Skip to main content

Het is weer zo ver: het hooikoortsseizoen is begonnen. Jeukende ogen, veel niezen en een loopneus… Komt het je bekend voor? Je bent niet alleen: ontzettend veel mensen hebben elk jaar opnieuw last van hooikoorts.

In dit artikel vertel ik je alles over hooikoorts. Hoe ontstaat hooikoorts bijvoorbeeld? ik vertel ook welke hooikoorts medicijnen klachten kunnen verlichten en waar je de beste hooikoorts medicijnen koopt. Lees snel verder en ontdek hoe je van je hooikoorts klachten af komt!

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel. Dit stuifmeel is afkomstig van bomen, planten of grassoorten. Door deze pollenallergie reageert je lichaam nogal heftig wanneer het in aanraking komt met bepaalde soorten stuifmeel of pollen. In de bloeiperiode tussen april en juli komen er veel pollen in de lucht, wat als gevolg heeft dat je immuunsysteem in actie komt.

Heb je milde hooikoorts? Dan blijft het misschien bij een loopneus. Maar als je immuunsysteem sterker op stuifmeel reageert, maakt je lichaam histamine aan. Door veel histamine in je lichaam ontstaan de klachten die samenhangen met hooikoorts.

Als je last hebt van hooikoorts, lijkt dat erg op een verkoudheid. Niezen, snotteren en hoesten in het pollenseizoen zijn echt aanwijzingen dat je allergisch bent voor stuifmeel. Gelukkig is de aanmaak van histamine in je lichaam te bestrijden met hooikoorts medicijnen.

Hooikoorts klachten

hooikoorts medicijnen

Met hooikoorts medicijnen ga je hooikoorts klachten tegen. Maar waar kan je allemaal last van hebben bij hooikoorts? Veel mensen hebben door hooikoorts keelpijn of een kriebel in hun keel. Ontzettend irritant! Het helpt om lauwe gemberthee met honing te drinken. Dit verzacht de keel en helpt om de pollen uit je systeem te spoelen. Veel drinken is natuurlijk altijd belangrijk!

Er is ook een verband tussen hooikoorts en hoofdpijn: door de allergieklachten voel je je waarschijnlijk al niet helemaal fit. Als je dan ook nog regelmatig moet niezen, kan je daar flinke hoofdpijn van krijgen. Dit kan ook komen doordat je slecht slaapt, bijvoorbeeld door een verstopte neus en kriebelhoest.

Wat ook regelmatig voorkomt zijn hooikoorts oog klachten. Door jeukende en tranende ogen wrijf je in je ogen, waardoor de klachten verergeren. Probeer dus echt om van je ogen af te blijven! Maak je ogen eventueel schoon met een wattenschijfje met gekookt, afgekoeld water erop. Ook oogdruppels kunnen verlichting bieden bij hooikoorts oog klachten.

Wanneer het meest kans op hooikoorts? Bekijk de hooikoorts kalender!

Hooikoorts komt het meest voor in de lente- en zomermaanden, maar het verschilt per dag hoeveel pollen er in de lucht zitten. De bloeitijd van bepaalde planten speelt hierin een rol, maar ook het weer en de mate van smog.

Waar het voorheen een verrassing was op welke dagen je meer of minder last kon hebben van hooikoorts, is het nu mogelijk om bij het weerbericht al een indicatie te krijgen van de kans op hooikoortsklachten. Houd bijvoorbeeld de pollenradar in de gaten. Een hooikoorts kalender is ook handig om in te stellen als app. Zo ben je altijd op de hoogte van de kans op klachten.

Weet je van tevoren wanneer de kans op hooikoorts groter is? Dan kan je je alvast voorbereiden door hooikoorts medicijnen in huis te halen. Ook kan je je agenda erop afstemmen: een picknick op de hei is misschien geen goed idee. Wat je dan wel kan doen? Ga naar het zwembad of een dagje naar zee. Daar heb je veel minder kans op stuifmeel in de lucht. Zo hoef je niet de hele dag binnen te blijven met mooi weer.

Welke hooikoorts medicijnen zijn er?

Hooikoortsklachten kan je prima behandelen met zelfzorgmiddelen. De klachten zijn vaak wel vervelend, maar niet erger dan een flinke verkoudheid. In het hooikoortsseizoen doe je er goed aan om altijd de basismedicatie in huis te hebben. Niets is vervelender dan een allergische reactie, terwijl alle winkels al dicht zijn. Ik heb voor je onderzocht welke hooikoortsmedicijnen het meest worden gebruikt. Zo weet je wat je altijd in huis moet hebben om voorbereid te zijn.

hooikoorts medicijnen

Hooikoorts medicijnen: hooikoortstabletten

Hooikoortstabletten bevatten antihistamine, waarmee de aanmaak van histamine in je lichaam geremd wordt. Op die manier verminderen de hooikoortsklachten. Het gebruik van hooikoortstabletten is eenvoudig. Je neemt een hooikoortstablet in met water wanneer je klachten ervaart. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter en overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet.

Verlichting bij klachten: oogdruppels

Bij hooikoortsklachten horen ook rode, branderige en jeukende ogen. Oogdruppels helpen dan op twee manieren:

  1. Door oogdruppels als hooikoorts medicijnen in te zetten, verkoelen ze de ogen waardoor de klachten verminderen;
  2. Door oogdruppels te gebruiken komt er een traanfilm over de ogen. Dit voorkomt dat er stuifmeel in de ogen terechtkomt.

Verminderen van hooikoortsklachten: neusspray

Neusspray om hooikoortsklachten te verminderen is vooral fijn als je last hebt van een verstopte neus. Het zorgt ervoor dat je weer vrij kunt ademen. Kies wel voor een natuurlijke variant, zodat je neusslijmvliezen niet verder geïrriteerd raken. Het kan ook helpen om te stomen met heet water met eucalyptus olie. Zorg er dan wel voor dat je natuurlijke olie gebruikt om de luchtwegen niet verder te irriteren.

Alternatieve hooikoorts medicijnen

Hooikoorts en zwanger? Dan gebruik je misschien liever geen medicatie. Vaak is hooikoorts zelf te behandelen, maar als je in verwachting bent kan je beter medisch advies vragen bij je arts of verloskundige. Met hooikoorts zwanger zijn is echt geen pretje, want veel middelen die normaal gesproken goed helpen, kan je dan niet gebruiken.

Als je dan door hooikoorts keelpijn hebt, kan je bijvoorbeeld wel kruidenthee met honing drinken. Maar een allergiepilletje wordt afgeraden. Wat ook wel als tip wordt gegeven, is om voor je hooikoorts acupunctuur in te zetten. De hooikoorts acupunctuur behandeling heeft wel enkele herhalingen nodig voordat je er baat bij hebt. En het werkt niet voor iedereen. Toch is het het proberen waard.

Een andere oplossing is om bij hooikoorts homeopathie te gebruiken. Met homeopathische middelen ga je op een milde wijze klachten tegen. Deze natuurlijke producten vind je bijvoorbeeld in de Holland en Barret folder.

Hooikoorts medicijnen kopen? Kijk in de Holland en Barret folder!

In de Holland en Barret folder staan altijd mooie aanbiedingen van natuurlijke producten en natuurlijke medicatie. Het fijne is dat er ook natuurlijke hooikoorts medicijnen te vinden zijn bij Holland en Barret! Ik heb de beste even voor je op een rijtje gezet:

hooikoorts medicijnen

– Cetirizine hooikoortstabletten;

– A. Vogel Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels;

– A. Vogel Pollinosan Hooikoorts Neusspray.

Je kunt deze producten eenvoudig bestellen via de website, waar je ook de online Holland en Barret folder kunt bekijken om te checken of er nog aanbiedingen zijn. Wil je graag korting op hooikoorts medicijnen en andere natuurlijke producten? Je gebruikt bij het online bestellen heel simpel je voordeelkaart. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste kortingsacties.

In de Holland en Barret folder vind je niet alleen hooikoorts medicatie, maar ook ontzettend veel andere gezondheidsproducten. Denk daarbij aan vitamines en supplementen, maar ook aan sportvoeding, zonbescherming en gezichtsverzorging op natuurlijke basis. Al deze producten zijn duurzaam en gemaakt van de beste kwaliteit ingrediënten. Ik raad dan ook echt aan om bij Holland en Barret natuurproducten te kopen.

De voordelen van Holland en Barret

Holland en Barret ken je misschien wel als fysieke winkel, maar ik raad je aan om ook eens op de website te kijken. Online bestellen bij Holland en Barret heeft ontzettend veel voordelen:

✅ Je kan er terecht voor allerlei producten: van natuurlijke shampoo tot hooikoorts medicijnen;

✅ In de Holland en Barret folder vind je de beste aanbiedingen;

✅ Ook online en in de winkel is altijd flinke korting te vinden;

✅ Exclusieve acties en extra korting met de H&B voordeelkaart;

✅ Eenvoudig en veilig online bestellen.

Meest gestelde vragen over hooikoorts medicijnen

Heb je nog vragen over hooikoorts medicijnen? Ik heb de meest gestelde vragen uitgelicht. Laat gewoon een reactie achter als jouw vraag er niet tussenstaat.

1. Hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn hooikoorts af?

Hooikoorts is helaas niet te genezen. Wanneer je een allergie hebt, krijg je altijd klachten wanneer je in aanraking komt met een bepaalde stof. Voor hooikoorts geldt dit voor bepaalde vormen van stuifmeel. Het enige dat hooikoorts blijvend voorkomt, is het vermijden van dit stuifmeel. Bij sommige weersomstandigheden is dit helaas bijna onmogelijk. Dan kunnen hooikoorts medicijnen helpend zijn bij het verlichten van de klachten.

2. Is antihistamine overal te koop?

Hooikoorts medicijnen met antihistamine zijn vrij verkrijgbaar bij de (online) apotheek, drogist en grotere supermarkten. Bij langdurig gebruik is het ook mogelijk om het op doktersrecept af te halen bij de apotheek.

3. Kan hooikoorts erger worden?

Hoewel je hooikoorts niet kunt genezen, kan het wel erger worden door bepaalde dingen. Zo is het niet handig om verse bloemen in huis te halen, omdat het stuifmeel dat daar van af komt ook klachten kan veroorzaken. Ook roken verergert hooikoorts. Dat komt doordat het de luchtwegen irriteert, waardoor deze gevoeliger worden.

Reken eindelijk af met je hooikoorts klachten en bestel bij Holland & Barrett!

One Comment

Leave a Reply