Wil je chlorella kopen, dan is het belangrijk om je eerst in dit onderwerp te verdiepen. Want wat is chlorella eigenlijk? En is standaard chlorella goed voor je of moet je voor chlorella spirulina kiezen?
Ontdek alles over chlorella in dit artikel en koop daarna precies het juiste product om in de aanbevolen chlorella dosering in te nemen. Dat is belangrijk, om geen last van chlorella bijwerkingen te krijgen! Lees verder.
Wat is chlorella?
In feite is chlorella een algensoort. Het is een groene zoetwateralg die door een Nederlandse bioloog werd ontdek in 1890. De betekenis van chlorella is klein, groen blaadje. Chlorella is groen van kleur dankzij de hoeveelheid chlorofyl die het bevat. Dit werkt beschermend voor de lever en heeft een ontgiftende werking.
Chlorella groeit vooral in Zuidoost-Azië in meren en rivieren. Zodra het in de winkel ligt, kun je chlorella in meerdere vormen kopen. Zo is er chlorella spirulina te koop, maar ook chlorella poeder.
Chlorella vormen: welke zijn er?
Er zijn veel soorten chlorella te koop. De meest bekende zijn chlorella vulgaris en chlorella pyrenoidosa. Ze bevatten voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, waaronder vitaminen en aminozuren.
Deze dragen bij aan weefselvernieuwing en verbetering van het immuunsysteem. Toch kan de kwaliteit per chlorella soort verschillen, afhankelijk van het productieproces. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat chlorella voldoende zonlicht krijgt tijdens het groeien.
De manier van oogsten en de manier van drogen zijn ook van invloed op de kwaliteit van chlorella. Het moet gedroogd worden, omdat ons lichaam rauwe chlorella niet kan afbreken en opnemen. Die manier van drogen (waardoor chlorella poeder ontstaat), bepaalt hoeveel voedingswaarden er bewaard zullen blijven. Daardoor ligt de verhouding van eiwitten in chlorella soms op bijna 90% en de andere keer op nog geen 10%.
Verschil chlorella en chlorella spirulina
Chlorella spirulina wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor chlorella. Toch is spirulina iets anders, namelijk een blauwgroene alg die zijn naam dankt aan zijn spiraalvorm. Chlorella spirulina is al miljarden jaren oud en stimuleert het immuunsysteem. Hij komt vooral voor in Noord-Amerika en Azië in wateren die veel mineralen bevatten.
Zowel de standaard chlorella als chlorella spirulina zijn superfoods en bevatten gezonde voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Een groot verschil is dat spirulina in zoutwater voorkomt en chlorella in zoetwater.
Chlorella ontgift beter, spirulina bevat meer eiwitten en vetzuren. Verder bevat chlorella meer bèta-caroteen, maar spirulina is dan weer een sterkere antioxidant dan chlorella.
Waarvoor chlorella gebruiken?
Het gebruik van chlorella kent veel voordelen, omdat het vol zit met goede voedingsstoffen:
- Het ondersteunt je lichaam als aanvulling op een gezond en evenwichtig voedingspatroon, zodat je natuurlijk presteren kunt;
- Je krijgt meer energie van chlorella en chlorella spirulina;
- Chlorella vernieuwt de cellen in het lichaam;
- Afvalstoffen en gifstoffen worden door chlorella afgevoerd en reinigen zo je lichaam;
- Chlorella heeft een revitaliserende en stimulerende werking op de aanmaak van rode bloedcellen
- Het helpt tegen stress, vermoeidheid en het verhoogt je weerstand tegen ziekten;
- Het helpt je ook om na ziekte weer sneller beter te worden;
- Chlorella draagt bij aan het regelen van de vitale functies in het lichaam en gaat veroudering tegen;
- Bij ondervoeding, een eiwitgebrek of botontkalking werkt chlorella ondersteunend;
- Het is goed voor vrouwen in de zwangerschap en voor zogen, maar werkt ook ondersteunend bij PMS, menstruatie en/of de menopauze;
- Wist je dat chlorella zelfs kanker bestrijdt? Het risico op deze ziekte wordt aanzienlijk kleiner dankzij de antioxiderende werking die chlorella heeft;
- Je hart en darmen worden beschermd door chlorella.
Wat is de juiste chlorella dosering?
Wanneer je chlorella of chlorella spirulina gaat gebruiken, wil je natuurlijk wel weten wat de juiste chlorella dosering is. Ten eerste is het goed om te weten dat deze superfood geschikt is voor iedereen, mits je je aan de aanbevolen dagelijkse dosering houdt. Ga hier nooit overheen.
Voor volwassenen staat de standaard chlorella dosering op 2,5-4 gram per dag. Neem je chlorella tabletten, dan zijn dit er 10 tot 16. Neem je vloeibare chlorella, dan gaat het om 1 tot 2 theelepels per dag. Chlorella gebruik je als aanvulling op een gevarieerd en gezond eetpatroon, nooit als vervanging ervan!
Tip: het is belangrijk om voldoende water te drinken als je chlorella gebruikt. Het liefst 2 liter per dag.
De verschillen per merk
Houd er rekening mee dat de chlorella dosering per merk kan verschillen. Lees daarom altijd goed de bijsluiter. Daarop zie je welke richtlijnen de leverancier aanbeveelt en weet je zeker dat je niet te veel chlorella inneemt. Twijfel je over de chlorella dosering of chlorella spirulina dosering, dan kun je altijd een arts of apotheker om advies vragen.
Kunnen er chlorella bijwerkingen optreden?
Bij het gebruik van chlorella of chlorella spirulina kunnen er chlorella bijwerkingen optreden. Houd je je niet aan de aanbevolen chlorella dosering, dan kun je er vermoeid van worden en hoofdpijn van krijgen. Soms gebeurt dit evengoed. Ook wanneer je je aan de juiste dosering houdt.
Dat komt doordat chlorella een ontgiftende werking heeft. Bij de afvoer van die gifstoffen kan je lichaam wat kwaaltjes vertonen, omdat er als het ware een reset plaatsvindt. Dat is volkomen normaal en niets om je zorgen om te maken.
Chlorella kopen? Dat doe je bij Fitplein!
Wil je chlorella kopen of chlorella spirulina bestellen? Doe dat bij Fitplein! Deze webshop heeft een ruim assortiment chlorella en chlorella spirulina. Bovendien kun je er chlorella ervaringen van anderen lezen en je nog beter verdiepen in mogelijke chlorella bijwerkingen.
Dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent en je je voldoende hebt ingelezen over chlorella. Ook maakt het de keuze tussen chlorella poeder, tabletten of vloeibare chlorella gemakkelijker wanneer je de chlorella ervaringen van anderen hierover gelezen hebt. Doe er daarom zeker je voordeel mee en gun je lichaam die extra ondersteuning in haar gezondheid!
One Comment