Skip to main content
spijkermat

Als je op zoek bent naar alternatieve methoden voor pijnverlichting of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe trends op het gebied van wellness, dan heb je vast wel eens gehoord van de spijkermat. Misschien ken je hem als ‘shaktimat’ of heb je hem gezien in een social media advertentie, samen met de belofte van een betere slaap en minder stress. Maar werkt het echt? In deze volledige review onthul ik de waarheid achter de spijkermat, inclusief verschillende spijkermat ervaringen en onderzoek naar de claims van deze populaire mat. Lees maar mee!

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat, ook wel bekend als een acupressuurmat of shaktimat, is een mat met een groot aantal plastic spikes, die zijn ontworpen om druk uit te oefenen op de acupressuurpunten op het lichaam. Het idee is dat deze druk kan helpen bij het verlichten van pijn, spanning en stress én kan bijdragen aan een betere slaap en een algemeen gevoel van welzijn. Veel mensen gebruiken de spijkermat dan ook voor ontspanning na een lange dag werken of bijvoorbeeld na het sporten.

Is een spijkermat onzin?

Laten we direct beginnen met de vraag waar het eigenlijk om draait: is een spijkermat onzin? Er zijn nogal wat sceptici die de effectiviteit van de mat in twijfel trekken. Sommigen noemen het idee van een spijkermat zelfs onzin en geloven dat het slechts een marketinghype is. Hoewel er nog niet heel veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de spijkermat, zijn er al verschillende studies die aantonen dat een spijkermat zeer effectief kan zijn bij het verminderen van pijn en spanning. Het is dan ook zeker aan te raden hem eens te proberen als ontspanningsoefening en alternatieve vorm van pijnverlichting.

De voordelen van een spijkermat

De spijkermat kan er misschien wat intimiderend uitzien met zijn honderden plastic spikes, maar het idee achter de mat is eigenlijk vrij simpel. Door de druk die de spikes uitoefenen op de acupressuurpunten op het lichaam, komen endorfines en oxytocine vrij. Deze hormonen werken als natuurlijke pijnstillers en zorgen voor een gevoel van ontspanning en welzijn.

spijkermat

✅ Vermindering van pijn en spanning: de mat kan helpen om pijn en spanning in het lichaam te verminderen door druk uit te oefenen op de acupressuurpunten;

✅ Betere slaap: door de ontspannende werking van de spijkermat kan het gebruik ervan helpen om beter te slapen;

✅ Verhoging van de bloedcirculatie: de druk van de spikes kan helpen om je bloedcirculatie te verbeteren, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingsstoffen beter worden opgenomen;

✅ Verlichting van stress en angst: het gebruik van de spijkermat kan het stressniveau in het lichaam verlagen, wat kan helpen om gevoelens van angst en spanning te verminderen;

✅ Meer energie: het gebruik van een spijkermat kan een boost geven aan je energieniveau en je helpen om vermoeidheid te verminderen.

Betere nachtrust: spijkermat voor het slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn. Helaas hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen of door te slapen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, pijn en spanning in het lichaam. Door de acupressuurpunten op het lichaam te stimuleren, kan de spijkermat helpen bij het verminderen van pijn en spanning en het bevorderen van ontspanning en rust. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap en slaap je dieper. En hoe beter je slaapkwaliteit, hoe beter je je overdag zal voelen.

Spijkermat bij fibromyalgie

Voor mensen die leven met fibromyalgie, kan de spijkermat een waardevolle aanvulling zijn op de pijnbestrijding. Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van pijnlijke spieren en bindweefsels. De mat kan helpen de spieren te ontspannen en pijn te verlichten, waardoor je je dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren. Uiteraard is het altijd raadzaam om met een arts te overleggen voordat je de spijkermat bij fibromyalgie gebruikt, zodat je zeker weet dat hij geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Een spijkermat voor je voeten

Heb je wel eens gedacht aan het gebruik van een spijkermat voor je voeten? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het uitvoeren van druk op verschillende zones onder de voeten kan wonderen doen voor het hele lichaam. Dit idee is gebaseerd op eeuwenoude Oosterse tradities van voetreflexmassage en acupressuur. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten onder je voeten, verlicht de spijkermat pijn en spanning. En dat is precies waar de Oosterse geneeskunde al duizenden jaren gebruik van maakt.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen de voordelen van de spijkermat voor hun voeten ontdekken. Naast het verlichten van voetklachten, kan een spijkermat onder je voeten een positief effect hebben op je bloedcirculatie. Probeer het dus zeker eens uit en ervaar de kracht van deze eeuwenoude techniek.

spijkermat

Doet een spijkermat pijn?

In het begin kan het gebruik van een spijkermat wat ongemakkelijk aanvoelen, vooral als je gevoelig bent voor druk en pijn. Het is belangrijk om langzaam te beginnen, met kortere sessies en geleidelijk aan de tijd op de mat te verhogen. Naarmate je gewend raakt aan de spijkermat, zal de druk minder ongemakkelijk aanvoelen en kun je er meer van genieten.

Als je nog steeds bezorgd bent over de pijn, kun je altijd een dunne doek of T-shirt tussen jouw lichaam en de mat leggen om de druk te verminderen. Bovendien zijn er spijkermatten verkrijgbaar met verschillende maten en dichtheden van spikes, waardoor je eventueel kunt kiezen voor een zachtere variant. Uiteindelijk zal het gebruik van een spijkermat juist helpen om pijn te verlichten en ontspanning te bieden.

Spijkermat kopen: kies voor kwaliteit

Je kunt spijkermatten kopen bij veel wellness winkels en online retailers. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, variërend in grootte, aantal spikes, accessoires en prijs. Een van de populairste merken is BrellaVio.

BrellaVio spijkermat set met spijkermat kussen

BrellaVio biedt een ruime selectie van hoogwaardige spijkermatten aan, gemaakt van duurzame materialen en ontworpen met jouw comfort in gedachten. De Brellavio spijkermatten hebben een perfecte verdeling van spikes, waardoor je geniet van optimale druk en ontspanning. Om je gebruiksgemak te vergroten en veelzijdig te profiteren van je spijkermat, kun je bovendien kiezen voor de complete acupressuur mat inclusief spijkermat kussen. Met een BrellaVio spijkermat ben je verzekerd van kwaliteit en een optimale ervaring.

neck massage

BrellaVio spijkermat ervaringen

Veel mensen hebben positieve ervaringen met de BrellaVio spijkermat en melden verlichting van pijn en spanning en een betere slaap. Sommige mensen vinden de mat in eerste instantie nog wat ongemakkelijk om op te liggen. Het kan even wennen zijn, maar daar krijg je daarna veel voor terug als je de spijkermat reviews mag geloven. Gebruikers merken op dat zij sneller in slaap vallen en dieper slapen. Ook bij stijve en pijnlijke spieren wordt de spijkermat erg gewaardeerd. De mat wordt geprezen als een intense massage voor je lichaam, zonder dat je de deur uit hoeft of een afspraak bij de masseur hoeft te maken.

Ook bij yogaliefhebbers is de spijkermat populair

Voor wie graag liggend mediteert, is de spijkermat ook zeker aan te raden. Yogi’s over de hele wereld zijn dol op de spijkermat vanwege de vele voordelen. Het gebruik van een spijkermat voor of na yoga, helpt bij het verlichten van spierspanning en het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit zorgt op zijn beurt voor betere flexibiliteit tijdens de yoga oefeningen. Daarnaast kan het liggen op een spijkermat helpen bij mediteren en het ontspannen van de geest, waardoor het een geweldige toevoeging aan je yoga sequences is.

Ervaar zelf de voordelen!

Een spijkermat kan een waardevolle aanwinst zijn voor je dagelijkse welzijnsroutine, waardoor je je fitter en meer ontspannen voelt. Hoewel er nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig is, spreken de positieve spijkermat ervaringen van gebruikers boekdelen. Het is dan ook zeker de moeite waard om het zelf uit te proberen. Met BrellaVio’s hoogwaardige acupressuur set profiteer je van alle voordelen voor je lichaam en geest.

Ben jij al overtuigd van de vele voordelen die een spijkermat kan bieden voor je gezondheid en welzijn? Gun jezelf een betere nachtrust, ontspanning en verlichting van pijn en stress met de BrellaVio spijkermat set. Bestel hem vandaag nog en ervaar het zelf!

Meest gestelde vragen over spijkermatten

Heb jij de spijkermat al in je winkelmandje gedaan? Of heb je eerst nog een vraag voor je er één wilt aanschaffen? Hieronder lees je het antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen over spijkermatten.

1. Wat doet een spijkermat met je lichaam?

Een spijkermat biedt verschillende voordelen voor je lichaam. Deze mat kan helpen om spanningen, stress en pijn te verminderen en kan bijdragen aan een betere nachtrust. Door regelmatig gebruik te maken van een spijkermat, kun je je algehele gevoel van welzijn verbeteren.

2. Is de spijkermat veilig?

Ja, een spijkermat is over het algemeen veilig in gebruik. Het is altijd belangrijk om de instructies te volgen en de mat niet te lang te gebruiken als je gevoelig bent voor pijn. Luister goed naar je lichaam en bouw je spijkermat sessies langzaam op voor het beste resultaat. In het geval van zwangerschap, ziekten en/of medicijngebruik moet je eerst met een arts overleggen.

3. Wat is het verschil tussen de traditionele spijkermat en een spijkermat kussen?

Het verschil tussen de traditionele spijkermat en een spijkermat kussen is dat een traditionele spijkermat is ontworpen om op te liggen of zitten. En een spijkermat kussen is ontworpen om druk en ondersteuning in de nek te bieden. Een combinatie van de twee is de perfecte manier om je lichaam te ontspannen en pijn te verminderen.

Bestel nu de spijkermat en ervaar zelf de voordelen ervan!

One Comment

 • Martijn Meeuwis schreef:

  Hallo Ana,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de BrellaVio spijkermat. Als oprichter van jouwpersoonlijkegroei.nl behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare uitdagingen, zoals stress en slaapproblemen. Ik ben het eens met je punten over de therapeutische voordelen van de spijkermat en wil graag toevoegen dat bewustzijn van lichaamssignalen essentieel is voor holistisch welzijn.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Martijn Meeuwis

Leave a Reply