Skip to main content

Wil jij Manuka honing kopen? Dit gouden goedje is van hoge kwaliteit. Maar wat is Manuka honey precies en is honing gezond als je het in deze variant koopt? Dat is wat ik je in dit artikel ga vertellen. Ook review ik de Manuka Honey Holland and Barret, want bij deze gezondheidswinkel is de honing o.a. te koop. Laten we snel beginnen, want ik heb er genoeg over te vertellen. En ik weet zeker dat je dit interessant zal vinden!

Wat is Manuka honey?

Manuka honey – ook wel Manukahoning in het Nederlands – is erg populair geworden in de afgelopen jaren. Steeds meer mensen ontdekken wat deze honingsoort voor hen kan betekenen. Manuka honey is afkomstig van bijen die de Manuka struik in Nieuw-Zeeland bezoeken. Zij ontwikkelen zo honing die een unieke smaak en werking heeft. Daarom wordt het vaak door eten (smoothies, yoghurt, etc.) gedaan, maar bijvoorbeeld ook door zelfgemaakte smeersels voor huid en haren gemengd.

Je kunt Manuka honey kopen in verschillende soorten – of beter gezegd: met verschillende MGO-waarden. Hoe meer MGO er in de Manuka honey zit, hoe effectiever de honing zal zijn. Dus is honing gezond? Wel als je voor Manuka honey kiest.

manuka honey

Voordelen van Manuka honey

Wat is er dan zoal zo interessant aan Manuka honey? Dat leg ik graag uit.

✅ Het heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor bijvoorbeeld wondinfecties en huidproblemen behandeld kunnen worden;

✅ Wonden genezen sneller vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen van Manuka honey;

✅ Het is goed voor maag en darmen en helpt o.a. bij PDS, maagzweren en andere maagklachten;

✅ Het ondersteunt je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt;

✅ Je algemene gezondheid wordt er beter door;

✅ Helpt ook tegen tandplak, een slechte adem en/of aandoeningen aan het tandvlees;

✅ Werkt verzachtend in het geval van keelpijn of een keelontsteking.

Is honing gezond of niet?

Dus laten we even concluderen: is honing gezond of niet? Hoe gezond is honing nu eigenlijk echt? We kunnen in elk geval stellen dat van alle honingsoorten Manuka honey een topper is en dat pure honing zoals deze veel voordelen biedt. Toch is en blijft honing een zoetmaker. Het is dus niet de bedoeling dat je het overmatig gebruikt. Is het je doel om een vervanger voor suiker te vinden, omdat je een suikervrij dieet schema volgt? Dan kan Manuka honey of een andere pure honingsoort hierbij goed van pas komen.

Waar is honing goed voor?

Honing heeft verschillende voordelen, zowel qua smaak als op het gebied van gezondheid. Maar waar is honing goed voor? Voordat ik dat uitleg, is het belangrijk dat je pure honing kiest, als je van onderstaande voordelen wilt profiteren. Manuka honey is daar dus een goed voorbeeld van, maar zoals je hieronder kunt zien heeft pure honing in het algemeen nog meer interessante functies.

manuka honey

✅ Honing is een natuurlijke zoetstof;

✅ Het is een goede bron van koolhydraten, waaronder fructose en glucose;

✅ Het bevat kleine hoeveelheden vitamines en mineralen;

✅ Honing kan snel energie leveren als je dat nodig hebt;

✅ Het is een natuurlijk alternatief voor bewerkte suikers of ongezonde energie drankjes;

✅ Het verzacht de keel wanneer je veel hoest en/of keelpijn hebt;

✅ Er zitten antioxidanten in honing die schadelijke, vrije radicalen in het lichaam aanpakken;

✅ Dankzij die antioxidanten in honing word je ook minder snel ziek;

✅ Honing heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het genezen van wonden;

✅ Het helpt bijvoorbeeld ook bij het behandelen van huidinfecties;

✅ Het kan helpen bij het hydrateren en verzachten van de huid, vooral bij droge of geïrriteerde plekken.

Feit of fabel: Manuka honing is gevaarlijk

Wil je Manuka honing kopen, maar twijfel je over de veiligheid ervan? Hoe hoger de MGO-waarde, hoe effectiever de honing en hoe beter de kwaliteit is. Ook de Unieke Manuka Factor (UMF) is een bepalende score voor de kwaliteit van de honing. Is die score geverifieerd, dan zit je goed.

Toch kan Manuka honey ook onveilig zijn voor mensen die allergisch zijn voor bijenproducten. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Wil je Manuka honey als onderdeel van een behandeling gebruiken? Raadpleeg dan eerst een gezondheidsprofessional om informatie en advies in te winnen.

Manuka Honey Holland and Barret kopen?

Als je dan Manuka honing kopen gaat, dan is mijn advies om Manuka Honey van Holland and Barret te kiezen! In deze (online) gezondheidswinkel kun je verschillende Manuka honey producten kopen, in allerlei soorten. Vanaf 40 MGO tot maar liefst 1000 MGO – en zoals je inmiddels weet, staat een hogere MGO-waarde gelijk aan een hogere kwaliteit.

Het fijne aan het assortiment Manuka Honey Holland and Barret, is dat je dus zelf kunt kiezen hoeveel MGO je wilt en wat je aan de Monuka honey wilt uitgeven. Hoe meer MGO, des te hoger de prijs. Maar je kunt bij Holland & Barret regelmatig leuke kortingen scoren, waardoor je lang niet de hoofdprijs voor deze honing hoeft te betalen!

Wat kost Manuka honey gemiddeld?

Zoals ik al even aanstipte, kun je Manuka honey in verschillende prijsklassen kopen bij Holland and Barret. Kies je voor een lage MGO-waarde, dan geef je gemiddeld zo’n €20-€30 uit aan deze honing. Is er een actie, dan hoef je soms maar de helft van die bedragen neer te tellen, dus dat scheelt natuurlijk al enorm.

manuka honey

Wil je de hoogste MGO-waarde van 1.000? Dan liggen de kosten rond de €150-180 per product. Het is in dat geval zeker interessant om Manuka honey korting in de gaten te houden, omdat het soms wel de helft van de prijs kan schelen als er een aanbieding is. Daar tussen die prijzen in is overigens ook nog van alles mogelijk, waardoor er voor elk budget wel een geschikt Manuka honey supplement beschikbaar is in deze online gezondheidswinkel. Wel zo eerlijk!

Manuka honey Holland and Barret ervaringen

Als we kijken naar de Manuka honey reviews die mensen achterlaten over deze honing van Holland and Barret, dan zijn de berichten erg positief. Sterker nog: geen enkele Manuka Honey Holland and Barret heeft gemiddeld een negatieve beoordeling. Enkele interessante reviews vind je hieronder.

Een anonieme review luidt: “Goede kwaliteit. Ik ben er heel tevreden over. Je proeft het verschil met gewone, gepasteuriseerde honing uit de supermarkt. Ik raad dit product aan!”

“Deze goede honing heb ik voor het eerst gekocht en hij bevalt meteen goed. De smaak is prima en het heeft veel gezondheidsvoordelen”, vertelt Shelley.

“Super lekker en smeuïg! Ik vind de honing heel lekker, intens en smeuïg. Ik doe het vaak in een kop thee en dan wat gember en/of limoen erbij. Dat is een goede opkikker op koude dagen”, schrijft Anon.

Nushin is ook enthousiast. “Ik vind het erg lekker van smaak. Elke dag neem ik een eetlepel hiervan in de thee. Je moet alleen zorgen dat het water niet te heet is (dus niet meer op het kookpunt).”

Meest gestelde vragen over Manuka honey

Heb je na het lezen van dit artikel en de review nog vragen over het gebruik van Manuka honey? Ik heb de meest gestelde vragen over dit onderwerp hieronder uitgelicht en de antwoorden erbij vermeld. Mocht je een andere vraag hebben, laat dan gerust een reactie onder dit artikel achter. Ik doe mijn best jouw vraag dan binnenkort zo goed mogelijk te beantwoorden.

1. Waar honing kopen in de buurt?

Wil je honing kopen in de buurt, dan is het handig dat je een winkel kiest die hoge kwaliteit honing verkoopt in de pure vorm. Een natuurvoedingswinkel zoals Holland and Barret is hiervoor geschikt. En doordat deze keten landelijk gevestigd is, is er altijd wel een filiaal bij jou in de buurt waar je goede kwaliteit honing kunt kopen. Bovendien biedt Holland and Barret een ruim assortiment aan honing aan, ook de populaire en effectieve soort Manuka honey.

2. Is honing goed voor je?

Het is een veel gestelde vraag; is honing goed voor je? Het antwoord hierop bespreek ik eerder in dit artikel al. De conclusie is dat honing verschillende gezondheidsvoordelen heeft, maar dat het wel een zoetmaker blijft. Als je het niet te vaak gebruikt, dan kan het in bepaalde toepassingen zeker gezond zijn en voordelen bieden. Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar een gezonde vervanger voor suiker.

3. Is Manuka honing gevaarlijk?

Of Manuka honing gevaarlijk is, dat hangt af van jou. Heb jij een allergie voor bijenproducten? Dan kun je Manuka honing beter vermijden. Zeker wanneer je ernstig allergisch bent en je gezondheid in gevaar komt wanneer je bijenproducten consumeert. Het is en blijft een honingsoort, dus het kan gevaarlijk zijn als je lichaam hier niet tegen kan. Verder is Manuka honing voor de meeste mensen een veilig te gebruiken product dat erg effectief is en verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden.

manuka honey

Wil je ook profiteren van de voordelen van Manuka honing? Bestel nu bij Holland & Barret!

Leave a Reply