Emotioneel beter in balans zijn;
 • Je gelukkiger voelen;
 • Meer controle hebben over je autonome zenuwstelsel.

Met mindfulness merk je snel een verschil in hoe je in het leven staat. Dat komt doordat je veel meer stilstaat bij je dagelijkse patronen en hoe je je daarbij voelt. Door met meer aandacht naar je fysieke en emotionele reacties te kijken, zal je meer inzicht krijgen in je relaties met andere mensen. Door bedachtzamer te reageren zal je minder snel geïrriteerd zijn en je meer kunnen inleven in een ander.

Je leert jezelf beter kennen dankzij mindfulness. Dit is de beste basis om veranderingen door te voeren in je leven, omdat je dan beter opmerkt waar je energie van krijgt en daar dus ook bewust voor kan kiezen. En meer energie willen we natuurlijk allemaal wel!

Wie is Rolf van Baalen?

Rolf van Baalen is de oprichter van de Happy With Yoga Academy en de ontwikkelaar van de Mindfulness cursus. Hij voelde zich een aantal jaar geleden ook niet fijn. Hij werd moe en met pijn wakker, had geen zin om iets te ondernemen, had weinig eetlust, veel maag- en hoofdpijn en sliep slecht. Eigenlijk zat hij tegen een depressie aan.

“Op zoek naar een oplossing voor mijn problemen en klachten, zonder dat ik mezelf vol wilde stoppen met pillen, kwam ik al snel bij Mindfulness en meditatie uit.”

Rolf leerde zijn gedachten te beschouwen als zijn beste vriend, in plaats van zijn grootste vijand en ontdekte hoe hij met een paar minuten mindfulness per dag al van gestrest naar kalm en gelukkig kon gaan.

De Mindfulness cursus van de Happy With Yoga Academy

Ga je aan de slag met Mindfulness voor het dagelijkse leven van de Happy With Yoga Academy? Dan zal je van bovenstaande voordelen genieten. Mindfulness is een levensstijl waar je echt profijt van hebt. Het is niet in één dag of week te realiseren, want het heeft oefening nodig.

Je vastgeroeste patronen en gewoontes moeten op de schop genomen worden en vervangen worden door goede varianten. Dat heeft tijd nodig, maar dat is het zeker waard! In deze cursus leer je onder andere:

 • Hoe je bewuster en beter ademt;
 • Hoe je zonder zorgen naar bed gaat;
 • Hoe je mindfulness oefeningen uitvoert;
 • Hoe je je negatieve gedachten kunt omdraaien naar positieve;
 • Hoe je meer kunt genieten van dit moment;
 • Hoe je je gelukkiger kunt voelen.

Dat klinkt heel positief allemaal, maar hoe werkt dat dan? Door mindfulness oefeningen te doen verander je letterlijk je denkpatroon. Uit onderzoek – waarbij mediterende monniken in een hersenscanner onderzocht werden – blijkt dat de hersenactiviteit tijdens meditatie sterk verandert. Bij de Mindfulness cursus van Happy With Yoga Academy train je je hersenen en kom je uit je automatische negatieve denkpatronen.

Over de Happy With Yoga Academy

De Happy With Yoga Academy is een online omgeving waar je op je eigen tempo cursussen volgt en leert over onderwerpen zoals mindfulness, yoga, meditatie enzovoort. De actieve online community en de betrokken yoga docenten maken het platform tot veel meer dan het uitvoeren van oefeningen voor een scherm. Zo zijn er live yoga events en yoga workshops om het online programma uit te breiden.

Rolf stelt met de Happy With Yoga Academy oefeningen en technieken beschikbaar om je dagelijkse ritme aan te passen. Op die manier kun je je leven gezonder, krachtiger en gelukkiger maken.

De sleutel daarbij is om de eeuwenoude yoga traditie op een praktische manier toe te passen op het dagelijkse leven. Een onderdeel van yoga is mindful bewegen en mediteren. Met de wekelijkse nieuwe video’s blijft de Happy With Yoga Academy altijd actueel en vernieuwend!

Mindfulness cursus van Happy With Yoga Academy bestellen

Je krijgt een waarde van €188,00, maar dat is niet de prijs die je betaalt! Voor slechts €47,00 kun je de Mindfulness cursus van Happy With Yoga Academy kopen, inclusief bonus en andere extra’s!

Bovendien geldt een niet-goed-geld-terug-garantie waarbij je binnen 30 dagen je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Waar bestaat de cursus uit?

De Mindfulness cursus bestaat uit:

 • Online e-mailcursus ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’ (t.w.v. €87,00)
 • Extra bonus: de minicursus ‘Mindfulness op het werk’ (t.w.v. €27,00)
 • Mindfulness video’s (t.w.v. €27,00)
 • Audiobestanden (t.w.v. €47,00)
happy with yoga academy

Meest gestelde vragen over Happy With Yoga Academy Mindfulness cursus

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de mindfulness cursus van Happy With Yoga Academy? Hier vind je de meest gestelde vragen bij elkaar, dus lees snel verder!

Voor wie is de Mindfulness cursus geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en hier verandering in willen aanbrengen. Wil je stap voor stap uitleg over hoe je verandering in je leven kunt bewerkstelligen en ben je het zat om je dagen vol gepieker, gestrest en negativiteit door te brengen?
Dan is de cursus bedoeld voor jou! Dankzij de Mindfulness cursus van Happy with Yoga Academy word jij de beste versie van jezelf.

Wat is de Happy With Yoga Academy?

De Happy With Yoga Academy is een aanvulling op de yogalessen in het dagelijks leven. Op dit digitale platform ontdek je nieuwe oefeningen, verfijn je je technieken en vind je een actieve yoga community. De Happy With Yoga Academy is echt veel meer dan alleen een online cursus!

Biedt de Happy With Yoga Academy alleen de mindfulness cursus aan?

De Happy With Yoga Academy biedt veel meer dan alleen mindfulness. Zeker, je kan starten met de mindfulness cursus. Daarnaast vind je op het platform challenges, e-books en verschillende yoga cursussen. Lees in de blog van de Happy With Yoga Academy alles over verschillende houdingen, maar ook over voeding en meditatie. Offline worden ook regelmatig events georganiseerd: van mindfulness voor bedrijven tot een Wim Hof methode workshop.

Wat heb ik nodig om de mindfulness cursus te volgen?

Om mindfulness te beoefenen heb je eigenlijk niets nodig, behalve jezelf en de tijd die je vrij maakt om aan jezelf te werken. Voor de online mindfulness cursus is een laptop of smartphone natuurlijk wel handig. Met de online video’s kan je aan de slag waar en wanneer je maar wilt!

happy with yoga academy

One Comment

Leave a Reply