Skip to main content

Op zoek naar yoga oefeningen voor yoga beginners? Heel verstandig! Yoga is heel goed voor het lichaam. Dat is dan ook de reden dat yoga voor beginners zo populair is. Steeds meer mensen willen ermee starten, om al die gezondheidsvoordelen zelf te ondervinden!

Omdat het voor sommigen van hen nogal een drempel is om naar een yogaschool te gaan, hebben Rolf en Melanie de beste oplossing bedacht: Practice Happy With Yoga! Hiermee maken zij yoga voor beginners thuis mogelijk! Lees hier alles over hun nieuwste platform, dat ook wel de Netflix van yoga genoemd wordt

yoga oefeningen

Waarom thuis yoga oefeningen uitoefenen en niet in een yogaschool?

Laten we beginnen bij het begin: waarom gaan sommige yogi’s naar een yogaschool om hun workout te doen? En waarom blijven andere mensen liever thuis? Yoga voor beginners thuis brengt een aantal voordelen met zich mee. We gaan je vertellen welke dat zijn:

✅ Thuis kijkt er niemand mee;

✅ Thuis kun je je eigen tempo aanhouden;

✅ Thuis is het makkelijker om terug te spoelen of oefeningen juist over te slaan;

✅ Thuis yoga oefeningen doen kost je veel minder geld;

✅ Je hoeft niet de deur uit, wat ook scheelt bij slecht weer.

Wanneer je je yoga oefeningen thuis doet, kan je dit in je schema opnemen op het moment dat dit jou het beste uitkomt. Als je niet een heel uur de tijd hebt, kies je bijvoorbeeld eenvoudig voor twee keer een kwartier. Zo kan je letterlijk en figuurlijk flexibel meebewegen. Dat verlaagt de drempel voor een work-out al enorm!

Yoga beginners, hier moeten jullie op letten!

Nu jij je aan het verdiepen bent in yoga voor beginners, wil je vast graag weten waar je zoal op moet letten bij yoga voor beginners thuis. Een goede voorbereiding is het halve werk en zal je helpen jouw yoga oefeningen beter uit te voeren.

Daarom is de eerste stap een yogales uitzoeken die bij jou past en geschikte, comfortabele sportkleding aantrekken. Houd een flesje water bij je tijdens de yoga oefeningen en zorg voor een yoga matje. Dat ligt een stuk comfortabeler dan de grond!

yoga oefeningen

In stap twee focus je op rustig stretchen en het kalmeren van de ademhaling. Laat het ondertussen idee los dat je heel lenig zou moeten zijn, want dat is niet zo. Alle yoga beginners vrezen dat zij de yoga oefeningen niet kunnen uitvoeren, maar dat is nergens voor nodig.

Stap drie draait om focussen op jezelf en genieten van het moment. Richt je helemaal op wat er met je lichaam gebeurt en weet dat je niet optimaal hoeft te presteren. Stel jezelf open voor termen zoals meditatie en mindfulness en ontdek wat het voor je kan betekenen.

Zelfs de mantra’s en geluiden die je gevraagd wordt om te maken, zijn de moeite waard. Weet ook dat je altijd mag stoppen als een yoga sessie je toch niet bevalt of als je veel weerstand in je lichaam voelt bij bepaalde yoga oefeningen. Daar hoef je je niet voor te schamen.

Elk lichaam is anders en het is vooral belangrijk dat je luistert naar wat het jouwe te vertellen heeft.

De Netflix van yoga: Practice Happy With Yoga!

Heb je weleens gehoord van de Happy With Yoga Academy? We schreven hier eerder een review over, want dit platform is ontzettend populair. Nu hebben de oprichters ervan een nieuw platform ontwikkelt, dat ook wel de Netflix van yoga genoemd wordt. Op Practice Happy With Yoga kunnen zowel beginners als gevorderden fijne yoga oefeningen en yoga sessies vinden.

Volg bijvoorbeeld een ‘yoga tegen stress’ cursus om diepe ontspanning te bereiken en stress te verminderen. Of heb je meer zin in een ‘Rise and Shine’ yoga sessie wanneer je je dag begint? Zo kan iedereen zijn of haar dag goed starten en word je voorzien van meer energie en focus of juist meer rust.

Yoga tegen stress

Door yoga oefeningen te doen neem je ten eerste de tijd om je te concentreren op je lichaam. Hoe voer je de yoga oefening uit, hoe voelt het in je lichaam en wat ervaar je als je het moeilijk volhoudt? Omdat je op deze manier stilstaat bij je ervaringen, komt je geest tot rust. Ook is yoga voor beginners een uitdaging in fysieke zin: je komt misschien houdingen tegen die je nooit eerder hebt aangenomen.

Begin met yoga oefeningen en je start direct met het verminderen van stress, simpelweg door je aandacht ergens anders op te richten. Je oefent in het ervaren van weerstand in je lichaam. Misschien heb je zelfs frustratie door een bepaalde houding die niet gaat zoals je wilt. Juist die kleine tegenslagen geven je inzichten om met stress uit het dagelijks leven om te gaan. Blijf je doorzetten in een ‘moeilijke’ yoga oefening? Geef je jezelf de ruimte om te ademen? Vraag je misschien meteen het uiterste van jezelf in plaats van je te richten op yoga voor beginners?

yoga oefeningen

Even intunen bij jezelf

Yoga is echt groter dan alleen yoga oefeningen op een mat. Tegelijkertijd is er tijdens de online yoga les niets anders belangrijk dan wat jij op dat moment aan het doen bent. Daarom is het helemaal fijn als je dat lekker thuis kunt doen in je eigen tijd en omgeving!

Yoga voor beginners ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar wat andere yoga beginners zeggen over het Practice Happy With Yoga platform?

Carine vertelt dat zij een abonnement op het platform heeft genomen en sindsdien elke dag op de mat staat. “Afhankelijk van de tijd die ik heb en hoe ik mij voel, kan ik hier altijd wel een yoga les ontdekken die past bij dat moment!”

Ook Annemie deelt haar yoga beginners review, na het volgen van haar eerste yin yoga les voor beginners. “Ik heb er heel ervan genoten, want het was precies wat ik nodig had! Mijn kinderen zaten rustig te spelen beneden, terwijl ik een moment voor mezelf nam. Na afloop voelde ik mij meer relaxed en het hielp mij om mijn hart te openen.”

Starten met dit yoga voor beginners thuis platform?

Wil je aan de slag met de yoga oefeningen op het Practice Happy With Yoga platform? Al vanaf €9,99 per maand krijg je toegang tot alle lessen en oefeningen, zowel op het gebied van yoga als meditatie.

Volg deze waar en wanneer het jou uitkomt, vanaf je smartphone, je tablet of laptop. Je kunt de oefeningen uitvoeren op elke plek waar internetverbinding aanwezig is. Jij bepaalt!

Meest gestelde vragen over yoga oefeningen voor yoga beginners

Misschien zijn nog niet alle vragen voor yoga beginners beantwoord. Geen zorgen, want hieronder vind je nog meer nuttige informatie!

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga oefeningen zijn heel nuttig, omdat ze onder andere zorgen voor meer flexibiliteit in het lichaam. Yoga verlengt de spieren en maakt deze soepeler. Je wordt er lichamelijk sterker van en tegelijkertijd leer je te ontspannen en een betere focus te ontwikkelen. Ook bevordert yoga de bloedcirculatie in het lichaam en leidt het tot meer energie, minder stress en minder pijn. Dankzij yoga leer je bovendien beter ademhalen, wat een gunstige invloed heeft op alle processen in het lichaam. Zoals je ziet bieden yoga oefeningen dus heel veel voordelen!

Kan iedereen yoga voor beginners volgen?

Yoga voor beginners is erop gericht om yoga oefeningen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen die er interesse in heeft. Dit betekent dat in principe iedereen mee kan doen. Heb je bepaalde gezondheidsproblemen of lichamelijke klachten, neem dan eerst contact op met een arts of specialist om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn goede yoga oefeningen?

De ene yoga oefening is niet beter dan de andere. Sterker nog: de beste yoga oefening is de oefening die je uitvoert! Het maakt niet uit voor welke houding je gaat, zolang je maar begint.
Het heeft geen zin om voor Instagrammable yoga oefeningen te kiezen die je slechts met veel moeite volhoudt. Bovendien zit je dan met je aandacht bij hoe het eruit ziet voor de buitenwereld. Dat is precies het tegenovergestelde van waar yoga om draait. Bij yoga voor beginners is het altijd belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, ook bij oefeningen die in eerste instantie eenvoudig lijken. En heb je een steuntje nodig in de vorm van een muur, stoel of kussentje? Geen probleem, zo is iedereen ooit gestart. Wees lief voor jezelf.

Hoe vaak moet ik yoga oefeningen doen?

Ideaal gezien zou je elke dag tijd moeten besteden aan yoga, om maximaal van de voordelen te kunnen genieten. Het gaat hier niet om uren per dag: ook 20 minuten yoga oefeningen doen biedt al voordelen. Waar het om gaat: dat ene uurtje per week dat je in de yogaschool doorbrengt, geeft je waarschijnlijk al een goed gevoel. Denk je eens in hoeveel beter je je voelt met minimaal drie keer per week een yoga les! Hoe vaker je met online yoga lessen aan de slag gaat, des te beter de yoga oefeningen je afgaan.

yoga oefeningen

3 Comments

Leave a Reply