Skip to main content

Heb je last van haaruitval? Dat is vervelend, zeker wanneer je je haar met plukken tegelijk op de grond ziet vallen. Daar moet een oplossing voor komen: vitamines tegen haaruitval. Wist je bijvoorbeeld dat magnesium olie en omega 3 je lichaam ondersteunen en het proces van haaruitval tegengaan? Aan de andere kant kent magnesium bijwerkingen waar je ook van op de hoogte moet zijn. Daarom is het hoog tijd voor een Vitaminecompleet review waarin we deze krachtige supplementen bespreken!

magnesium olie

Wat is magnesium olie?

De eerste van de vitamines voor haaruitval die ik met je wil bespreken, is magnesium olie. Magnesium helpt je spieren en zenuwstelsel om normaal te werken. Het wordt heel gemakkelijk opgenomen door het lichaam en verzorgt onder andere stijve spieren. Hoewel er magnesium pillen bestaan, is magnesium olie ook populair. Je kunt dit kant en klaar kopen of eventueel zelf maken. Magnesium olie lijkt misschien op olie, maar is dat het eigenlijk niet. Je kunt het wel heel fijn op de huid smeren, waar het aanvoelt als een olieachtige substantie.

Magnesium olie gebruiken

Wil je magnesium olie gebruiken, dan kan dat op verschillende manieren. Zo kun je het op je lichaam sprayen vanuit een sprayflacon, maar je kunt magnesium olie ook in een bad of voetbad doen. Dan neemt je lichaam het goed op via de huid. Vaak vinden mensen magnesium olie gebruiken spannend, omdat er veel verschillende informatie bestaat over magnesium bijwerkingen. Daarom vind ik het belangrijk om ook een stukje tekst te wijden aan mogelijke magnesium bijwerkingen.

Wat zijn magnesium bijwerkingen?

Magnesium bijwerkingen ontstaan door de extra inname van magnesium olie of supplementen. Mannen hebben gemiddeld 300-350 mg magnesium olie of pillen per dag nodig. Voor vrouwen is 250-300 mg magnesium olie per dag al voldoende. Neem je een normale hoeveelheid magnesium of magnesium olie in, dan zullen er geen magnesium bijwerkingen ontstaan

Het wordt een ander verhaal wanneer je te veel binnenkrijgt. Dan is er sprake van een overschot en kunnen er verschillende magnesium bijwerkingen ontstaan. Denk hierbij aan diarree en andere darmklachten. Ook misselijk zijn, overmatig dorst hebben of een lage bloeddruk ervaren, zijn een aantal typische magnesium bijwerkingen.

Wat is omega 3?

magnesium olie

Door naar omega 3! Dit is naast magnesium olie ook een van de krachtige vitamines tegen haaruitval. Of beter gezegd: bij een omega 3 tekort heb je meer kans op haarverlies dan wanneer je omega 3 peil in orde is. Daarom wil je een omega 3 tekort voorkomen. Omega 3 komt vooral voor in vis. Het is een vetzuur dat helpt om beschadigd en droog haar te herstellen en haaruitval tegen te gaan. Ook kan omega 3 afvallen bevorderen en de huid beschermen door van binnenuit te hydrateren.

Wat gebeurt er bij een omega 3 tekort?

Heb je een omega 3 tekort in je lichaam, dan merk je dat aan verschillende dingen. Zo kunnen vooral je hersenen beïnvloed worden. Dit leidt tot minder energie, minder scherp zicht, minder goede focus, sneller dingen vergeten en stemmingswisselingen. Ook acne, een droge huid, dorst en veel plassen en zwakke spieren of ontstekingen zijn omega 3 tekort symptomen. Het valt ook op dat bij weinig omega 3 afvallen moeilijker wordt voor het lichaam.

Last van haaruitval? Vitamines haaruitval slikken!

Er bestaan verschillende vitamines voor haaruitval – of beter gezegd: vitamines tegen haaruitval – die werken. Vitamines haaruitval ondersteunen het lichaam en zorgen ervoor dat haaruitval minder wordt. Van bepaalde vitamines haaruitval wordt het haar zelfs sterker en glanzender, misschien wel meer dan voorheen.

De volgende stoffen zijn in elk geval heel belangrijk voor stevig, dik en glanzend haar: biotine, vitamine A en D, diverse vitamine B-soorten, keratine, foliumzuur en zink. En vergeet dus zeker je omega 3 tekort niet aan te vullen. Krijg je voldoende van deze vitamines tegen haaruitval binnen, dan komt het vast helemaal goed met jouw haarbos!

magnesium olie

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen over vitamines tegen haaruitval? Of wil je ontdekken of jij een omega 3 tekort hebt? Lees dan nog even verder.

1. Wat kan je het beste doen tegen haaruitval?

Vitamines haaruitval slikken! Ik ben een groot voorstander van natuurlijk presteren, dus zoveel mogelijk natuurlijke supplementen en ingrediënten gebruiken. Bij Vitaminecompleet bestel je gemakkelijk multivitaminen, magnesium en omega 3. Deze natuurlijke supplementen zijn bewezen effectief zijn als aanvulling op de dagelijkse voeding. Blijf dus zo dicht mogelijk bij de natuur met vitamines tegen haaruitval.

2. Heb ik een omega 3 tekort?

Eet jij weinig tot geen vette vis? Dan is de kans op een omega 3 tekort aanwezig. Probeer toch voldoende omega 3 binnen te krijgen, ofwel door vis te eten ofwel door omega 3 supplementen of olie in te nemen.

3. Hoeveel haar verlies je gemiddeld per dag?

ns verliest elke dag gemiddeld 100 haren. Dat klinkt als heel veel, maar je hebt zoveel haren op je hoofd, dat dit eigenlijk niet opvalt. Bovendien groeien er ook weer nieuwe haren bij. Wanneer je merkt dat je meer haarverlies hebt dan gemiddeld, kan een magnesium tekort hier de oorzaak van zijn. Ben je bang voor magnesium bijwerkingen wanneer je extra magnesium pillen of magnesium olie nuttigt? Raadpleeg dan een arts om je volledig te laten voorlichten.

4. Is een gebrek aan magnesium olie of pillen altijd de oorzaak van haarverlies?

Nee, dat hoeft niet per se. Er kunnen meer oorzaken zijn, maar een magnesium tekort kan het proces van haaruitval wel versnellen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende magnesium olie of een andere vorm van magnesium binnenkrijgt op een dag. Denk ook na over veranderingen in je leven. Wellicht zijn die de oorzaak van haaruitval. Ben je bijvoorbeeld van dieet veranderd, heb je last van hormonen of is er een nieuw seizoen aangebroken? Die dingen spelen ook weleens mee. Vitamines tegen haaruitval helpen je in elk geval om haaruitval te verminderen!

One Comment

Leave a Reply