Skip to main content

Een fit lichaam, elke dag bomvol energie zitten en nooit ziek zijn: dat willen we allemaal wel. Sporten is goed voor lichaam en geest, maar voor velen van ons is het lastig de draad op te pakken of van sporten een gewoonte te maken. In de afgelopen jaren is thuis sporten stukken populairder geworden. Vooral omdat de sportscholen een tijdje dicht waren en we daardoor gedwongen werden met creatieve oplossingen te komen. Maar volhouden is moeilijk! Een beetje hulp om je motivatie vast te houden is dan ook essentieel bij het thuis sporten.

Gelukkig zijn er steeds meer online programma’s om thuis krachttraining en cardio te doen, die je daarbij helpen. Bijvoorbeeld de bootcamp oefeningen van BAMS Bootycamp. Wil je ontdekken hoe je jouw doelen efficiënt bereikt met bootcamp voor thuis? Lees dan gauw verder!

Herken jij jezelf hierin?

Ik ben heel benieuwd of jij de volgende klachten bij jezelf herkent. De kans is dan groot dat jij je onnodig laat tegenhouden om te sporten!

Je hebt vaak last van vervelende pijntjes en weinig energie

thuis sporten

Word je ’s morgens niet uitgerust wakker en heb je gedurende dag een laag energielevel? Misschien los je het zelfs wel op met het drinken van energiedrankjes om de dag door te komen. We don’t judge – je bent absoluut niet de enige. Ook terugkerende pijntjes die je het gevoel geven dat je lichaam aan het aftakelen is, zijn voor veel vrouwen een herkenbare kwaal. De combinatie van die vervelende pijntjes en weinig energie, zorgt voor een vicieuze cirkel waar je maar moeilijk uitkomt.

De drempel om de sportschool te bezoeken ligt te hoog

Heb je een hekel aan de gym? Of heb je steeds weer het goede voornemen om te beginnen, maar komt het er vervolgens niet van? Uitstelgedrag is heel menselijk en kan een enorme belemmering zijn bij het sporten. Veel mensen vinden de sportschool nu eenmaal geen fijne plek en voelen zich niet op hun gemak tussen al die andere (fitte) mensen daar. Vervolgens komt er ook niets terecht van het thuis sporten. Zonde, want de sportschool is zeker niet de enige plek om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken!

Je sport al een tijdje, maar je ziet maar geen resultaat

Je ziet om je heen talloze mensen vooruitgang boeken met het sporten, maar bij jouzelf gaat er geen grammetje vanaf en zie je ook in de spiegel nog geen verschil. Of je maakte aan het begin grote sprongen, maar hebt nu voor je gevoel het plafond bereikt. Dat kan enorm demotiverend werken. “Wat heeft het ook eigenlijk voor zin?” zal je misschien denken.

Je zelfvertrouwen staat op een laag pitje

Voel je je ongemakkelijk in gezelschap of denk je dat mensen bij voorbaat al negatief over je denken? Niet alleen kan dit je tegenhouden om de sportschool te bezoeken, het heeft ook een enorme impact op je dagelijks leven. Doordat je geen voldoening haalt uit het sporten en je energie niet goed kwijt kunt, kunnen je gedachten op hol slaan en je onterecht een laag zelfvertrouwen geven. Zonde en totaal onnodig, want ook jij kunt effectief werken aan een fit lichaam en een gezond zelfbeeld!

Thuis sporten kan wél effectief zijn!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je niet blij bent met je lichaam. Maar wat als je nu thuis oefeningen zou kunnen doen die precies afgestemd zijn op jouw lichaam en doelen? Die je uitvoert waar en wanneer het jou uitkomt, met de juiste begeleiding om je lekker gemotiveerd te houden?

thuis sporten

De voordelen van thuis sporten

Thuis sporten is ideaal als je aan je conditie wilt werken, sterker wilt worden en een strakker lichaam wilt. En je hoeft er niet eens de deur voor uit. Er bestaan online heel veel programma’s om thuis krachttraining of cardio te doen, zónder dat je er duur materiaal voor hoeft aan te schaffen. Thuis trainen zonder gewichten met een schema? Bootcamp oefeningen in de woonkamer? Het is allemaal mogelijk. Je bespaart bovendien de kosten van een duur sportschoolabonnement én het scheelt je reistijd. Slecht weer is geen excuus meer om je workout over te slaan als je thuis sport!

Alle voordelen op een rij:

 • Je sport in je eigen, veilige omgeving;
 • Je betaalt je niet scheel aan een duur sportschoolabonnement en je hoeft je dan ook geen sponsor van de gym te voelen als je een training overslaat;
 • Je bespaart tijd doordat je niet naar de sportschool hoeft te reizen;
 • Je maakt weinig tot geen kosten aan materiaal;
 • Thuis sporten is minstens zo effectief als sporten in de sportschool. Doordat je veel bodyweight oefeningen doet, train je meerdere spiergroepen tegelijk;
 • Je kunt thuis allerlei oefeningen doen, denk aan krachttraining, cardio, yoga, gymnastiek of bijvoorbeeld bootcamp oefeningen.

Bootcamp oefeningen van BAMS Bootycamp

thuis sporten

Bootcamp is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Hoewel de trainingsvorm van origine buiten uitgevoerd wordt, werden we de afgelopen jaren nogal beperkt in het sporten in groepsvorm. En daar kwam het thuis sporten om de hoek kijken. Veel mensen missen thuis in hun eentje echter de begeleiding en dynamiek die juist zo fijn zijn bij bootcamp. Maar de revolutie van thuis sporten is er nu ook in de vorm van bootcamp oefeningen voor thuis! BAMS Bootycamp heeft alles wat je nodig hebt om je droomlichaam te bereiken.

Wat is bootcampen?

Meestal denken we bij bootcamp aan grote groepen mensen die buiten onder het geschal van een schreeuwende instructeur intens moeten afzien. Niet voor niets is deze trainingsmethode ontstaan in het Amerikaanse leger. Maar wat is bootcampen vandaag de dag dan?

Tegenwoordig bestaan er gelukkig een heleboel andere vormen van bootcamp voor beginners en gevorderden, die stukken laagdrempeliger zijn. Bijvoorbeeld bootcamp oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Zo wordt thuis sporten weer leuk en kun je vol plezier en energie aan een fit lichaam werken.

Waaruit bestaat een bootcamp training?

De meeste trainingen duren ongeveer een uur en bestaan uit de volgende onderdelen:

 1. Een warming-up met lichte oefeningen en dynamische stretch oefeningen;
 2. Een circuit met high intensity bootcamp oefeningen;
 3. Een cooling down met statische stretches, waarbij je hartslag terugkeert naar het normale niveau.

No excuses: bootcampen kan iedereen!

Of je nu een doorgewinterde fitgirl bent of een beginner zonder enige ervaring: iedereen kan de bootcamp oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. Bovendien heb je er geen materialen bij nodig. Daarom kun je overal bootcampen, ook thuis!

Bootcamp voor vrouwen

Wil je werken aan je beach body of een lekkere BBB-training volgen? Sterk worden, er fit uitzien en je zelfverzekerd voelen: je hoeft er echt niet voor naar de sportschool. Met bootcamp werk je gewoon lekker thuis aan je lichaam. Ook aan de drukke carrièretijgers en mama’s met een megadruk leven is gedacht bij BAMS Bootycamp: de ‘Short & Sweet’ bootcamp oefeningen voer je uit in slechts 30 minuten, terwijl je toch een indrukwekkende 300+ calorieën verbrandt!

Bootcamp voor ouderen

Of je nu piepjong bent of al een dagje ouder: bootcampen gaat jou lukken. Met de juiste begeleiding is bootcamp voor ouderen de perfecte sport om mobiel en fit te blijven. Dankzij professionele coaching kunnen ook senioren op een verantwoorde manier thuis sporten. Dat is nog eens gezond oud worden!

Begin vandaag nog met bootcamp oefeningen!

BAMS Bootycamp staat bekend als het leukste ‘bootcamp voor thuis platform’ voor vrouwen. Al honderden dames hebben de programma’s met groot succes gevolgd. Wil je ook weer vol trots in de spiegel kijken? Met de inspirerende bootcamp programma’s krijg je:

thuis sporten
 • De mogelijkheid om te sporten waar en wanneer jij dat wilt;
 • Meer dan 15 verschillende workouts en 100+ oefeningen met heldere instructies;
 • De garantie dat je tot wel 700 calorieën per training gaat verbranden;
 • Een inspirerende en supporting community met gelijkgestemde vrouwen;
 • Sportschema’s en heerlijke gezonde recepten;
 • De mogelijkheid om mee te doen aan leuke challenges (mét prijzen!);
 • Persoonlijke coaching die je écht helpt je doelen te behalen.

Kun je niet wachten om te beginnen? Kom dan lekker van die bank af en begin aan jouw persoonlijke sportavontuur. Met de bootcamp oefeningen van BAMS Bootycamp wordt thuis sporten een eitje!

Meest gestelde vragen over thuis sporten

Wil je meer weten over thuis sporten of zit je nog met een brandende vraag? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen, wellicht vind je daar het antwoord tussen!

1. Is thuis sporten effectief?

Thuis sporten kan net zo effectief zijn als (of zelfs effectiever zijn dan) sporten in de sportschool. Allereerst is thuis sporten laagdrempelig, omdat je direct kunt beginnen. Zo squeeze je snel even een workout in je drukke planning. Bovendien ben je als je thuis sport beperkt bent in het gebruik van materiaal – tenzij je thuis een heuse gym hebt gebouwd – en daardoor sneller aangewezen op oefeningen waarbij je met je lichaamsgewicht werkt. En dit zijn precies de oefeningen die je hele lichaam trainen. We noemen dit ook wel compound oefeningen.

2. Hoe kun je thuis fit blijven?

Thuis sporten is natuurlijk de meest voor de hand liggende en meest effectieve manier om aan je lichaam te werken. Maar het is zeker niet de enige manier die bijdraagt aan je conditie om fit te blijven. Ook door huishoudelijke klusjes en dagelijkse bezigheden verbrand je calorieën. Denk aan traplopen, stofzuigen, boodschappen tillen en zware spullen opruimen. Een goede thuis workout blijft natuurlijk de basis, maar alle beetjes helpen!

3. Wat is de beste oefening om af te vallen?

Er is niet één oefening die je kunt doen waarmee je gegarandeerd of direct afvalt. Het meest effectief zijn oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk aanpakken én die je hartslag omhoog brengen. Denk bijvoorbeeld aan bootcamp oefeningen zoals push-ups, squats, deadlifts, burpees, pull-ups, lunges en hip thrusters. Nog beter is het om deze oefeningen met elkaar te combineren in je training. Zo pak je al je spiergroepen aan en zie je in no time verschil op de weegschaal!

Voel je fitter, door thuis te sporten met BAMS Bootycamp!

Leave a Reply