Skip to main content
droog trainen protocol vrouwen

De fitnesswereld heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Bijna iedereen – man, vrouw, jong, oud – heeft een sportschool abonnement, traint thuis of buiten of doet op een andere manier aan cardio of krachttraining. De fanatieke sporters gaan nog een stapje verder. Wanneer zij lekker in hun vel zitten, er goed uitzien en gezond leven, willen zij vaak meer bereiken. En dat is mogelijk door te cutten of droogtrainen. Het is een bekende term die staat voor het verlagen van je vetpercentage, zonder te veel spiermassa te verliezen. Hierdoor worden spieren beter zichtbaar. Waar dit voorheen vooral een mannending was, doen tegenwoordig steeds meer vrouwen eraan mee. Mocht jij ook geïnteresseerd zijn in droogtrainen voor vrouwen, dan is dit artikel over het Droog Trainen Protocol Vrouwen vast en zeker interessant voor je!

Waarom doen vrouwen aan droogtrainen?

De meeste vrouwen vinden het belangrijk om zich goed te voelen in hun lichaam en er goed uit te zien. Waar dat voor de ene vrouw betekent dat zij let op wat zij eet en dat zij haar gewicht in de gaten houdt, kan de andere vrouw nog een stap verder gaan. Bij droogtrainen gaat het om het verlagen van het vetpercentage en het behouden van spiermassa. Fanatieke sportende vrouwen doen aan droogtrainen om er op hun best uit te zien. Hiermee kunnen zij ook meedoen aan fitnesswedstrijden, waar flinke prijzen mee te winnen zijn.

Hoe begin je met droogtrainen?

droog trainen protocol vrouwen

Droogtrainen gaat van start op het moment dat je minder calorieën gaat eten dan je verbruikt. Ook intensief sporten hoort hierbij, evenals het verdelen van de verhoudingen in je voedsel op het gebied van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Wist je dat zelfs de timing hierbij relevant is? Door deze dingen met elkaar te combineren, gaat je lichaam over tot vetverbranding en begint het proces van droogtrainen.

Minder calorieën eten dan je verbruikt

als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, gaat je lichaam je vetreserves aanspreken. Er moet immers toch energie aangemaakt worden om je lichaam goed te laten functioneren. Vrouwen hebben gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig om het lichaam te voorzien. Wanneer je hier dagelijks 200 tot 500 calorieën onder gaat zitten, zal je merken dat je afvalt. Nu hoef je niet per se iedere dag hetzelfde te eten, als de verhoudingen van je macronutriënten maar kloppen. Je lichaam heeft een bepaald aantal gram eiwitten, vetten en koolhydraten nodig. Uit welke voeding je die haalt, dat maakt voor je lichaam niet veel uit.

Intensief sporten

Wil je meer vet verbranden, dan zal je intensiever moeten sporten. Dit houdt in dat je actief aan cardio doet en dat je steeds maximaal 30 seconden rust neemt tussen je sets krachtoefeningen. Hierdoor blijft je vetverbranding op volle toeren draaien en houd je je hartslag hoog. Houd er rekening mee dat cardio direct voor je krachttraining minder aan te raden is. Elk ander moment van de dag is prima. Je hebt tijdens krachttraining namelijk alle energie en focus nodig. Daarom wil je die niet al (deels) verliezen aan je cardiosessie op de loopband of crosstrainer.

Toch is krachttraining nog net iets belangrijker, omdat je zelfs na het sporten – dus wanneer je rust – vet blijft verbranden. Mocht je weleens gehoord hebben dat het belangrijk is om je trainingsroutine te veranderen, dan kunnen we dat ontkrachten. Dat is namelijk niet noodzakelijk. Ook het opvoeren van het aantal herhalingen of sets is niet nodig.

Macronutriënten verdelen

Wil je alles uit je lichaam halen en voor je optimale shape gaan? Dan is het belangrijk om te weten hoe je lichaam functioneert en waar het haar energie vandaan haalt. Dat gebeurt namelijk door de inname van eiwitten, vetten en koolhydraten. De juiste verhouding van deze macronutriënten is gemiddeld gezien 30-50% eiwitten, 15-30% vetten en 30-50% koolhydraten. Houd je deze verhoudingen aan, dan komt het vast en zeker goed met droogtrainen, vrouwen!

Timing van je voeding

Zoals je misschien weet is het niet verstandig om kort voor het slapengaan te eten, maar wist je ook dat timing gedurende de dag van belang is bij het eten van vetten en koolhydraten? Door op de juiste momenten te eten, voorkom je dat je lichaam spiercellen verbrandt. Bij droogtrainen wil je immers niet alleen je vetpercentage verlagen, maar ook je spiermassa behouden. Eet bijvoorbeeld geen koolhydraten tijdens het ontbijt, maar richt je alleen op eiwitten en een beperkte hoeveelheid gezonde vetten.

Progressie bijhouden

Voordat je begint met droogtrainen kun je het beste je lichaamswaardes opmeten en noteren. Dit kan met pen en papier, maar er zijn ook handige apps voor. Onder die lichaamswaardes valt niet alleen het gewicht dat je ziet wanneer je op de weegschaal staat, maar bijvoorbeeld ook je vetmassa en het aantal centimeters omtrek op bepaalde delen van je lichaam. Gebruik een huidplooimeter om die waardes te bepalen en schrijf alles op. Dan kun je elke week je voortgang meten en vergelijken hoe je het doet.

droog trainen protocol vrouwen

Voordelen van droogtrainen voor vrouwen met het Droog Trainen Protocol Vrouwen

Cutten, zoals droogtrainen ook wel genoemd wordt, kent enkele voordelen. Zo bereik je snel een laag vetpercentage. Is het je doel om uiteindelijk breder te worden in spiermassa, dan kun je na een periode van droogtrainen gaan bulken om heel snel in spieren te groeien.

Ook geeft het veel vrouwen veel zelfvertrouwen, wanneer zij minder vet op hun lichaam hebben. Het zorgt er namelijk voor dat spieren beter zichtbaar zijn.

Nadelen van droog trainen vrouwen

Toch zijn er ook enkele nadelen te benoemen. Ondanks dat je bij droogtrainen je best doet om je spiermassa te behouden, zal je door het afvallen ook in spiermassa afvallen.

Dat is niet te voorkomen. Bovendien is het mentaal vrij lastig om te stoppen met cutten, omdat je weet dat je daarna weer wat zult aankomen. Dit is voor veel fanatieke sporters een continue strijd.

Komen vrouwen aan, dan voelen veel van hen zich direct minder zelfverzekerd dan voorheen. Ook moet je continu letten op wat je eet, veel aan cardio doen en daar kan je privéleven onder lijden.

Natuurlijk is het afhankelijk van hoe graag jij wilt droogtrainen. Als dit echt een belangrijk doel is in je leven, dan heb je dat er wel voor over.

Is droogtrainen gevaarlijk?

Dan nog even een belangrijke vraag: is droogtrainen gevaarlijk? Nee, in principe niet. Als je maar met voldoende kennis aan de slag gaat. Heb je die kennis niet, laat je dan begeleiden door iemand die er wel verstand van heeft.

Zolang droogtrainen vrouwen op een verantwoorde en gezonde manier gebeurt, kan het geen kwaad.

Droogtrainen voedingsschema voor vrouwen

Droog Trainen Protocol Vrouwen ontkracht veel van wat er wordt verteld in fitnesstijdschriften en door fitnesstrainers. De oprichters van deze methode, Henry en Rinus, coachen sinds 2013 vrouwen om hun ideale lichaam te krijgen.

De focus ligt daarbij op voeding, een gezonde levensstijl en krachttraining. Hun motto: “Je hoeft geen superwoman te zijn om jouw ideale lichaam te bouwen.”

Dit bewijzen zij met hun business, want inmiddels hebben zij al honderden vrouwen online geholpen om in topvorm te komen.

droog trainen protocol vrouwen

Belangrijke opvattingen van Henry en Rinus – Droog Trainen Protocol Vrouwen

  • Je hoeft jezelf niet uit te hongeren om vet te verliezen en het eraf te houden; 
  • Je hoeft geen honderden euro’s per maand uit te geven aan supplementen; 
  • Je hoeft niet heel strikt of clean te eten om snel vet te verliezen; 
  • Je hoeft niet koolhydraatarm te eten om strak, slank en gespierd te worden; 
  • Je hoeft niet elke paar uur iets te eten om je verbranding hoog te houden of je metabolisme te stimuleren; 
  • Je hoeft niet uren per week aan cardio te doen om vet te verliezen; 
  • Je hoeft niet steeds je trainingsschema te veranderen om je spieren alert te houden; 
  • Je hoeft niet allerlei moeilijke oefeningen en ontelbaar veel sets te doen in de sportschool om je gewenste resultaat te bereiken.

Bovendien zeggen de coaches dat het niet uitmaakt hoe erg jij denkt te hebben gefaald of hoe erg alles jou tegenzit. Je droomlichaam kan werkelijkheid worden dankzij DTP voor vrouwen. Ook voor jou!

Bouw het lichaam van je dromen met Droog Trainen Protocol Vrouwen

Henry en Rinus zijn jarenlang zelf op zoek geweest naar de succesformule die vrouwen met droogtrainen kon helpen. Zij hebben veel opleidingen gedaan, boeken gelezen en trainingen en seminars bijgewoond.

En toen ontdekten zij dat die succesformule niet bestaat. In plaats van te focussen op details zoals hoe vaak je moet eten, welke supplementen je nodig hebt, enzovoorts, moet de basis goed zijn. En die basis is veel simpeler dan je nu misschien denkt.

droog trainen protocol vrouwen

Droogtrainen voor vrouwen; dit is wat je krijgt

Ga je vandaag nog aan de slag met het Droog Trainen Protocol Vrouwen? Dan is dit wat je krijgt:

E-book ‘Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies’ (t.w.v. €47,00)

Als de basis goed zit, dan bepaalt dat voor 90 procent je succes. Daarom heb je een voedingsplan nodig dat afgestemd is op jouw lichaam en behoeften. Dit droog trainen protocol vrouwen e-book leert je flexibel diëten, zodat je wel eet wat je lekker vindt, maar toch resultaat behaalt

E-book ‘Hoe om te gaan met krachttraining en cardio’ (t.w.v. €47,00)

Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Daarom moet je niet alleen aan cardio doen, maar ook aan krachttraining. In dit e-book wordt uitgelegd hoe je krachttraining toepast in je leven en hoe je vet verliest, zonder dat daarbij spiermassa verloren gaat.

E-book ‘Progressie meten en het plan bijstellen’ (t.w.v. €27,00)

Meten is weten. Als je weet hoe je het beste kunt meten, kun je je progressie bijhouden en in de gaten houden of je de goede kant op gaat. Ook wordt in dit droog trainen protocol vrouwen e-book uitgelegd wat je moet doen als je vetverlies stagneert en je stil lijkt te blijven staan

Bonus: Handige macrocalculator in Excel (t.w.v. €37,00)

Wil je snel berekenen wat de startwaardes voor jouw voedingsplan zijn? Gebruik dan deze macrocalculator. Zo zie je snel welke verhoudingen jouw lichaam nodig heeft qua voedingswaarden en hoe je je eigen voedingsplan instel

Bonus: Trainingsschema’s voor in de gym en thuis (t.w.v. €37,00)

Schema’s die samengesteld zijn op basis van wetenschappelijke principes. Deze zullen je helpen om je doelen te bereiken. De schema’s zijn voor 3,4 en 5 dagen per week in de sportschool en er zijn schema’s voor 4 dagen die je gebruikt voor het thuis trainen. Welke je kiest is aan jou!

Bonus: gratis toegang tot de DTA-supportgroep (de waarde is niet uit te drukken)

Ontmoet gelijkgestemden en motiveer elkaar op deze sportieve reis naar jullie droomlichaam. Hier mag je dag en nacht vragen stellen en kom je in contact met mensen die ook de beste versie van zichzelf willen worden.

Droog Trainen Protocol Vrouwen review

Van al die vrouwen die jou voorgingen en met succes hun droomlichaam hebben verwezenlijkt, hebben een aantal hun succesverhaal gedeeld. Zo vertelt Nadia: “Jullie helpen, geven raad en steun, zonder te pamperen. Dat is wat we nodig hebben. Klare taal en knallen. Van mij zijn jullie nog niet af. Dank jullie wel voor alles.”

En Cynthia zegt: “Ik heb me niet kunnen voorstellen zoveel resultaat te boeken in dit korte tijdsbestek. Echt ongelooflijk. Ik wil Rinus en Henry enorm bedanken voor het delen van jullie kennis en jullie actieve betrokkenheid.”

Ook Sjanneke vindt het DTP programma geweldig. “Het is compleet en je kan er alles vinden. Ik wil jullie enorm bedanken voor jullie steun en deskundige begeleiding en snelle reacties.”

Droog Trainen Protocol Vrouwen bestellen?

droog trainen protocol vrouwen

Wil je aan de slag gaan met droogtrainen voor vrouwen? Wil je niet alleen voedingsschema voor droogtrainen voor vrouwen ontvangen, maar ook alle e-books en bonussen zoals hierboven beschreven?

Dan wordt het tijd om het Droog Trainen Protocol Vrouwen te bestellen. Nadat je betaald hebt ontvang je direct een e-mail met inloggegevens, zodat je kunt starten.

Leave a Reply